Kunde inte låta bli att..

Lägga in dessa bilder också! Såhär går det när man köper en katt från en dobermann uppfödare!!!
S Jean Dark ZimbaMåste fixa inställningarna på kameran, get går inte att fota med blixt.Galen kisseVälter alla stövlar...Som sagt blixt är big no no.Alla skor stod i rad innan han körde ett siames race genom de.

Här kommer lite bilder som jag snodde från Ida!Vet inte om det är Zimba eller syrran Zinderella.Brorsan ZcarSyskon kärlekTror detta e Zimba??Kan det va syrran??Tok brorsan!!!Lilla syrran ZnövitZnövit och Zinderella??Tror det e syrran

Och så några bilder på den aldeles fantastiskt söta Kina!!!

Gulliga Kina puffen!Träning och bilder

Träffade Maja i dag för lite träning. Körde mest bara basic grejer med Yoga men jag hoppas få henne att komma loss lite, hon vill hela tiden ha mitt godkännande till att göra saker vilket är bra i vardagen men inte när man tränar lydnad tycker jag.

Selma har verkligen fattat galoppen på flera moment tycker jag, ställandet, stå från ligg, och "skänkelvikningar".

Fotade lite men det va inge vidare väder så jag som inte har koll på kameran får inte till det. Måste be om hjälp med instälningar. Menar man har ju en proffs kamera vore synd om man inte kunde fota bara för att det inte e strålande sol.Snömongo!Cleo blåser nästan bort, hon och nasse.Snöweiler!Inte värdens bästa bild men jag va tvungen att ta med den, Cleo e bäst!Galna öron igen!Snö monstert flyger fram!

Så lite tränings bilder!Det syns inte så bra på bilden men alla Selmas fötter är i luften!Sista bilden på galen Selma!!!

Snö

Nu har det snöat i flera dagar!!!

Det är rent ute!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hundarna är rena huset är rent.

I går åkte vi hem till mina föräldrar och tvättade alla våra mattor!!!

Så nu är det bara att passa på att skura och damma och sen lägga ut nytvättade tvättmedelluktande mattor!!!!

Jag kommer  njuta så in i bomben när jag e klar!

Undrar när det e dax att mntera barnsängen? Man vill ju inte att den ska stå och samla damm i onödan liksom. Me från och med nu skulle ju bebisen kunna komma när som helst. Inte mig emot heller!

Verkar som det har löst sig med försäkringskassan i alla fall. Tur för annars hade jag nog fått magsår på kuppen.

Nä nu ska jag gå ner och sterilisera badrummet, vi har inte använt det där nere sen bygg gubbarna var här och använt det som "föråd" till allt byggmaterial i stället men nu är det tomt så det är bara att städa rent sen kan man våga gå där igen!

Juste kamrans batterier är laddade igen!!! Hoppas det blir fint väder i morgon då ska jag fota!!!

...

Tänk er en lång rad av svordommar och fula ord och sen kommer ordet FÖRSÄKRINGSKASSAN

Varför ska man som egen företagare inte ha några som helst rättigheter??? En av mina vänner sitter i samma situation som jag fats hon är anstäld. För henne har det inte varit några som hest problem att få pengar från försäkrigskassan, inte heller har de bråkat om hennes lönesumma...

Jag får bara 75% av de 80% som en "vanlig anstäld får" varför då kanske ni undrar? Jo de anser att jag har administartiva uppgifter. Alla som känner mig vet att detta är TOTALT fel. Jag har aldrig jobbat med papper eller andra administartiva uppgifter... Men eftersom jag räknar kassan så anser de att jag har det. Det spellar ingen roll att detta inte tar mig mer än 2 min om dagen man kan antingen få 100% eller så är nästa snäpp 75%...

Ok jag får vell bara 75% då men av vilken lön då? Jo de har kollat min lön förra och förr förra året... Så vitt jag vet är det den lönen jag haft det senaste 6 månaderna som skall räknas. Så är det i alla fall för "vanliga anstälda" men nej då man kan inte lita på egenföretagare så här ska det gissas vad jag kan tänkas tjäna...

Massa massa massa fler jätte fula svärord.

Ja ja, om de vill att bebisen i magen ska få skador pga stress som är endast deras fe så varsegod. Jag e så pist off just nu.

Jag ska uppdatera er hur det går.

Kan ju tillägga att tom vår revisor skickat in mina korekta uppgifter eftersom han inte tycker att detta gått rätt till. Plus att ungen ska ju komma om fyra veckor så detta borde de ha fixat mycket tidigare...

Hur kommer det sig att det ska 30 dagar innan de kan ta sig an det man skickar in till de???

Undrar om jag ska ringa dit i morgon och fråga hur svordom de har tänkt sig, varför ska jag jobba och tjäna pengar om de endå tänker gissa min lön, kanske ska ägga ut bebisen på blocket till en familj som har anställningar i stället för eget företag. Ja menar så ungen kommer kunna ha någonstans att bo och äta. Kan ju vara kul att ha kläder också, för leksaker är ju bara en dröm i detta läget i alla fall.

S   K    I    T

Lilla Cleo

Jag viste att det skulle hända men herre gu va jag skrattade när det hände...

Kim har ju bygt en bro till oss för att vi ska kunna ta oss över diket även sådanna dagar som denna. Diket är helt vattenfylt och det innebär att man inte kan vara gravid och tro att man ska kunna hoppa över... Bron är bygt av två stadiga brädor och under har han satt tvärgående plankor för att få den stadig. Den är ganska lång, ca 1m över vatten ytan (nu i alla fall eftersom det är fullt av vatten). Cleo har ju som rutin att hon sprnger bort en bit på vägen och utför sin kissrutin, sen kommer hon tillbaka i hundar nittio och sladdar över "bron". Jag har försökt att förklara för henne att det inte fungerar om bron är blöt eller hal på annat sätt.

I dag hände det...

Cleo kom som vanligt i högsta hastighet och saddade av bron...

Rakt ner i det IS kalla vattnet...

Tur att hon e bra på att simma för det e ganska bra ström i diket också...

Stackarn fick värsta tokrycket efteråt, vet inte om det var choken eller för att inte frysa ihjäl.

Ja ja, hon verkar ha överlevt i alla fall!!! Undrar om hon kommer ta det lite lugnar nästa gång.

För övrigt har jag kommit på henne två gånger de senaste två dagrana, en gång stod hon på köksbordet... Andra gången på vardagsrumsbordet... Bra att veta då kan man alltså inte lämna något olämpligt där.

Vi var på sök träning i lördags med Maddarna. Super kul!!! Yoga vill göra de leken oftare! Tror tamefanken att hon kommer ihåg sökövningarna vi gjorde med henne innan MH:t vilket är helt fantastiskt eftrsom det var innan hon ens fylt 1 år och nu är hon ju snart 2.

Ha det!

Bara en bild

Var just inne på Cleos uppfödares hemsida och snodde en bild (hoppas det va ok)

Detta är Cleos superduper gulliga lilla dotter Kiwie!!!De är så otroligt lika. Nu är Kiwie lite äldre än på denna bild och när vi var där sist hade jag det svårt att se vem som va vem. Var tvungen att titta till en extra gång!!!

Hej svej nu ska vi åka och träna för Eva B!!!

Både å...

Vet ringde med perfekt timing!!! Jag åkte tillsandtaget och skulle motionera voffar lite. När jag åkte var vädret grått när vi satt i bilen började det småregna, när vi kom fram ösregnade det och blåste storm. Men är man redan där så tänker i alla fall inte jag vända hem utan att åt minstånne ha trötta hundar med sig hem.

Kan ju säga att jag var blöt enda in till underkläderna...

När vi kom hem var det bara att bada alla hundar och det är jag glad för att jag gjorde, det hade varit katastrof sandigt här annars. Jag hade hela tiden telefonen brevid mig så jag skulle kunna svara om det ringde.

Precis när den sista hunden var torkad och klar så ringer telefonen!!!

Det va vet. Vi pratade först om Yoga och hön är helt klart friskförklarad. Sen var det ju alla mina Cleo frågor. Han började med att säga att han tänkt mycket på hennes "fall" och ville kolla upp henne igen. Han sa att det var viss ökad risk vid narkos och lugnande men inte så stor att han avrådde från kastrering. Hjärtopperationen är bara ett mindre ingrepp så om det kommer behövas behöver jag inte oroamig för den. Jag hade förestält mig att det var som på människa att de typ måste såga upp bröstbenet och spänna ut revbenen ja ni kan ju själva tänka er... Men så var det alltså tack och lov inte!!! Hennes hals och gom kunde de kolla upp i samband met kastrationen och åtgärda då. Men som sagt så ville han göra en till undersökning av hennes hjärta för säkerhets skull innan hon skall oppereras. (undrar va det kommer kosta)

Yoga är i alla fall mycket nöjd nu när badrummet där nere åter kan användas. Hon står i badkaret och väntar på att få bli sköljd med varmt och skönt vatten!!! Hon är så knäpp den där hunden! Sen att det egentligen är så att hon vill jaga vattenstrålen behöver vi ju inte avslöja.

Qarma den lilla tjockskallen blötte ner hela badrummet och mig under sin schamponering, hon som varit så otroligt lätt att bada har börjat med att skak sig stup i kvarten. Dumma hund. Men nu tror jag att hon hajjade att jag INTE uppskattar det. Hon fick massa beröm när jag fick skölja henne utan att hon skakade sig och ganska sura miner när hon skakde sig(jag kunde inte hålla mig från att skrika rakt ut NNNNÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJJJJJJJJJJ)

Nu är i alla fall alla garderober och byrån hel klara. Eller nästan, jag upptäkte att vi tagit fel skruvar på ett ställe vilket ledde till att det var två skruvar för lite på ett annat... Sen fanns det ju de andra skruvarna kvar som skulle varit på först atället men de kunde jag inte använda. Ja ja en till resa till Ikea är ju precis vad jag längtar efter.

Nu ska vi ta kväll!!!

I dag ska vet ringa..

Ang Cleo och Yogas senaste besök. Jag har en hel del frågor ang Cleo. Yoga är ju "frisk" tycker jag så henne är jag inte ett dugg orolig över. Hennes kondis har ju försämrats avsevärt men det är ju inte så konstigt heller. Från att ha både simmat nästan dagligen och fått massa skogsrundor och massa träning till att vila.

Cleo däremot tycker jag har gjort sina snorklingar typ någon gång om dagen. Är trött och seg (kan bero på löp???)  och har inte dragi sina vanliga tokrycksrundor... Men det e ju pissväder ute också och hon gillar ju inte det. Jag ska i alla fall fråga ut vet ang de frågor jag har.

Om det är större risk att söva/ge lugnande till henne.

Kastreringe, är det dumt att göra ett så stort ingrepp.

Om man borde kolla upp hennes hals trots allt då hon faktiskt verkar ha besvär av dessa eviga snorklingsattacker.

Och sist men inte minst hur han ställer sig till en ev opperation av hennes hjärta, ska man överväga att göra det, hur blir esultatet mm och i sånna fall när är det dax att börja överväga en sådan opperation man vill ju inte att hon ska "lida" en sekund i onödan.

Läste på skk`s sida om PDA och blev såklart mer orolig av vad det stod där. Men vet sa ju faktiskt att han ansåg att hon skulle kunna leva med detta "fel" så jag tänker tro på honom.

I helgen har vi flyttat ner i alla fall!!! Tå nätter har vi sovit där nere och både jag och Kim har sovit jätte dåligt hahahaha, snacka om vanesak. Det luktar Ikea där nere!!! hihihihi

Sa det till Susanne att det luktar Ikea, ja nytt svarade hon då! Men konstigt nog vill ja att Ikea lukten ska "gå ur" så man känner sig mer hemma. Får säga åt hundarna att gnugga sig mot allt. Nä men vi skulle kanske behöva tilluft, just nu är det ingen ventilation där men så är rummet också 25kvm typ.

Ganska lyxigt med ett så stort sovrum!!! Vissa har ju lägenheter i samma storlek! Kim sa att det kändes som att sova i en stor sal! Vi har ju minst 10 kvm mer än förut och det käns, tror till och med att det är mer.

Vill tacka alla för de uppmuntrande orden ang bebis/hund. Jag vet ju innerst inne att det kommer gå fin fint men jag får vell skylla på alla hormoner när jag tvivlar. Både Qarma och Yoga tycker ju faktiskt att barn är roliga/trevliga/gulliga det är vell Cleo som är lite skeptisk men herre gu hon vänjer sig. Man får vell vara lite smart och visa henne fördelarna med att ha en bebis hemma. Tex bebismat är ju väldigt gott!!! (då snackar jag om barnmat på burk).

Nä nu måste det skruvas lådor!!! Så man blir klar någon jäkla gång!!!

40 dagar kvar...

Tills bebisen ska komma, men om Kim får bestämma så e det minst 14 dagar till efter det. Han vill att Hon ska komma i Januari i stället. Vet inte om jag orkar vänta så länge bara.

Vi håller på med garderoberna men jag va tvungen att ta en paus för det är såååå tråkigt.

Madde (QARMAS uppfödare) har ett sim i sin butik och Qarma simmar där ca 1-2 ggr veckan men de två senaste gångeran har Yoga också fått prova...

Jag kan säga såhär, att jag var blöt ända in till underkläderna och Maddes maskara raaaaaaaaan ...

Jag och Ida simmade henne dagen efter och då hade vi en lite mer utarbetad plan ( tack och lov) så det gick betydligt bättre!!! Men hon är ju ingen naturbegåvning i poolen. Men med tanke på hur kass hon var i sjön i början så kommer det nog lösa sig!!! Simningen är ju så sjut bra träning och det går ju inte att göra på annat sätt än i pool under vinterhalvåret.

Tack Madde och Ida för att ni ställer upp och blir blöta, jag hade inte kunnat simma henne utan hjälp.

Nu ska jag återgå och hjälpa till med garderoberna!

Baj baj!

Nu händer det grejjer...

Inte med bebisen men runt omkring.

Vi har ju byggt ut där nere men så blev det inte riktigt bra, det kom ju in vatten och det ville vi inte ha på golvet. Men efter att vi själva försökt gräva upp dränering insåg vi att det var lika bra att anlita en firma. Sagt och gjort, firman kom grävde upp halva tomten och dränerade som bara den!!!

Gräsmattan e lika med borta men nu e det tort inne i alla fall!!!

Så för två helger sedan skulle golvet läggas men då visade det sig att spacklingen inte var helt ok...

Nytt spackel las, och en torktid på två veckor (minst) blev det.

I söndags var gubbarna här och la golvet!!!!

Jag, Kim och mamma åkte till Ikea för att köpa garderober.

Vi har bott här i snart 4 år och tex vattnet har ju hela tiden smakat urk och luktat prutt.

Men nu ska vi få en filtergrej som ska göra att vattnet ska bli smaksigt!

Taket utanför nedre utgången har varit provisoriskt och det klarar inte när det blåser.

Men nu ska vi få riktigt tak!!!

Elen i nya rummet ska pappa fixa på fredag likaså garderoberna!!!

Så i helgen kommer vi kunna få ordning!!! Det kommer bli så skönt!!!


Alla kläder som ligger i ikea påsar kan få plats i de nya garderoberna.


Alla kläder som ligger i tvättstugan kommer också få plats.


Nu kanske ni undrar varför jag inte fixar allt det här själv, men problemet är ekonomi. Jag har noll koll på den kan jag lätt erkänna. Sen tycker jag ofta att det är bättre att folk som vet va de gör gör det sakerna de är bra på!!! Jag sköter hundar och sånt jag e bra på så får kim sköta ekonomi och sånt han e bra på. Vi fick ett prisförslag på vattenreningsfilter när vi flyttade hit och jag kan säga att det var en nolla mer mot vad vi kommer vara tvugnaatt betal nu!!! Tur att vi väntade säger jag då!!! Samma med taket ca halva priset kommer vi få betala nu.


Säger i alla fall bara en sak:


JIPPIEEEE!!!


Nu kommer det bli stora förändringar till det possitiva. Bara att vi kommer kunna drika vattnet direkt ur kranen kommer kännas som ren lyx. Asså vårat vatten går att dricka men det samakar ju och luktar ju INTE bra.

Va gör det om hundra år för gladast e ju räven!!!


Debatt

Jag hr varit helt instäld på att det kommer fungerar helt smärtfritt med hundarna och den nya bebisen. Det är jag fortfarande men jag skulle gärna vilja veta hur det har fungerat för andra.

Jobbar ju som alla vet på hunddagis och jag kan säga att typ 80% av våra hundägare som fått bran har omplacerat sina hundar...

Den statistiken gör mig en gnuta oroad, inte för att jag kans se att detta kommer hända oss för vi kommer fixa det på ett sät eller annat men lite tips och råd skulle inte sitta fel.

Min fråga till alla är altså hur ni löste det när er bebis kom hem och därefter. Kan tänka mig att det är lättare när de är riktigt små och mestadels sover. "Problemen" kommer vell när ungen börjar krypa omkring.

Så är det en annan fråga som typ ala mina vanliga vänner (ej hundvänner) har ställt.  Om jag inte är rädd för att hundarna ska bli avundsjuka på bebisen och därför vara "elaka" mot henne. Typ bita henne av avundsjuka. På detta har jag svarat att jag inte ror på avundsjuka hos hundar. Möjligen konkurans men det är för mig en helt annan sak.

Vad tror ni???

RSS 2.0