25/8 och 26/8

I går lördag var det bara att pallra sig upp kl kvart över sju då jag skulle träffa Jessica med flera i tumba och vi skulle vidare mot gnesta. Väl framme var det bara att dela upp oss och lägga ut allas spår. Qarma fick ett roligt pinnspår! Jeanett la ut till henne med massa roligheter med pinnarna. Vissa pinnar var nergrävda och andra satt fast med snöre i ett träd så man fick dra och slita för att få loss de, och så fans det pinnar som flög iväg när man skulle ta de! Jätte kul tycker Qarma när det händer spännande saker.

Yoga fick ett ängspår som hon löste mycket bättre en sist men så var det ju också lite mer rimliga kriterier denna gången... Ganska högt gräs och inga terrängbyten. Lillafröken spårade på fint hela vägen fram till vinkeln, där blev hon lite fundersam och var tvungen att ta några lovar för att hitta vart det tog vägen. Precis lagom till att hon tagit upp spåret igen och hunnit spåra på några meter kom första pinnen!!! Hon plockar pinnarna som om hon vore född med den instinkten, det e så sjukt. Men det e ju bara att tacka och ta emot eller hur. Någonting ska ju gå lätt med lilla skrikfröken :-)

I dag söndag har vi inte heller fått sova som jag längtar så mycket efter. Men man ska inte klaga efter en sånhär dag!!! Kl kvart i sju ringde klockan upp och mata djuren och släppa ut de.  Fixa alla papper och snabbt iväg. Malte stackarn som jag e hundvakt till fick ju en heltrist dag i går förutom korta promenader och ett kort uppletande (då jag inte vet hur hans husse vill att han ska tränas så vill jag inte förstöra något) satt han mestadelen i bilen bara. Tur att min bil e sval och rymlig. Han hade en trevlig kväll i alla fall. Ja ja tillbaka till idag. Vi hämtade Ida och min mamma i stan sedan bar det av mot Stäket. Utstälningsdax alltså. Förseningar som vanligt, först sa de en halvtimme sen ville de förlänga förseningen med en halvtimme till men då protesterade folket i ringen. Så de satte igång för alla valpar va ju redan där. Tusen hundar skulle ställas innan det var dax för Qarma kändes det som. Jag fixade en bra dubbelhandler till oss då husse inte behagade att förlja med (vilket inte gjorde något eftersom han tvättat bilen OCH klippt gräset!!!!) Ullis med Gunde och Grim fick hjälpa oss! TUSEN TACKAR TILL DIG! Vet inte riktigt vad som hände förutom att vi fick springa och springa och springa, när blodsmaken började komma fick vi äntligen stanna en kort stund... Individuell bedöming, sen in igen med de som gått vidare, springa i hundra år igen, och så bara gick Qarma och vann! Tolv andra tikar kunde känna sig slagna och gå hem med svansen mellan benen! Haha! Närå men kul vare att få lite fina resultat. In i ringen igen och springa igen... Denna gång fick vi nog ta mig f.n springa en mer än förra gången. Jag måste säga att den där dubbelhandlingen som vissa håller på med bara e för pinsam, tjoar viftar springromkring mm. Snälla lär era hundar innan ni åker iväg hur de ska bete sig... Som tur är är inte Qarma så störningskänslig men när ett pucko började skaka en hel köttbullslåda bakom henne blev det för mycket, trodde hon skulle hoppa ur ringen, men men nu är vi ennu en störning rikare. Lilla Qarmisen blev i alla fall bästa tik!!! UTAN HYSTERISK DUBBELHNDLING så det så!  In igen och denna gång var det dax att tävla mot hanen. Qarmisen visade sig jätte fint och sprang som en liten gasell! Men av någon konstig anledning ville dommaren att vi skulle gå fram och tillbaka, alltså inte springa och vid det här laget var vi båda ganska slut plus att mitt problem med Qarma oftas är att jag har svårt at få henne att inte gå i passgång, så vi passade fram och tillbaka. Detta ledde tyvärr till BIM! Hehe!  Jag är super nöjd! BIM med CK dessutom!

Ingen rast ingen ro. Direkt in med lilla Yoga, hon skötte sig superfint i ringen stod stilla som matte stälde henne som en gunghäst :-(   men när vi skulle springa upptäckte Yoga nummerlappen! Hehe, den ville hon ta bort från mig ungefär hela varvet. Ja ja hon kom tvåa i sin klass (tvåa med HP)och det e ju inte illa det heller. Fin fin kritik och inget gnäll på tänderna! (hehe nu kommer Madde tänka va va det jag sa!!!) Har ju nojjat lite över hennes bett, varit lite orolig för att det skulle kunna vara på gränsen till ett itet överbett. Men ja hon e perfekt! (tycker i alla fall jag!) (okej hon e lite skrikig och åsiktig men det vore ju inte kul med en robot!) Nu ska jag in på skk och sbk och anmäla till lite fler utstälningar!

image146

Nej nej jag e inte ett dugg nervös(ser ju helt galen ut)

image147

Va e det med den där lilla söta tungan!

image148

Snygging!

image149

Undrar va som försigår i hennes hjärna! KÖTTBULLAR


image151

Varför inte springa lite till! Fin rosett va!

image152

Men Fanny dra in magen!

image153

Samma komentar igen! Magen!!! He he den bjuder jag på, vi ser lika snygga ut jag och min hund på detta kort!

image154

Galen tjockskalle!

image155

Pucko II

Åhhh nej jag håller på att bli en klicker idiot!!!

Jag invigdes på allvar i klickerns fantastiska värld när Johanna började jobba hos mig för mer än två år sen, sedan dess har jag hållit på lite till och från med klickandet, gått en del kurser och klickat på. Men ju mer jag håller på ju mer inser jag hur bra det passar mig. Man behöver i och för sig inte använda sig just av en klicker men hela tankesettet bakom "klickern" tilltalar mig och jag måste säga att jag är ett levande bevis på at det faktiskt fungerar!!! Inte jag kanske men hundarna, jämför ju med Stella som endast tränades på "vanligt" vis och aldrig fick lära sig att tänka själv. Hur stor skilnad det blir på hunden när den förstår att den kan påverka sin situation genom at uppföra sig på ett eller annat sett. Så klart att mycket träning fungerar men just den här träningen fungerar bäst för mig.

Jag gick en klickerkurs på canis hundskola i början av året och kan inte påstå att jag tog det på alvar men nu i efterhand är jag glad att jag har kvar alla papper jag fick därifrån. När jag får en sekund över ska jag sätta mig och läsa igenom de och lägga upp en träningsplan! Älskar att ha en plan! Stackars Yoga, hon kommer få hörselskador av allt klickande!!! Funderar faktiskt på att gå hundinstruktör utbildningen som de håller men jag vet inte om jag vårag riktigt än, vill bli lite mer säker på klickern innan. Asså jag vill ha mer kunskaper innan jag ger mig på utbildningen för jag kan tänka mig att den kan bli ganska tung och hjärnkapacitetkrävande.

Till något helt annat så hörde jag på radion att brunögda(jag) är mindre smarta än blåögda, korta(jag) är mindre smarta än långa, kvinnor med små bröst(jag) är mindre smarta än storbröstade, osv osv, tyvärr stämde typ allt in på mig fast åt fel håll om ni fattar vad jag menar... Jag måste vara så korkad så jag inte själv fattar det!!!

Cleo var jag och hälsade på i går. Valparna frodas som bara valpar kan, de e jätte fina och tjocka. Cleo är en god mor. De andra hundarna får titta på valparna men de får inte komma för nära då blir hon sur och talar om det. Nu e det snart två veckor sedan de föddes, viket innebär att dete  typ 6 veckor tills hon kommer hem! Jippie jihu! Saknar gaphasen lite, fast inte så mycket som jag trodde. Jag har ju passat på att vara hundvakt en hel del också, man måste ju tänka på ekonomin!!! Och det är bra att passa på när lill fröken inte är hemma då hon alltid e den som kommer i kläm och blir mos när de stora hundarna röjjer!

Qarma är satt på ingen mat i matskål diet viket innebär att hon numera måste "förtjäna" all sin mat, kanske låter taskigt men det är helt ärligt det enda sätte jag kan få henne motiverad och anstränga sig. Varför jobba med matte för en sketen boll... Men om man e hundgrig kan det vara värt ett fotgående för lite torrfoder... Nä man får kanske köttbule då eller något annat smarrigt.

Jag har ett problem med hundarnas utfodring när det gäller att förtjäna sin mat. Hur gör ni andra som barfar??? Vill ju inte gärna ha vom och annat snubb i fickorna. Vist kan jag köra med extärn belöning till Qarma men Yoga fattar en så länge inget av det, kan ju bero på att jag inte lärt henne det än...

Nu ska jag flytta kyl och frys! Baj!

Ändringar i schemat

1-2 september blir det kantarellsök i stället. Har aldrig gått någon sådan kurs tidigare så det ska bli kul, har självklart (stor tänkarn) lite tankar om hur jag skulle kunna lära in det redan men det ska bli kul att få bra grund tips.

I helgen är det debut för Yoga i ringen!!! Spännande raport kommer efter helgen. Qarma ska också ställas och jag hoppas på att hon visar sig från sin bästa sida för nu e det dax för lite rosetter!!!

Inget nytt annars förutom att jag numer jobbar på cafet 10-14 pust... I tisdags hade vi kassarekord! Tror jag hade minst tio pers i kön hela tiden. Så nu under en period kommer jag vara tröttare en vanligt :(  Kommer i varge fall få en extra sovmorgon i veckan och det e jag tacksam för specielt när det blir mörkare på kvällarna också.

Klickerkursen är nu inbokad och anmäld så det kommer vara massa roliga och spännande kurser under hösten!

Tjingeling!

Marma

Hallå glömde att skriva om det antagligen roligaste. Ska ju åka en vecka (vecka 38) till marma.

Jag Qarma och Yoga! Det kommer vara massa rottisar där men en och annan av annan ras också(bland annat Yoga dåra) Jesseica och Reija ska med och Anki och Malte som jag känner sen e det som sagt typ 20 andra också! Hoppas på att Annica och Nalaa också kan komma dit i alla fall någon eller några dagar!

Det ska bli så nice!


Tills dess ska kameran vara hittad så e det bara!


Höstens schema

Har planerat in lite kurser under hösten och tänkte tipsa andra om de här!

Slyngel kurs för Carina Persson tisdagar börjar den 4/9

Konsentrations kurs för Eva Bodfält torsdagen den 11/10

Ev, klicker helg med Eva Bodfält den 27-28/10 har inte anmält mig en men överväger det.

Spår uppletande Madde Dahlgren och Madde Daleo 3-4/11

Ska gå som åskådare på Eva Bodfälts retriverkurs 1-2/9

Sen är det såklart vanlig träning också men för det har jag inga bestämda datum!!!

Någon som vill hänga på!?!?!?!?!  Eller några förslag på någon annan rolig kurs?

Carinas kurs kommer störa mina träningar på södertälje bk men så får det bli ett tag framöver nu.

Vart f.n är kameran...

Ni som känner mig kommer antagligen dra en djup suck och tänka - När ska hon börja organnisera sitt liv egentligen... Säger bara en sak det e inte kul att vara slarvig/tanksprid/förvirrad, börjar tro att jag har demens.  Nä så illa e det inte men nästan.

I dag tog vi sovmorgon!!! Behövdes verkligen. Har inte sovit mer en 6 timmar någon natt de senaste 2 veckorna och det fungerar inte för mig. Så i morse tog jag igen mig. Så skönt.

Packade med mig massa korv och leksaker och tog bilen bort till stubbåkern, vill passa på och träna så mycket som möjigt när man för en gångs skull inte har andra bestämda saker att göra,

Jag och Kim och hundarna gick en ganska lugn promenad medans hundarna var helt vilda, Yoga har duracell baterier inbygda det är jag helt övertygad om. Det tar aldrig slut, lite svårt att veta när hon är övertrött och bara varvar eller när det är energi som behöver komma ut.

Jag "tappade" lite saker på vägen som jag tänkte se om hundarna hitade på tillbakavägen, det blev ju lite konstigt eftersom det blev som bakspår men vi hade också motvind och det var det som var lite gran min tanke med det hela, lite synd bara att jag inte tänkte till mer innan så vi inte skulle tagit det i bakspår men det är lätt att vara efterklok... Ja ja, lilla underbarnet hittade flaskan direkt och blev så himlans glad så hon var tvungen att springa flera stora ärovarv med den *suck*. Måste komma på något för att träna in bra avlämnande för hon vill så gärna ha sakerna för sig själv. Hon hittade Qarmas sko också och då var jag förbered med en plan. Så fort hon har grejen i munnen och vänder mot mig så börjat jag backa ifrån henne så hon verkligen måste kämpa sig till mig och det verka funka. Ska prova det ett tag nu så får vi se om det ger ett bestående resutat, sen får jag ju träna kontrolerade avlämnanden vid sidan om. Nu säger jag bara loss så får hon släppa den på marken framför mig. Däremot har jag varit nogran med att aldrig säga loss om hon inte håller i den ordentligt. Hon måste hålla i även om man kanse stör med en godis och det funkar oftast, släpper man blir det inget loss och ingen belöning, men det e ju när jag tränar separat, annars så har jag varit glad bara för att hon kommer in med grejen och at hon överhuvudet taget jobbar så bra!

Qarma roade sig med att äta massa rådjursskit SÅ JÄLLA ÄCKLIG, rullade sig i det också... Ja ja tur att man älskar de annars hade hon fått sova på nedervåningen(knappast va). Han stoppa henne i tid så hon fick inget på sig hon är ju inte så bra på att sikta.

Jag och Kim band hundarna vid varsit träd och valade en uppletande ruta som blev lite sne och vind men vad gjör det, hundarna klagade inte i alla fall! La ut 6 saker och tänkte ut hur jag skulle lägga upp det. Yoga är ju typ bara tränad tre gånger innan och jag funtade på om jag måste visa henne vad det handade om. Hon hade ju sett att vi gått runt där och vallat men endå jag var osäker på om hon skulle fatta. Men man måste ju chansa. Jag tog med mig henne in en bit i rutan (1m kanske), fick vänta en bra stund innan jag kunde säta på henne tjänste täcket för hon var ganska exalterad och pep...tjöt gnällde skrek kunde inte vara stilla, jag vet va Johanna hade sagt - då blire inget om man inte kan hålla sig i skinnet!!! Men jag kunde inte låta bli, väntade i alla fall tills hon lugnat sig ordentligt. På med täcket och satte ner henne skickade och hon sticker iväg och jobbar!!! Asså va e det här??? Jag blir så stolt! Det tog en stund innan hon hittade nått men när hon gjort det kom hon så glatt mot mig, spreng förbi och tramsade omkring med flaskan som hon hittade. Men jag är jätte nöjd endå, det är ju själva uppetandet jag är ute efter. För att utmana ödet så samlade jag ihop henne och skickade henne igen och åter igen satte hon av och jobbade! Denna gång hittade hon en sak nästan direkt och kom in med den mycket bättre! Skickade en sista gång och nu var det ingen tvekan om att hon hade full koll på bad det var som skulle göras! Så häftigt att hon orkar jobba så länge fast hon är så ung och Dobermann, inget illa om rasen men det där med minne/konsentrations förmåga som en guldfisk brukar ju tyvärr stämma. Nu va jag elak, men Stella blev liksom inte "rolig" att jobba med förens hon var äldre(kan ju tillägga att jag tränade henne helt anorlunda också så det kan ju ha en hel del med det att göra). Belönade i alla fall jätte mycket och så fick Kim håla i henne medans Qarma fick leta upp resterande saker.

Qarma viste direkt va det var som skulle göras hon hade ju sett på när Y letade så hon satte av direkt. Jag var rätt nöjd med hennes val av väg också gick rakt ut och letade, missade däremot saken som låg på vägen ut så jag tror hon glömde att sätta på näsa direkt men men hon följde min dirigering och jag har inte tidigare direkt använt det i letandet. Vi leker ju ganska mycket dirigering i vatten, och ibland med matskålar och då är ju alltid belöningen i "slutet" så det e en ganska bra tanke att jag måste variera att även fast man ska gå ut på ett rakt och lång skick så kan det finnas saker på vägen!!! Jag var i alla fall supernöjd med hennes prestation! Qarmisen, hon känns lite sliten i kroppen, tror hon behöver Yoga semester... Det är inte lätt att hänga på en dobbis i sina bästa månader!

Får se om det blir någon träning i morgon känner mig inte helt kry, men det kan ju vara rester av trötthet från de senaste veckorna. God natt!

(vet inte varför det blev sånhär text och varför den e så stor lyckas inte heller fixa det... sorry)


Döm inte hunden efter håren...

Jag brukar surfa runt lite på favvo sidorna när jag är uttråkad och surfade just in på www.klickerklok.se och säger bara en sak, HUR SÖT ÄR DERAS NYA VOFF??? Jag dör, 11 veckor och redan så duktig också. Ibland blir jag avis på folk som både är så duktiga på att träna och som har både tiden och energin och angagemanget att få till träningen så bra. Tänk va mycket snabbare det går då. Går ni in på sidan så kolla in filmerna på Pi, den när hon är 11 veckor är bara såååå bra. Gu vilken duktig liten plutt. De som någon gång sagt att settrar är korkade säger jag bara en sak till, ÄT UPP DET! Allt handlar i slutändan om den som håller i spakarna. Så nästa gång jag tycker att min inlärning/ träning inte går tillräkligt fort så är det bara att tänka om och tänka rätt!!! Hehe! 

Så har ni en stund över rekomenderar jag varmt Fannys sidor, i daqboken kan man läsa om hennes träningstillfällen och tankar kring detta. Vist jobbar hon men klicker men även om man själv inte väljer att göra det så är tycker jag att andras tankar är intressanta.

Nog för nu!

Cleo!

Valparna har kommit!

Tre valpar blev det, 2 flickor och en pojke. Klockan 06:00 ringde Annakarin och sa att jag skulle komma. Jag som hade gått och lagt mig halv två på natten, skyll mig själv. Så trött. När jag kom hade den första lilla bebisen redan kommit ut, den största tjejen kom först. Sen kom det en till liten tjej, efter ytterligare en kort stund kom den sista som var en liten hane. Förlossningen gick fort, under en timme hade hon klämt ut alla valparna.

Jätte fina är de allihoppa fina med vit strimma i ansiktet. Hoppas nu att de får bra hem och roliga liv. Det är inte helt lätt att hitta bra valpköpare som gör vettiga saker md sina hundar och inte bara låter de vara "sällskapshundar" dvs ingen mental aktivering över huvutaget. Trist hundliv tycker jag.

Ska åka dit någon dag i veckan och fota valparna så jag kan lägga in bilder här.

Efter den spännande morgonen åkte jag till södra brukshundsklubben och mötte Kim, Jessica och Anki. Vi började jätte seriöst med en timmes fika!!! Bra jobbat.

Sen la vi ut spår till alla hundarna, Qarma fick ett halvlångs spår med två pinnar och ett jakt slut. Första pinnen tog hon jätte fint men det märktes att hon var trött från i går för det tog ett bra tag innan hon hittade på spåret och efter pinnen var hon lite ofokoserad, men tog till slut upp spåret igen och jobbade på jätte fint. Gick förbi apporten bare några decimeter men tärstannade och började böka i riset, tittade upp och hade då en annan pinne i munnen!!! Lilla stjärnan, alla pinnar e fina. Sen släpte jag på henne igen och då plockade hon rätt pinne! Sista biten vindade fröken lite men fick endå ner nosen precis innan slutet. Jessica stod redo och drog i väg leksaken så Q fick jaga efter det!

Yoga fick ett litet kort spår men med omväxling i terängen, från skog till gräsmatta, det var svårt! Men efter lite tänkande fick hon till det och hittade pinnen!!! Så duktig min lilla sessa! Lydnandträningen med Yoga har gjort ett framsteg, hon börjar fatta fot positionen, äntligen märker jag att hon vänder rumpen åt rätt håll. Vi övade också på stanna och sitt stanna kvar!

Q fick lite fotträning men hon kändes inte riktigt taggad, vi övar på att hon ska suga fast i mitt ben. Hon har tendenser att flyta ut för mycket åt sidan. Gjorde en budförning också och den gick super bra! Har inte gort det på hundra år men den blire nog inga problem med!

image138

Tunnel! Denna bild är tagen för ett tag sedan.

Yoga har hittat en ny utkiksplats/span ställe på tomten där man ser det mesta ifrån!

image139

Härifrån ser man allt!

image140

Nu får Cilla konkurans om favvoplatsen.

image142

Härlig sommar bild på Cleo den är tagen innan hon blev  gravid.

image143

Vacker!

image144

Inte nog med att hon tar nacksving på katterna men Qama får också stå ut.

image145


Tur att hon e snäll!


Nu ska jag slappa! HEJ!


Långt hemmifrån!

I dag har vi varit i Bro, vid säbyholms naturbruksgymnasie. Vi har spårat och tränat uppletande med Jessica och Reija, Anki och Malte och Fredrik och hans Malte. Det blir inga bilder från träningen för jag vet inte vart min kamera är... 

Qarma fick två spår som var ganska korta med bara ett slut, hon gick sådär. Ganska omotiverad, men det var ju mitt på dagen så det var varmt för henne. 

Yoga fick börja med uppletande och jag säger bara en sak Herre min je!!! Vilken liten pärla. Jag använder mig av en inlärning som går till så att man följer en av kanterna på rutan in (man har hunden med sig) sen svänger man in i rutan på lagom djup busar lite men saken slänger iväg den samtidigt som man säger leta, går tillbaka samma väg. Ställer sig på lämpligt skick ställe och skickar hunden. Jag trodde het ärligt inte på denna metod från börja eftersom jag inte trodde att hon skulle kunna komma ihåg saken men det gör hon het klart. Yoga flög ut i ry utan och jobbade från sekund ett. Letade i flera minuter tills hon hittade saken och då blev det ju glädje kalas! Vilken motivation vilken beslutsamhet ja jag vet inte vad jag ska kalla det, det var som att köra en betyligt mer rutinerad hund, detta var Yogas tredje uppletande och det kändes som att hon viste precis vad hon syslade med!!!

Jag nöjde mig med ett skick i rutan eftersom ho´n gjort ett så bra jobb, Anki hade gått ut ett spår till Yoga som blev betydligt längre än vi tänkt oss men va gör det när man har en YOGA!!! Lilltrejen fick ett rejält spår. Anki hade lagt ut tv slut för säkerhets skull och det var tur för vi missade det först(tror hon var ganska trött i hjärnan då) men som tur var plockade hon det sista klockrent!!! Det som är extra roligt är att det är första gången hon har pinnar i spåret, vi har tidigare kört med godis och leksak och sen med bara leksak. Men nu blire pinnar! Åhhhh hon håller på att bli stora duktiga tjejen! Madde va e det för arbetsmaskin du avlat fram??? Sa du att Inez skulle ha en till kull eller hur va det!?! Blir inte svårsålda valpar där inte!!! Jag tar tre!!! (om de inte skriker dvs :-)

Så till Qarmas uppletande, det gick till på samma sett som Yogas, och hon fick till några riktigt fina relativt raka skick! Duktiga Qarmisen ser alltid lika förvånad ut när hon hittar grejen! Nöjde mig med två skick på henne men hon hade nog klarat fler. Det är en svår övervägning med henne, ska man lägga ner direkt när det går som bäst eller vågar man göra en gång till med risk för misslyckande...

image134

Inte snyrrigt när halsskinnet pressas fram... Boxern heter Athos

image135

Kina och Bijou (Yogas snygga syrra som blev BIR)

image136

Yogas andra snygga syrra INA! Matten ser man knapt men hon heter

Får se om jag hinner skriva mer i morgon efter träningen! Skulle behöva göra en he del hemma men det får bli i ett annat liv!

I går va Robban och Linn här och åt middag! TREVLIGT! Nästa gång då ska det vara skinande här!!! Hehe jag lovar inget! Fasen man ska inte tro att man är särslikt social efter en vecka på jobbet som denna. Jag har trimmat vare 6 eller 7 hundar denna veckan??? Blivit ordentligt biten i tummen kissad på och fått bajs smet på mig, hur mycket ska man stå pall för under en vecka? Bettet fr jag skylla mig själv över men endå... Asså ni som tror att jag bara trimmat hundar under veckan kan jag informera att det var utöver mitt "vanliga" jobb, men det e inte så synd om mig för jag har ju fått massa hjäp av mina snälla och duktiga medarbetare! TACK!

Hörs i morgon!


image137

Ja va ska man säga? Alla leker vi på olika sett. (detta är en gammal bild)


Äntligen!!!

Sommaren är här! Halleluja! Det e ju bara augusti, men nu e det varmt! I helgen var jag och Susanne hemma hos hennes pappa, där bor numera Alex(min gamla häst) kan ju tillägga att även Karolina(Alex nya matte) Martin och Gitt bor där. De bor så himlans fint, de har en pool, LITE AVIS. Susannes duktiga pappa och lillebror håller på att bygga ett stall till Alex precis bredvid garaget. Det kommer bli så fint!

image129

Direkt från poolen till hagen! Det kan inte bli bättre! Om man ligger på däcket är hästhagen utsikten! 

Alex har det så bra där han är.

I dag har jag varit och badat med voffarna, juste kanske ska skriva att Cleo har åkt till sin uppfödare för att förbereda sig inför bebisarnas födsel, valpisarna är beräknade till på måndag men hennes uppfödare tyckte att det verkar som de kommer komma tidigare. Hoppas de kommer i helgen jag kan knappt vänta! Jutidigare det kommer ju fortare får jag ju hem henne också!

Jo tillbaka till badandet i dag. Yoga har tagit sina första simtag... Ha ha! Hon e värdo, helt kass!!! Men det e inte så lätt första gången eller hur, eller??? Qarma simmade som en säl redan vid 8 veckors ålder... Men jag kommer ju igåh hur Stella simmade, precis lika dåligt som Yoghurt. Hon lärde sig efter några sim lektioner. Det som är roligt är att Yoga kastar sig i helt frivilligt, vet inte särskilt många Dobermann som gör det!
Ja det jag skulle komma fram till var att jag förberedde mig in i minsta detalj, kamera, godis, leksaker, problemet är bara det att jag glömde bort att ta kort. Det var "för fint" väder, så jälla mycket folk uppe vid sjön. Så jag hade fullt upp med att hålla koll på hundarna, vill ju inte gärna att de springer fram till några solande och drar av en värstingskakning!!! Hehe! Hade nog kissat på mig av skratt då (innombords), och sämts ihjäl. Ja eftersom jag glömde att ta kort under bade så tog jag i alla fall lite blöta hund bilder när vi kommit hem.

image130

Mina burbarn!!!

image131

Hur stor har hon blivit? KRYMP.

Yoga den lilla ängla hunden roar sig ju med att dricka ganska mycket vatten när hon badar, hon liksom sköljer igenom kroppen både på utsidan och insidan. Helt plötsligt bara satte hon ner rumpen i vattnet och kissade, inte blyg direkt. Ja ja så e det ju med småbarn det kissar i poolen, tur att det va sjön i alla fall. Sen kissade hon typ 3 gånger på vägen hem.

image132

Får man publicera sånna här bilder.

När vi kom hem (in) insåg Yoga att hon var jätte trött och jätte kall, jätte kall... BRRRRRR

image133

Hej svej!

RSS 2.0