Spår?

Ja det är en fråga...

I dag åkte jag och Annica till Lida för att lägga spår.

Jag la ett "vanligt" spår till Yoga och ett så kallat IPO spår. Båda spåren la jag på åker. Jag la först ut det vanliga spåret och sedan Ipo spåret. 

Eftersom Yoga aldrig gått IPO spår tidigare toga jag det ganska direkt efter jag lagt det, kan det ha varit ca 20 minuters liggtid? Först fattade hon ingenting utan tykte att det var ett väldigt konstigt godissök. Men där jag lagt godis lite glesare gick det mycket bättre. Första pinnen gick hon rakt över tror jag... Andra kommer jag inte heller ihåg men sen tog hon nog resten av pinnarna!

Sen avr det dax för Naalas spår. Jag tycker Naala spårar jätte fint, vist virrar hon lite iblend men ingen av hundarna har ju jätte stor spårvana trots allt. Vi gör det inte tilräckligt ofta.

Så till katastrof spåret. Det var dax för Yogas vanliga spår. Jag som alltid tjatar om att det är bra att veta vart man gått så man vet om hunden är någorlunda rätt eller inte. Men jag var helt förvirrad i dag och visade Yoga helt fel, gick typ förbi hela spåret och han bli irriterad till och med för att jag tykte att hon inte ens ansträngde sig det minta lilla...

Så nu har jag lärt mig en ORDENTLIG läxa igen. Men men det blev bra till slut i alla fall, vi gick tillbaka till början av spåret och då tog Yoga alla pinnarna plus att jag hittade en IPO pinne också!!!

Frågan är alltså, undrar vad Yoga lärt sig i dag? Spåra? Vetta f..n.

Men matte har i alla fall lärt sig sin läxa det kan jag lova.

Här kommer lite bilder från röjjet i alla fall!


image262

image263

image264

image265

image266

image267

image268

image269

image270

image271

image272

Thats it for today!

Sorgens dag igen...

Idag var en härig dag tills nu...

Var inne och lästa på Yogas uppfödares sida och såg att det jag hade hoppats bara var en tillfällig sjukhus vistelse blev mer.

Inez hade lite komplikationer under valpningen och blev sövd två gånger under två dagar.

Tyvärr tålde hon inte narkosen så bra.

Inez har tyvärr fått somna in...

Det är alltid hemskt när någon måste lämna oss, speciellt när det sker alldeles för tidigt.

Har i alla fal tagit den bästa bilden i dag på Inez vackra dotter!!!

image260

Full av liv, vi ska förvalta Inez gener på bästa sett det lovar vi!!!

image261

Galen Papillon! Hon ska hjäpa till hon också!


Madde med familj, vi tänker på er!!!


Snodda bilderJag vill ju va som duuuuu!!!Valter och Saga busar!Sagurt och Falcovich i soffan på jobbet!Attackerad!Hon är ju söt som socker! (inte när hon skriker dock!!!)Hur skänt kan det vara att såva såhär på en skala???

image370

Yoga och Falcon leker

image371

Yoga vet hur man tar de bästa brottningsgreppen!

image373

Såhär är ett sätt!

image372

Man måste ju låta killarna tro att de har en chans!!! Eller hur!!

Nu ska jag åka till jobbet och hämta Olle för han ska sova här. Yoga tycker att Olle e ganska bra att leka med så det brukar kunna bli ganska mycket röjj. Sist Olle sov här frågade Kim vem fan det va som hade snarkat så under natten sen sa jag att det va Olle då hade han inte ens märkt att Olle var hemma hos oss... Knäppis!

Det är inte så lätt som man tror...

Nya kameran används flitigt! Men det är inte så lätt som man kanske tror, bara för man har en bra kamera blir det inte bra bilder...

Har i alla fall varit i stan och köpt ett nytt objektiv så nu kan jag fota saker som är långt borta!!! Tex galna hundar som springer hundra mil bort!

Här kommer bilderna som blev bäst.

image257


Yoga med sina galna pudel polare Cisso och Ru!


image258

Konstig min.

image259

Det är kul att jaga pudel

Kaske blir fler bilder senare men nu vill datorn inte jobba med mig!


Ny hemsida?

Håller på att fixa lite på en hemsida men jag evt inte riktigt vad jag tycker.

Vill ha er hjälp att bestämma mig.

Adressen är: http://fanny.cybersite.se eller www.fanny.cybersite.se

Säg vad ni tycker antingen där eller här så får vi se vad jag betsämmer  mig för!

Trevlig helg!

Lite bilder på katten och råttan!

image253

Va gloru på???

image254

Va har du käkat???

image255

Va gör du nu???

image256

Stick! Fula hund!

Cilla e Yogas bästa mobbibgoffer, tur att Cilla e en katt full av attityd.

Jippie jihu!

I torsdags var det alla hjärtans dag, och jag har tydligen varit snäll! (hihi det viste jag att jag varit då jag flera gåger lyckats fixa folk till cafet när det varit personal kris, kanske har varit snäll på andra sätt också!)

Jag fick en jätte fin present! En aldeles egen systemkamera! Så nu blir det ut och fota!!!! I torsdags när jag fick den var jag så trött att jag knapt rkade öppna den men i går efter att Kim laddat baterierna så knäppte jag lite!

Nu har jag varit ute och fotat lite igen och jag ska kolla igenom bilderna om det blev nått! Men först får ni en bild på Lovis från när jag va hundvakt!

image245

Gulligaste Lovisen

image246

Innomhus med blixt det blir ju nästan aldro superbra.

image247

Blir ganska mycket skuggor.

image248

Sötweiler! Här hade jag tänt alla lampor.

image249

Yoggi

image250

Nejdå jag gillar inte att fota mina hundar...

image251

image252

Det va alla bilder för nu. kanske lägger till fler senare när jag kollat bilderna från i dag!

Vilken härlig dag!

Vi åkte till strömsholm efter att ha hämtat upp Naala (Annica skulle hjälpa till på cafet då det som vanligt är personalbrist där) TUSEN TACK!!!!

Väl på strömpan fick vi vänta typ 30 min så visade det sig att rehabtjejen inte hade fått instruktioner på vad hon skulle göra med Qarma så det blev lite mer väntan tills allt var utrett. Qarma fick lite massage sen simma lite, jag fick även se henne gå och Susanne som rehabkvinnan heter sa vad jag skulle kolla efter, och jag såg för en dångs skull vad det va hon mena. Qarma gör en liten knicks med vänster bak. Nu vet jag lite nogrannare vad hon har för diagnos också.

Hon har lindrig artros mellan några kotor i ländryggen och inflamation i svansen. Båda ska gå att åtgärda förhoppningsvis med rätt rehab, motion och en dunderkur av rimadyl.

I helgen var det hårdräning inför BH prov och eventuellt ZTP. Yoga den lilla gullungen fattade ingenting under första passet med bitarbete. Hon prövade allt hon kan, satte sig, la sig ner, skvallrade. Hon trodde att Tommy försöke lura henne till att göra något annat och hon tänkte INTE gå på hans lurendrejeri!!! Andra passet gjorde vi annorlunda, sprang raka vägen in i ridhuset så fick hon leka med trasan direkt!!! Då trillade polleten ner! Hon bet så hårt hon kunde! Nu vet jag lite vad jag ska träna på, lite olika bitövningar så hon lär sig att måtta(säger man så?) vi ska öva på att hon måste ta den på första försöket, inte småbita först sen ta ett ordentligt tag. Men det kommer nog gå lätt!!!

Annica och Naala var med, Maja och Selma, Theres och Ina, Kina och Birran och så Madde med Yogas brorsa och Åska. Sen va det massa fler med men bara Dobbisar. Hade varit ganska kul at se andra raser också men endå kul att se massa Dobrar i olika åldrar och nivåer!

Här kommer lite kort från i dag! Gris Yoga och Gris Naala!

image244 

Vilddjur!

 

Lyckades inte kopiera bilderna stora men här är mina två favvo bilder på Idas lilla valp Saga!

Det har hänt mycket i veckan, Qarma har varit hos veterinären två gånger, resten av djurbeståndet har varit hos veterinären en gång. Qarma har varit borta i 6 timmar. Vi har varit på ZTP och BH träning. Vi har hunnit med lite lydnad och annat också... Inte konstigt att jag känner mig helt färdig.

Träningen i helgen har varit spännande och roligta att Yoga har fått bitas lite!!! Men nu ska jag ta söndag! Bilder från helgen kommer senare!Massa bilder!

Har varit och spårat samt övat budföring. Spåret gick sådär... Första biten tog hon superfint mitt i spårkärnan och hade då självklart inga problem att ta pinnarna eftersom hon i stort sett snubblade på de. Men sen kom problemen... Det är vinklarna som st'ller till det för fröken bus. Det är som at det blir för stor förändring och honm inte kan hålla kvar i spåret. Jag har gått 90 graders vinklar och ska under en period göra de vidare. Tror hon får problem när det är för mycket förändring vilket det faktiskt blir då jag gjort så skarpa svängar. Vinden blir ju helt anorlunda och jag vet inte om det är det som ställer till det för fröken. Eller så ska jag bara helt enket vinkla mycket oftare så det inte blir så stor skilnad om ni förstår vad jag menar. Jag tänkte såhär, att om jag vinklar oftare altså inte låter henne hänga i i samma riktning ally för länge hinner hon inte bestämma att såhär ska spåret se ut utan kanske får lättare att ta förändringen??? Låter det helt knäppt? Jag är egentligen inte orolig ang spåret, det känns som att med felr spår i ryggen kommer detta bli super bra!

Sen gjorde jag och Kim lite budföring, då Yoga inte tidigare velat stanna hos mottagaren utan bara velat springa dit och sen direkt tilbaka. Detta har vi botat veldigt snabbt med följden att hon inte velat lämna mottagaren. Balansen har inte infunit sig med andra ord. Men i dag fungerade det super! Vi skickade fram och tilbaka några gånger och det bev bara knas första gången! Jag passade även på att öka avståndet som redan från början var långt medans hon sprang ifrån mig, detta fungerade jätte bra! Jag har en liten plan ang budförnigen, ingångarna kommer jag öva på nära avstånd och själva springande på alla avstånd, så fort ingången fungerar bättre/bra så kommer det att sättas ihop mer och också övas på massa olika avstånd! Man får ju passa på att ta låååångt avstånd när det går för det e ju inte så ofta man har typ 100-150m raksträcka med någorlunda sikt.

Har ju varit ite dåligt med bilder på sistone mest pga att jag inte fotat och att de bilder ag tagit inte blivit särskilt bra, men jag lägger in några i alla fall även om de inte är av bästa kvaite!

image230

Lilla Gandhi har åkt till sin nya familj(snyft) men han kommer få det så bra, massa träning och skoj. Det verkar som han hamnat i en familj där hundarna får vara med om bådet ett och annat. Tågluffa i sommar mm!!!

image242

Han e så sjukt söt man vill ju bara pussa sönder hans lilla tryne!

image243

Hur skönt kan man sova egentligen??? Lilla grisen!

image231

Bästa sättet att motionera springelspaniels! Fy bubblan va trött hon va efter att ha försökt få tag på ronnyrottan från Yoga som typ joggade omkring. (ni som känner Yoga försår att när hon joggar så e det typ som när en vanlig hund spurtar) Det som va roligt va att Lovisen inte gav sig utan försökte komma på genvägar och lura Yoga, men hon e inte så dum som hon ser ut!!!

image232

Nästan...

image233

Lovis!

image234

Galning med råtta!

image235

Yoggi in action!

image236

Bovis, hihi det kan man kalla henne också för hon e en liten bov!!! Fast nästan aldrig! Det ser nästan ut som hon visar en liten trudilutt på den här bilden!

image237

Både gos och vård sen blev det lite sömn också i denna possition!

image238

image239

Qarma använder husses fötter som kudde

image240

Närbild!

image241

En till!

Är du nöjd nu mamma? Nu måste jag bara ta tag i det där med att lära mig min kamera, jag har redan hittat lite nya instälningar som jag kan använda när man tar "porterätt" det e ju bra, men det är ju framför allt action bilder jag vill kunna ta! Nu ska jag ta kväl! Baj baj!

Juste ska slänga med en bild på Idas nya förmåga, såååååå jälla söt man dööör.Lilla Saga!


Bra sida

Har just surfat runt lite och letat intressanta sidor. Här adressen til en av mina nyare favvisar.

www.skogsborg.net

Det är Maria Hagströms sida och man kan läsa massa spännande artiklar om hundträning där (framför allt lydnadsträning)

Nu ska vi ut i bochen!

Träning

Denna vecka har jag och Majja varit mycket ambitiösa, vi har tränat  tre dagar redan, och på söndag ska vi spåra! I måndags var vi på södra och tränade, i tisdags på fotbollsplanen och i onsdags på södra igen. Det känns bara bättre och bättre och vi blir bara mer och mer synkade både jag och Maja som träningskamrater(hoppas du håller med!!!) och vi med våra hundar!

Snacka om att man får tusen gånger bättre resultat om man tränar oftare, alltså inte har för mycket mellanrum mellan tillfällena!

Jag måste sätta igång med apporteringen med Yoga och hoppet har vi inte ens börjat med...

Jag har ju gått en apporteringskurs för Eva och den var superbra, har försökt att aplicera dessa kunskaper på galningen(yoga) men det går sådär... Jag ska i lugn och ro ta tag i det vid ett av mina bästa tillfällen när jag känner mig på mitt bästa humör så det INTE finns risk för att jag blir det minsta irriterad. Det låter vell som en bra plan! HEHE hoppas bara att ett sånt tillfälle kommer!! Haha!

Nä jag och Maja har kommit på flera saker som jag INTE ska göra med yogisen och flera saker som underlättar, tex är det bra att börja passet med koncentrationsövningar. Då kommer hon ganska omgående i rätt träningsläge. Om jag merker att fröken inte förstår så måste jag ändra taktik för en frustrerad Yoga blir en piiiiiipiiig Yoga.

Vi har ju koncentrerat oss på vänster svängarna och det tycker jag funkar ganska bra, höger har jag helt glömt av men nu är den träningen också igångsatt.

Ingångar rakt framifrån... Juste det skulle man också träna. Ja det har vi också börjat med.

Vill bara att det ska bli ljust ute nu så man ser vad det är man egentligen gör. Är otroligt tacksam för att jag har Maja som kan säga när det ser bra ut och när det är mindre bra!

Det som jag upplever lite jobbigt med att träna dobbis nu under de blöta kalla månaderna är just att det är blött och kallt, hon bryr sig inte särskilt men endå. Blir liksom lite extra frustrerad av att det är äckelunderlag får man känslan av. Kan ju vara så att matte också blir lite extra frusterad av att känna att jag inte kan röra mig som jag vill och att jag  fryser och egentligen helst skulle vara inne. Får flytta till ett varmare land, tex Ungern. Där är det ju sommar varje år och dessutom längre sommar, och hösten kommer senare vintern är kortare och våren kommer tidigare!

I morgon ska jag ut och bara gåååååååååååå! Om vädret tillåter ska jag nog till och med packa en rygga med lite fika!  Kanske till och med får med mig hundarnas husse! Sen har Jonis sagt att hon vill träffa Lovis (hon är fortfarande här men det e bara mysigt, mina hundar älskar Lovis) Kanske till och med hinner lägga ett spår eller två i morgon också. Man måste ju passa på nu när vädret tillåter.

Nu e maten klar baj!

RSS 2.0