Götet, skåne och hemma!

Vi har under semestern som i år var aldeles för kort hunnit med göteborg och skåne. I göteborg träffade vi Kims bror och hans tjej Viktoria. Mycket trevligt. Sen åkte vi vidare mot skåneland. Jenny som vi hälsade på bor helt fantastiskt med en tomt som man bara kan släppa ut hundarna på. (Vi har ju så hemma också fast aningens mindre...) Mycket trevligt det med.

I skåne passade jag på att spåra två gånger och det var bra med miljöombytet, Yoga har nog aldrig spårat i marker med så mycket vilt och anorlunda vilt. Rådjur och älg finns vell i våra skogar också men så mycket vildsvin och hjort mm som fanns där nere gjorde Yoga aöldeles yr i knoppen.

Tur att man inte anmält till en exempelvis appel och trott att det skulle vara "ättare att komma med där nere. Åka i massa timmar för en tävling så tänker man kanske inte på att det är helt andra marker där.

Jenny som bor där sa att hyennes hundar kan ha svårt att spåra i stockholms området då de markerna är så "rena" från vilt gämfört med de marker henns hundar e vana vid. Ha ha, tänk om man hade det problemet...

Yogas första spår gick jätte bra i början, sen hade Kim passerat ett vildsvins ställe. Där blev det svårt. Tror hon var spå trött i slutet av spåret så hon helt enkelt inte orkade mer. Jag har nu i alla fall lärt mig att jag måste ha med mig mycket vatten till fröken för hon blir jätte törstig av att spåra speciellt när det är såhär varmt.


Ville egentligen lägga ett spår till nästa dag för att se om hon lärt sig något av gårdagen men jag orkade helt enkelt inte(det ösregnade också).


Vi har spårat endel äng också fast i stockholm/nykvarn. Hon spårar jätte fint periodvis men sen kan hon tappa bort sig totalt. har i alla fall sett ett mönster i det hela och det är oftast vid påsläppen som hon inte tar upp spåret ordentligt. Fröken har också fått en tendens att låsa sig på fåglar... Jag skyller på att det är för hon umgås med så mycket fågelhundar hihi! Jag fick ett tips av Madde ang det så det har vi kört stenhårt på. När fågelintresset tar vid tar spårandet tillfälligt slut och man blir lagd åt sidan med ett ligg komando. När hon börjar titta på mig och undra va F..n hon ligger där för får hon återigen gå på spåret. Har inte praktiserat detta tillräckligt för att se resultat men vi kämpar vidare.


Hon är ju deffenitivt inne i en mongo ålder också, kännslig och lite uppe i varv. Det e antingen fullt ös eller medvetslös... Jobbigt att hålla på att bli vuxen på riktigt.

I helgen är det Dobvoyage läger och det ska bli super kul. Hoppas på massa bra tipps ang tävlings motivation. För i höst ska vi tamefnnn ta det där först priset så är det bara! Herre guuuuu det e ju fy bublan bara lydnads klass ett och det ska varea så jäklans svårt.

Yoga simmar bättre och bättre och nu vågar hon till och med simma när Qarma är ute i vattnet!

Vi har varit Pagovakt i två omgångar och han e ju bedårande(Yogas halv lillebror och Selmas med för den delen). Våra bygg gubbar kallar honom för Pongo!!! han e ett sånt gosmonster så man skulle ju knapt behöva en karl om man hade honom. Sova under täcket mysa i soffan gosa in sig under armen ja bara helt enkelt ett gos troll. Sen kan det ju vara så att johanna har lagt ner X antal timmar på honom också för han går ju bättre i koppel än mina vuxna och regle ät rill för att följas e Pagos melodi! Gullis!

Det merks att ha blivit större också för Yoga leker mycket hårdhäntare med honom. lite för hårt för min smak så jag fick ha lite koll. Man vill ju helst lämna tillbaka honom hel och utan aldeles för många skråmor.


Skriver mer i morgon

Nu vill jag bara gnälla lite.

Jag har inte gått in på dobbe forum på hundar år för jag tycker att det e  ren skit som kläms fram där, men då det var ett tag sedan jag va inne ville jag ge det en chans SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ KORKAT

Skrev ett inlägg, helt odramatiskat. Handlade om småhundsägar och jag skrev lite om mig själv då jag trots allt också e en.

Det han gå två minuter så får jag ett svar.....

Gubbjäveln som bemödar sig svara skriver:

-Shit vilket kärringforum detta har blivit. Orka! 

Eller något liknande, ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH varför blir jag ens irriterad.

Ibland undrar jag vaför vissa skaffar dobbis rottis schäfer eller liknande raser??? Är det sååååååååå mycket tuffare än andra så man inte ens kan klara av att läsa om "småhundar" på "sitt" forum.

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Bläääääääääääääääääääääääääää!

Undra hur många som har denna ras för dennes fantastiska egenskaper och inte bara som en förbannad penisförlängare???? Stackars er.........   ok tre djupa(andetag)

Nä nu ska jag sova i morgon e jag tillbaka som vanliga jag igen! Normal psyko alltså som vi kom fram till att jag e!

God natt!

MysgrisarMan ser inte så bra på biden men efter att Pago åkte får yoga nöjja sig med kattgos

Alla dobbisar vill ha sin egen saccosäck!GrisUnrar hur medveten man kan vara om att man e söt när man e hund???Den bästa apportörenYoga vågar bara hämta bollen om Qarma är på behörigt avstånd!Gullunge!Svanhopp ut i det blåFäll ut vingarnaVem kan simma fortare än husse?Stenkolla på alla bollar!


Regnet det bara öser ner...

Nja så farligt är det inte men lagom till man är klar med sina "måsten" så börjar det ju regna...

Jag och Kim skule ju lägga spår i dag men det blev inget av det, vi åkte till bauhaus tre gånger i stället och köpte 100 säckar finbetong och 50 säckar grovbetong 1 skottkärra och så skulle vi ha färg och lite annat också men det hittade vi inte.

Vi får i alla fall ta en skogsrunda i kväll mot cleos vilja för yoga kommer hoppa ur sinnet annars!

Om det e fint väder i morgon lovar jag att fota!


Juste glömde skriva om att vi var och hälsade på 7 underbara vizsla valpar i går. Riktiga små tjockisar, så söta. man skulle kunnat ta med sig allihoppa hem men gu va valpar e jobbiga i början. Kan man få de rumsrena och väluppfostarde???

Det finns bilder på vizsla valparna på Idas sida på bloggen! www.valtersaga.se Kolla bloggen, det brukar alltid finnas massa fina bilder där!


Utställnings maraton

I slutet av förr förra veckan lämnade Johanna lille Pago här då hon skulle åka till Norge och Pago skulle ställas ut på IDC. Jag fick alltså ansvaret för att ta dit honom!!! Hihi, man e ju alltid lite orolig när man ska ta hand om en valp då de kan vara ganska jobbiga men Pago har fått så bra grunder i sin vardagslydnad så det var mer en fröjd!!!

Jag, Maja och Patrick(Kims lillebror) åkte tidigt på morgonen iväg till Nyköping. Yoga och Pago skulle ställas på måndagen och Selma på tisdagen.

Klasserna var uppdelade i bruna och svarta och olika åldrar. Pago fick betyget exelent och kom trea i sin klass!

Yoga fick också betyget exelent men blev inte uplockad som en av de fyra sista vilket betyder att hon inte fick gå in i finalringen..

Eftersom det regnade ungefär hela dagen så var vi allihoppa ganska blöta och trötta när vi kom hem. Helt slut i huvudet också efter att ha koncentrerat sig för att inte missa när någon av hundarna skulle in.

Både jag och Maja fick ställa varsin av Inez valpar då Madde hade fullt upp i någon anan ring. "Min" valp Gino gick vidare till final!!!

På tisdagen var det strålande sol och Selmas tur att entra ringen, efter några nevösa minuter då vi inte viste om Madde skulle hinna visa Selma kom hon och Selma fick självklart betyget Exelent!!! Hon blev tyvärr inte heller ut plockad som en av de fyra men fick mycket fin kritik!!!

Onsdagen känns som en dimma då jag tror jag hade en släng av solsting och värmeslag och vätskebrist och inte vet jag, mådde skit i alla fall.

På torsdagen var det återigen dax för utställning men denna gång på älvsjömässan.

World dog show hölls i år i sverige. Yoga fick återigen betyget exellent och superfin kritik men blev inte placerad denna gången heller. Jag säger som Madde säger att det e inte konstigt då vi alltid ställer henne på de största utställningarna där bara eliten ställer.

Selma fick också betyget exellent, hennes kritik han jag inte läsa men jag kan tänka mig att den var fin!

Vi har också hunnit spåra ett litet spår som var ganska kul. Jag hade korsat en stig som både jag och hundarna hade gått på tidigare på morgonen. Med en gnutta hjälp fixade Yoga uppgiften och såg som vanligt ut som att men hallå va det bara det där. Hon är rolig lilla fröken för hon lär sig verkligen av sina erfarenheter. Får hon samma svårighet två eller fler gånger brukar hon lösa de direkt bara hon fått chansen att "fatta" va det går ut på. Bra egenska tycker jag. Synd bara att hon ibland är lika snabb på att fatta mindre bra saker lika fort.

Vi har som sagt passat Pago i veckan och jag vet att Kim har fallit som en fura för honom!!! Han skulle nog gärna begållit Pago prutt även fast jag gett honom order om att gå ut med honom mm. 

Juste glömde en mycket viktig detalj, Yoga har lärt sig simma!!! Nu kan hon simma som en riktig vatten apportör. Hon tar sats från stranden och tar ett två meters hopp rakt ut så att hon ibland hamnar helt under ytan men sen simmar hon som en fisk. Hon vågar däremot inte simma om Qarma kommer efter henne vilket jag förstår. Hon såg ju när Qarma nästan dränkte Jennys bc Shatt! Qarma simmade rakt över henne för att få tag på bollen vilket resulterade i att Shatt sögs in under Qarma... Inga komentarer på det... Tjockweiler

Det som också har varit kul att se är hur lika Yoga och Pago är, inte bara utseende mässigt utan till settet, sova under täcket är ett måste om man e Inezbarn??? Någon annan som hare en som vet??? Ligga nära andra hundar??? Yoga älskar ju Lovis Johannas spaniel för hon e den enda som låter Yoga gosa in sig riktigt nära men nu har hon ju en till. Det var till och med så att Yoga iband uppfattade Paggan som lite väl närgången när han försökte ligga på henne.

Ska försöka lägga upp bilder på mångot Pago när han gör magplask i våran saccosäck. Den har för övrigt hållit i typ 4 år men av någon konstig anledning e det ett litet hål på den nu... Kan det vara en sylvass valptand??? Näääääääää. Äh det e bara att sy igen det är så litet. Nejdå han gräver inte i bia bädden.Galen panna(pago)Titut!Nu kan ingen se mig!

Nu blir det inga fler bilder i dag, hoppas på finare väder så lovar jag att fota lite igen!


RSS 2.0