Åhhhh nej....

Gu va rädd jag blev, som vanligt tappade jag kameran.
Men som tur va gick det bra!!!! Det kom in lera i en av knapparna, vilket ledde till att jag inte kunde ta fler bilder.
Men när leran torkat gick det igen!

Till nåfgot helt annat, man brukar ju säga att man inte ska ta med sig jobbet hem. Det tycker jag e ganska svårt eftersom min hobby även handlar om samma sak och då kan man "utnytja" dagishundarna och prova vad som funkar och inte(till viss gräns såklart). Men i helgen är det inte bara tankarna som hamnar på jobbet utan både hemmet och tomten!!!

Denna helgen bor det 6 hundar här hemma, Yoga, Cleo och Qarma som vanligt men så är ju lille Gandhi här. Johannas Lovis är också här och så röda faran(Falcon).

Karin om du läser sluta nu!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du får hålla dig till på måndag. Sluuuuuuuuuuuuuta läs.

Gandhi har ju gjort sig hemmastad här nu och då kommer varulvsidorna fram! Allt ska smakas, gnagas och inspekteras. Tråkigt vill man inte ha så det är fullt ös medvetslös.

Lovis är som vanligt bara aldeles underbar, Yoga bara älskar henne. Tror Yoga kommer hamna i deprission när hon ska åka hem. De sover leker äter och är tillsammans heeeeeeela tiden, och det e faktiskt inte så att Yoga hänger efter Lovis hela tiden utan Lovis hänger efter ganska bra hon också. Kim fråga de faktiskt i går om de där två e lesbiska eller? Tror bara att det är en djup vänskap de emellan.

Qarma har tyvärr haft ett litet "återfall" i går lekte hon och helt plötsligt blev hon jätte arg på Yoga och sen såg jag att hennes svans var "förlamda" och hon liksom går och kniper rumpan... (måste bara tillägga att qarma jättearg betyder att hon fräser ifrån men menar allvar, inte värre en så alltså)

Yoga är bara jätte nöjd, Lovis e här!!! I går fick hon göra ett litete uppletande och jag fick jätte bra tips (tacka för det) och där va de problemen lösta! Ibland bara låser min hjärna sig och jag kan inte komma vidare.

Cleo, lilla Cleo! Hon liksom märks inte, tur att hon låter annars hade jag beris glömt henne någon stans...

Sist men INTE minst Falcon, ja vad ska jag säga! Röda faran, stackarn har ju haft problem med hosta hela hösten/vintern och det finns ganska mycket energi i den dä koppen. Han kan liksom inte iktigt slappna av när det finns massa roliga hundar att leka med hela tiden. Synd bara att de andra inget annat vill än sova. Han har fått vara lite i sovrummet när kan kännt att han MÅSTE vila. Man vill ju inte att han ska överanstränga sig med tanke på att han kanske inte har den bästa kondisen pga hostan och att han varit tvungen att ta det lugnt.

Nu ska jag städa lite...

Jag har döpt honom!

Först skulle han heta Buddah för det har jag altid sagt att det skulle passa en rottiskille, men nä han kändes inte som en Buddah. Namnet Gandih passar mycket bättre! Så nu heter han det bara så du vet Madde (Daleo)!

Vi har gått ite i hagen, eller jag och Gandih har mest ståt still och gluttat på galningarna(Yoga). Passade på att ta lite bilder i det fina vädet.

image226

Vist e han söt!

image227

Yoga har fält ut öronen och är redo för avfärd!!!

image228

Grisweiler!

image229

Cleo alltid lika pimpinett!

Just nu ligger alla hundarna och slaggar! Så skönt att se de nöjda och avslapnade. Men snart e det art igen så jag snabbt ner i tvättstugan innan de börjar röjja igen. Det blir middag hos mamma och pappa i kväll, då ska nog Gandih få följa med så det är bäst att han vilar ordentligt nu!

God morgon!

Varför e jag vaken?

Jo det är en liten svart fara här...

Åkte förbi Maddarnas butik i går för att hämta upp några böcker jag beställt genom dom och vips hade man med sig en valp hem.

Hur gick nu detta till?

Jo Madde Daleo har några hanvalpar kvar ur sin senaste kull och de ville komma hemmifrån, det är ju ganska bra tycker jag att valpana får komma ut och se värden. Nu får ju dom det även om inte vi skulle ta hem varsin, men de kanske inte skulle få samma möjlihet till att åka tunnelbana och buss mm.

Vadå vi, vadå varsin?

Jo Maja var också med och hon tog också med sig en!

Ska bli lite kul det här, hoppas att de blir sålda ganska snart så man inte blir allt för fest.

I dag tänkte jag att han bara ska få vänja sig vid vårat hem med omnejd, men i morgon bil det jobbet som vanligt. Haha han kommer få ganska många nya intryk stackarn. Men hur ska man annars vänja sig?

Yoga håller redan på att lära honom några viktiga överlevnadknep.

Vart man hittar vatten ute på tomten, för vattnet som serveras inne e inge gott...

Vart de bästa grävstellena e, mm.


Nu ska jag återgå till att hålla koll på kissningar och bajsningar!


Ni kqnske får avnjuta en valpbild senare!


Bara en gullig bild!

image225

När Cleo var liten sov hon ofta såhär!
Det är min mammas pudel Ru som får agera värme bariär.
Trevlig helg!

Helg!

Tänk om man kunde vara ledig i alla fall 3 dagar i veckan. Det skulle vara helt perfekt, 4 dagar jobb och sen 3 dagar ledigt. Man skulle hinna både vara "ledig" och ha tid för sina fritidsintressen. Nu kanske inte alla har så tidskrävande intresse som jag men jag tror knappast att någon skulle klaga av att vara ledig en dag till. Tror man skulle kunna jobba på lite bättre(eller mer effektivt) om man fick vara ledig mer. Skulle vara ganska spännande att göra ett test: erbjuda de anstälda att om de jobbade på mer effektivt så skulle de få mer ledigt. Nu vet jag att det är omöjligt på vissa arbetsplatser tex på min då det är svårt att gå ut med hundarna fem dagar i veckan på fyra dagar om ni förstår vad jag menar... Men på andra arbetsplatser som tex på ett kontor.

Ja ja min poång med det hela är ju bara att jag skulle vilja vara ledig en dag till och det skulle vara fantastiskt att kunna erbjuda sina anstälda det också. Ja menar som en arbetsförmån. Jobbar du på bra så får du extra fritid vilken hundägare skulle säga nej till det? 

I dag gick jag efter att ha tvingat mig själv till det en låååång promis med hundarna! Det är lite svårt att veta ekt hur långt man kan gå med Yoga för hon e ju faktiskt bara 11 månader men så full av energi. Hon kan inte själv avgöra när hon är trött det är ju en sak som är säker. Hon blir som en uppskruvad leksak, sen när man kommer in så fortsätter det och man får tvinga henne att vara lugn och då bara dör hon! hihi så gullig när hon liksom nästan svimmar. 

Vi hittade en ny väg i dag i skogen, jag har gått i samma skog i flera år nu men är ganska tråkig och testar inte så ofta nya vägar men i dag kände jag för lite äventyr. Så nu vet jag vart den vägen går. Det är ju inte så ofta jag kan experimentera heller det är ju mörkt ute hela tiden. Fats jag börjar se ljuset, det är ju snart februari och då tycker jag att man brukar märka ganska fort att det blir ljusare.

I morgon hoppas jag på att få till ett spår, kanske till och med kan få hjälp av någon främling att lägga ut ett. Jag började ju på en appellydnadskurs i torsdags och målet är att man ska tävla till våren! HERRE GU! Men nu jäklar. Jag måste nästan ha lite press på mig annars blir det ju inget... Så nu är det träning träning träning. Måste också komma igång med min egen träning, provade ett par av mina större jeans i dag, de va inte särskilt stora :( snarare andningsnöd. Tänk om man kunde få Karins ämnesomsättning. Jag får börja röka! hihi nä skulle inte tro det va.

På em i morgon är det lydnadsträning inplanerat också, hårdträning av lillskruttan. Jag får se upp så hon inte tycker det e tråkigt bara men som det ser ut nu så ska det inte vara några problem! Hon tycker allt e kul och vill bara ha mer! Detta kanske låter helt självklart men passiviteten fungerar också bara bättre ju mer hon får träna. Det kanske låter som en självklar ekvation i någras öron men jag har ju på dagis och även med andra hundar upplevt detta som ett tvärtomproblem, ju mer hunden får göra ju svårare får den att kopla av. Någon annan som sett samma problem tidigare? Men om det håller i sig som det verkar nu så fungerar inte Yoga så och det är jag mycket glad över. Jobbigt om man känner att man inte vill "överaktivera" därför att hunden inte kan komma till ro då. Kanske ett bevis på att den plågsamma passivitetsträningen åtreigen faktiskt gett resultat??? Skulle vara så skönt om man kune få ett ordentligt bevis på att ens träning (i alla fall den tråkiga delen av träningen) faktiskt gett resultat. Tänk om man kunde få en som man träna på ett sett och en som man struntade i att träna de tråkiga sakerna med för att sen få se hur mycket trevligare den "seriöst" tränade hunden blev. Eller bli deprimerad av att se att det inte blev någon skillnad, fast det är jag helt övertygad om att det måste bli.

Det går spysjuka bland hundarna på dagis så jag hoppas att mina hundar får hålla sig friska, vi blandar ju inte personalhundarna med dagis då vi tyvärr åkt på ena sjukdommen efter den andra den senaste tiden. Så tråkigt att missa viktiga träningar, utställningar mm pga att dagishundarna kommer till dagis sjuka. Ja ja det är vell smällar man får ta, vissa hårdare än andra. Nä det här senaste året har det varit för mycket, öronskabb, noskvalster, kennelhosta, magsjuka flera gånger mm. Även fast vi är extremt noga md att inte blanda hundarna och tvättar händer så smittar det som bara den. Vette fn hur man skulle göra för att slippa skiten. Ja ett alternativ skulle ju kunna vara att hundarna inte kom om de var sjuka men det är ju svårt för oss att göra mer åt än vi redan gör, de skickas självklart hem om de är sjuka, problemet är ju bara att då är skadan oftast redan skedd... Folk får helt enkelt börja respektera varandra bättre.

Go natt!

My dog 2008

image223

Så här trött blir man efter en hård dags utställning! Selma och Yoggi i Majas knä!

image224

Snyggingen på plats, det var svinkallt där vi satt så det var kläderna på våra bebbar.

I fredags blev Yoga 1:3 juniortik!
Söndagen... ja då åkte hon ut på en tvåa, men det gjorde typ alla andra också.

Lite mer beskrivning: i fredags var det en "trevlig" dommare som inte bara premierade kuperat. (sen att yoga kom trea efter två kuperade behöver vi inte prata så mycket om). Däremot söndagen var lite lustig, tvåor delades ut till höger och vänster. Till och med Gossip åkte på en tvåa... Ja ja vi kan inte alla gilla samma typ av hundar.

Tyvärr blev det inga bra bilder på Yoga uppstäld men det finns på Madde sida om någon är intresserad av att se skönheten!!! ( http://www.dobvoyage.se/ ) Ska se om jag kan sno en bild eller två från hennes sida!

På torsdag e det da för appellydnad!!! Vi längtar och e lite nervösa med tanke på hur det gick sist vi va på kurs(inte den för Maddarna uten den innan..)Tjoho det gick! Nu vet jag hur man snor bilder. (hoppas det va ok :-) )Hela gänget! Synd att jag ska förstöra hela jälla bilden..Ella och Inez, ser ni någon likhet med den första bilde??? Ella(den svarta) är Naalas och Selmas mamma, Inez är Yogas mamma! Gullisar!Naala och YogaMadde och Yoga på stora stockholm, hon har så fin fär lilla fröken!Yogas fina brorsa Zorro (Dobvoyage Benoit)


RSS 2.0