Massa jobb

Nu är det bara tre "arbetsdagar" kvar!!! Ska bli så skönt att pterigen kanske få tillbaka ett normalt liv. I morgon skriver vi för hoppningsvis pappar och sen är det bara att stå ut de sista två dagarna!

Johanna var precis förbi med liten valp och hämtade ryggan så hon lättare ska kunna ta sig tll och från jobbet.

Har tagit fram Ninas bok och ska faktiskt försöka läsa den, inte för att jag tror att den e dålg snarare tvärt om, det e bara att jag har så svårt för att läsa mig till saker, jag vill gör det praktikt för att känna.

Nu ska jag Maja och Jenny i alla fall iväg och spåra lite!

Jag e egentligen lite sur på Yoga för när Johanna kom så fick de vara kvar inne och lilla Yoga plåga satte igång och ylade som en idiot... Jag som försöker övertyga Johanna att Dobbisar inte alls har ensamhets problem... Ja ja, Johanna får ta det som en komplimang för så brukar hon faktiskt INTE göra. Dumma hund unge.

Men jag kan ju inte sticka under stolen att det är aldeles för sällan hundarna e ensamma hemma, Qarma bryr sig ju inte ett skit nte Cleo heller men om det va länge sen för Yoga så blir det lite jobbgt, det händer helt enkelt för sällan. HAHA undrar hur många som har det "poblemet".

Nä nu ska vi dra och spåra i stället så matte blir på strålande humör igen, OBS inga höga förväntningar med tanke på förkens status.


Sablans skendräktighet!

Börjar med att tipsa om Idas sida där det finns massa fina bilder på mina hundar och hennes och även på Inez senaste kull!! www.valtersaga.se kolla bloggen det är där bilderna ligger!

Tävlingen i onsdags gick ju sådär får man vell säga...

Yoga satt sig upp på platsliggningn, sn blev det ett jätte fint sättande under gång på ställandet eller va det läggandet? kommer inte ihåg.

Resultatet = 133p och ett tredje pris...

Tävlingen i dag. Ja vi har en hund på dagis som e 14 år och labbe, ungefär så pigg va Yoga... På platsen satte hon sig men eftersom en av hundarna inte låg fck vi göra om och då låg hon jätte fint hela tiden!! Men som sagt det va ju bara ren tur att vi fick göra om.

Linförigheten va som ett skämt, hon gick typ en halv meter bakaom mig och ville dö, och jag ville strypa henne... 6p

Läggande under gång gjorde hon ett jätte fint ställande 0p

Inkallningen va ok, hon tog en liten lov och satte sig snett men vadå hon kom ju... typ 7p

Ställandet under gång stannade hon kvar när vi skulle gå (herre guuuuuuuuuuud) fick kalla på henne typ 4 ggr, sen gjorde hon ett jätte fint stälande men det va vell för att hon fick stå stilla... 0p

Apporteringen 9p men hur jobbigt kan det vara att öppna munnen stänga och öppna igen??? Tack för det!

Hopp över hinder gick bra utom ingången. Typ 7 eller 8p

Helheten står det typ-pluspoäng till matte som håller humöret uppe och är possitiv... Ja det kansek säger allt. 6,5p

Sammanlagt 113p tror jag och ja det e nästan pinsamt. Som den extrema tävlingsmänniska jag e så bara längtar jag tills vi kommer ur denna period så man kan få visa Yogas "riktiga" sidor... Nu e hon ju som en hasch pundare i stället för den amfetamin junkisen hon brukar vara. Jag lääääääääängtar tills hon e galen igen. Jag ska aldrig någonsin ever mer gälla, klaga, eller liknande om hon e speedo för som hon e nu så överväger jag starkt en kastration. Inge kul att ha en hund i 14 års åldern när hon egentligen e 1 år.

NÄSTA HUND SKA VARA EN HANE SÅ E DET BARA. Vet att hanar också har jobbiga sidor men jag tror och hoppas att de är lättare att kontrollera, hormoner e liksom inget jag kan styra över men det vore lättare om det va mer jämnt.

Jag tar gärna tips om någon vet om man kan göra något för att minska skendräktighets symptomen (då merar jag inte mer motion och mindre mat för den kör vi redan), finns det kanske någon naturmedicin eller nått och för och nackdelar ang hane/tik. Jag är ju i första hand intresserad av en sällskapshund/familjehund/tränings/tävlingshund.
Om Yoga blir bra, både fysiskt och psykiskt skulle jag absolut kunna tänka mig att hon skulle kunna få valpar, MEN det blir ju liksom typ omöjligt att meritera henne om hon ska vara "deppig" hundra månader om året. Min förra dobbistik va ju deppig ca 8 månader om året. Efter kasteringen kunde jag träna 12 månader om året och det blev ju stor skillnad!!! Men det känns också trist att kastrera, det går ju inte att "ta tillbaka". Usch jag e sååååååå velig, men såhär vill man ju inte ha det. Får hoppas att det går över fort för en lite stund kan man ju stå ut!!!

Trevlig helg allesammans!

Kan ju tillägga att jag skulle aldrig träda till verket utan att konsultera Madde först!

MH och Daleos läger!

I fredags var jag ledig och åkte till gnesta då Qarmas uppfödare fixat ihop ett läger. Vi började med att valla en uppletande ruta och alla hundarna fick leta lite. Nu känns det som jag fick lite bra tips bland annat av Emma just med att hon ska få vinda in föremålen mycket mer!

Efter uppletandet var det dax för spår, Sussi la ut Yogas spår och jag la ut Wiggens spår. Yoga spårade på bra och tog apporterna duktigt!!! Efter lite mer än halva spåret måste någt vilt ha korsat för Yoga bytte spårteknik totalt och bara ångade iväg som en galning. Det var nyttigt att se hur anorlunda hon spåra när det va "annat" spår. Bra att veta till framtiden!

I lördags åkte jag och Kim och hundarna till södertälje bk för Yogas MH test. Nu är hon testad och godkänd på skottet!!! Jippie jihu!!! Jag är mycket nöjd över hennes "resultat" och det verkar som hela kullen gjorde bra ifrån sig vilket alltid är kul speciellt om man skulle få för sig att ta valpar i framtiden(jag kommer inte det men kanske någon annan??hihi man vet ju aldrig) Nu hoppas vi på att alla i kullen får bra HD reultat också och att Birrans omröntgen ger henne det resultat hon ska ha!

Ilfart tillbaka till lägret där vi missat uppletandet :-(  men det var dax för lydnad. Jag personligen är ju emot att locka och plocka för mycket på hunden utan jag vill ju att den skall "be" om att få jobba. Men då jag tycker att jag har en dålig kontakt under fria följet bad jag om tips och fick just det tipset att locka med henne. jag provad och vist gick det bra! Det enda jag måste se upp med då Yoga är kedjeexpert är att hon inte får tro att det är så det ska gå till alltså titta bort för då blir matte lite roligare. Men samtidigt så får jag ganska många tilfällen att belöna rätt beteende vilket jag deffenitivt tror på! Ska vara snabb på att minska retningen.

På em var det återigen dax för uppletande och då fick vi möjlighet att vinda lite!!! Synd bara att vinden inte vill vara med oss... Men nu vet jag i allafall precis gur jag ska göra. Fick också bra tips om hur jag ska belöna!

Spåret i dag söndag var återigen lärorikt, det var madde som la ut det och det var tre apporter och en cesarburk som slut. Yoga fick inte direktpåsläpp som vi brukar utan fick öva sig på upptag!!! Vet inte om det var ren tur att hon tog rätt eller om hon har förståt vilket håll man ska gå åt dem rätt blev det i alla fall!!! Vi övade ju på påsläpp i torsdags då fick hon sex stycken "påsläpp" som belöndaes med klick och godis om hon tog upp de och följde åt rätt håll. Tror hon tog fyra eller fem åt rätt håll och ett av de markerade hon inte alls så det var ju ganska bra! I alla fall tillbaka till spåret i dag, det var lagt på äng och jag tycker hon spårade på bra, första apporten markerade hon bara sen sa jag typ - men va va det där, och då tog hon den. Nästa apport tog ho bättre. Konstigt att hon tvekade då hon aldrig har haft några som helst betänkligheter tidigare, måste varit för att det var madde hihi!  Sen hade jag och Madde lyckats korsa varandras spår och då tog Yoga direkt upp mitt och ville flölja det... Ledde tillbaka henne och då tog hon upp maddes igen, kommer inte ihåg om den tredje apportenkom efter först "avledningsspåret" men jag tror det. Andra gången vi korsade varndra var hon jätte snabb på att analysera och valde att ta Maddes spår!!! Sen kom Cesar burken! Bra avslut! Fick tips där också ang belöningen och de köper jagmed hul och hår! Ska verkligen tänka på det.


Jag la ut 4 upptag til Madde och det två första gick superbra!!! Sen kom katastrofen... Liten tog upp spåret jätte fint men jg trodde att det gicktyp nästan tio meter längre bort så Madde stoppade henne. Ja ja va ska jag säga, jäkligt klantigt av mig och jäkligt irriterande då hon haft problem det detta. Jag la ut två till upptag till Liten och denna gång försökte jag verkligen titta på allt runt omkring så det INTE skulle bli fel. Som tur gick det jätte bra och Liten tog båda spåren jätte fint! Kontentan är att av alla försök hon fick så tog hon spåren åt rätt håll, sen blev det ju tyvärr ingen förstärkning på det ena men det verkade inte ha lämnat allt för djupa spår(tur för mig!!!)

Eftermiddagen spenderades återigen på plan och denna gång blev jag komendarad vilket alltid är nyttigt. Vi började med en katastrof platsliggning. Sjukt irri att det de senaste gångerna verkligen inte gått som jag velat under platsliggningen. Hunden brevid Yoga reste sig och drog en rejäl repa... Yoga reste sg då också och kom till mig. Vill typ strypa den nedrans rottisen men men det var ju inte dens fel. Jag försöker se det som att ingen större skade e skedd hon blev ju inte påflugen eller liknande men det hade ju varit skönt att få en bra platsliggning nu innan tävlingen. Den förra med många hundar va ju det samma fast värre då gjorde ju hunden brevis henne utfall efter utfall... Trist med sånna hundar. Speciellt när det "förstör" för ens egen träning. Bra på ett sätt, då bhöver jag inte få så dåligt samvete om Yoga förstör för någon annan!!! hahahahahahahaha

Nu fick jag trötthets attack så god natt!


Så här

bor vi på dagarna.

image408

Från vänster:
Översta raden: Cleo, Tokyo, Valter.
Mittenraden: Yoga, Saga, Qinsi, Cisso, Ru och Falcon.
Och längst ner sitter Qarma!

Sjukt imponernde att de fick hundarna att sitta stilla så länge att man kunde ta ett kort!

Nu ska vi på daleos läger!!!

Tjingeling!


Bilderna!

image366

image367

image368

image369

image370

image371

image372

image373

image374

image375

image376

image377


image379

image380

image381

image382

image383

Hd fri och BH-träning

Jippie jihu!! Yoga e HD fri! Hd status B!!!

I helgen har det varit Bh träning! Yoga blir bättre och bättre och jag har kommit till några nya insikter igen! (fasen man planerar och planerar ändå missar man viktiga detaljer hela tiden..) Belöningsträningen måste fixas till. Jag har lyckats med konsten att lära Yoga att visa godis är en signal för att nu börjar vi. Gör jag inte det så är hon inte med för fem öre... Ja ja, nu när jag är medveten om det så är det ju inga svårt att räna men jag förstår inte att jag inte uppmärksammat detta tidigare, jaja sluta klaga och börja träna!!!!

Kort från i går och i dag ska sättas in men det blir senare för jag glömde kameran i bilen och just nu orkar jag inte gå ut.

Yoga e helt slut nu i alla fall, först lydnad sen två pass "skydd" sen lek med Selma sen var mina föräldrar här när vi kom hem och då kunde de ju inte hålla sig från att leka med mammas pudlar så nu är alla tre döda.

Qarma har också fåt göra skojj i dag, hon fick vara träningshund för ett gäng som skule utbilda sig till mh figuranter, vilket inebar att hon fick göra avståndsleken fyra gånger och dumpen och skramlet. Super kul att se henne växa efter hon gjort avståndsleken några gånger blev hon mer och mer självsäker, dumpen var hon frame vid på en sekund och skramlet vad ska jag säga om det, inge speciellt det skramlar ju hela dagarna i stan där hon är på dagtid. Gull Qarma fick massa beröm för att de tykte hon va så bra... Ganska komiskt när hon inte direkt fick det omdömmet på korningen... KANSKE FÖR ATT HAN SOM SKULLE HANTERA HENNE OCH LEKA MED HENNE VA TYP RÄDD eller åt minstånde väldigt osäker så til och med jag såg det. Viste redan innan att detta inte skulle vara någon person som hon kommer acceptera!!!!!!!!!!! Åhhhh jag kan bli så irriterad när jag tänker på det, samtidigt som detta trots allt finns i henne och det är ju bra att ha koll på det. Jaja känns ju inte som hela värden hon blev ju godkänd och det e ju det viktigaste!

Bilder kommer senare!

Cleo hälsar till Curre at nästa gång då kanske han kan få nosa(och det ska han ta som en fet komplimang!!!)

Bara så ni vet alla som läser jag älskar kommentarer!!! :-)

RSS 2.0