Amfetamin???

Nä det e inte så att jag har börjat använda utan jag tror att det är någon annan i det här huset som kanske har det i blodet... Yoga är outtröttlig!

Hon är som en studsboll upp och ner och kors och tvärs. hihi

Myror i brallan kanske det kallas.

Har ju såklart blivit sjuk nu när man är ledig och har massa tid, men det är vell som ungefär resten av den svenska befolkningen. Denna veckan har ju varit ganska tråkig för hundarna då de först var julafton och de fick vara hemma :-(  sen går matte och blir sjuk (husse är inte speciellt kul... ((om inte jag tvingar honom))) så då va det tråkigt igen. Men det är ju bra "träning" det också, unghunden skall lära sig att koppla av! Hehe

I morgon hoppas jag att jag är tillräckligt frisk för lite mer seriös aktivering.

Husse ska inte bara få ris hela tiden i den här bloggen, han har flera gånger under jullovet varit ute och lagt viltspår till Qarmsingen, hon e jätte duktig men precis som i personspåret så är hon ganska slarvig, har beställt några böcker både viltspår och personspår. Ska läsa på ordentligt så kanske jag kommer på nån smart lösning, om inte så har jag ju massa proffs jag kan fråga!!!


I morgon ska husse och Qarmsingen ut och "jaga" igen, husse har fått tips på att lägga längre spår. Så vi får se efter i morgon om det kanske går upp ett litet ljus för fröken att man måste energispara lite.


Nu vill jag att täckena från www.exklusiv.se ska komma! Det skulle vara så kul att få de innan My dog men tror tyvärr inte att de kommer hinna. Men som jag sa till tillverkaren, de är de som förlorar på det för vi skulle ju göra massa reklam för deras fina täcken om vi hade dom!!!


Mamma har fått/köpt en nu kamera i julklapp!!! Jag hoppas på att få låna den eller låna henne för massa fina bilder! Lika fina bilder som Ida tar. Jag älskar ju bilder. Jag har en önskebild i hjärnan som jag skulle vilja lyckas ta, eller snarare två. de e ganska lika, den ena är en bild på Yoga när hon kommer emot och fåna precis när öronen är rakt upp. (men det räcker inte man vill ju ha fin bakgrund och perfekt skärpa) sen en bild på Qarma när hon hoppas över ett dike eller linande och ta det precis i hoppet när man ser alla muskler spännas.  Det blir kanske mer vår/sommar projekt då naturen är finare då, eller så duger det med snö också.


Jag skulle vilja kunna ta bättre actionbilder med min kamera också men jag har fortfarande inte kommit på hur man gör med inställningarna. Det kanske inte går med min kamera den e ju ganska enkel men jätte bra för vardagsbruk.


Tjingeling!


Jippie jihu!

image223

Naala och Yoga

Jag och Yoga kom med på kursen!!! Vi fick mail om det i går. Plus att jag har hittat lite andra kurser som jag vill gå under 2008. Alltid roligt att ha lite planer och saker på g.

Nästa hundhändelse är My Dog i göteborg, då Yoga ska stälas ut.

Nu ska jag bara njuta av att vi kom med på kursen, sen kan det nog bli att jag får sätta fart med träningen då de andra har ett gansk stort försprång. De är nämigen en "fortsätmimgskurs" de har redan gått en termin under hösten, vi har ju också tränat men inte orgiserat. Ja ja det går nog bra!

God jul

God jul önskar vi till alla våra läsare och famför allt alla i familjen och våra kära vänner.

Hundarna har inte fått en enda julklapp, än. Det kommer hihi de kan ju inte veta vilken dag det ska vara. Vi har massa roliga nya leksaker i butiken som skall inhandlas av mig! Det tråkiga är bara att de flästa leksaker håkller i ca 30 sekunder... Yoga är ganska bra på att inte döda medans Qarmas livsuppgift är att ta ut innehåller fortast möjligt.

Cleo har löpt nu under julen vilket är jätte skönt då jag varit ledig, det som varit konstigt är att det knapt kommitblod från henne. Mycket bra tycker jag men man blir ju alltid lite nojjig när det avviker från det normala.

Vi har varit hemma hos Kims föräldrar och hemma hos mina föräldrar, massa mat har vi ätit på båda ställena så det skall bli spännande att ställa sig på vågen, eller så struntar man i det!!!

snart är det nyår och det ska traditionsenligt firas ute på Ingarö med Camilla och Philip mfl, ska bli supermysigt lite tråkigt att inte alla de "vanliga" kunde komma men vadå lite förändring kan ju inte skada!

Tror jag ska pasa på att lägga några spår nu också när jag är ledig för här är det plusgrader och då får man spåra!!! Yoga tog spontant ett spår av mig sommjag gått ut här omdagen, jag gick och gömde lite leksaker som jag tänkte att de kunde få leta upp som ett uppletande men när jag skickade henne så vek hon av till vänster och tog upp mitt spår i stället... Så går det när man försöker  "fuska" när man lägger ut gföremålen. Ja ja det är ju i alla fall bara att evta för då ska jag inte göra så om jag lägger på komandot leta!

Undrar va det skulle kosta att bygga en hundträningshall, den måste ju vara ganska stor och varm (i alla fall sådär 10-15 grader) och framför allt upplyst, jag har tränat ganska mycket själv viket resulterat i att fotpossitionen blivit tvärsne, IRRI, nun e jag ju medveten om det men det är endå retfullt då jag varit mycket nöjd med den tidigare.

Ska nog anmäla mig till en tävlingslydnad i farsta som är innomhus i ridhus!!! Då kan man både få hjälp och nya tips och ideer, hoppas det finns plats.

Jag anmälde mig ju till en appellydnad i nacka men det verkar inte som att jag kommit med, skittråkigt... Det e helt sanslöst att man ska behöva anmäla sig typ en minut efter att platserna släpts för att få komma med. Kanske dax att öka utbudet då när efterfrågan är så otroligt stor. Ingen borde bli nekad att gå en valpkurs det känns som att det är där man grundar hundens vardagslydnad och ägarens intresse för fortsatt hundträning/tävling. Nu var det ju inte en calpkurs jag anmält mig till men endå. (jag är bara jätte avis på de som får gå)

Jag är jätte sugen på att gå bruks "lägret" för Eva i sommar men jag vågar inte anmäla mig då jag inte vet hur det blir med semester eller andra läger mm under sommaren.

Nä nu ska jag glo på film!

Mina favvo sidor

Tänkte dela med mig av min surfing, mina favvo sidor på nätet.

www.dogstore.se det är ju mitt företags egen sida så den måste ju vara med först!!!

www.dobvoyage.se så klart, det är yogas uppfödares sida, roligta att följa med i dagboken och läsom om kommande händelser och träffar.

www.daleos.com Qarmas uppfödare, där finns också blogg, och i gästboken kan man följa vad som händer med alla avkommor.

www.stridsmarken.com cleos uppfödares sida

www.hundkonsulten.se Eva Bodfäts sida, vad mer behöver man säga. De bästa kurserna och en mycket lärorik blogg, väldigt ofta delar hon med sig av tankar och tips i bloggen helt gratis dessutom!!! Kurseran är ju inte gratis men mycket prisvärda!!!

www.klickerklok.se Fanny Gott och Thomas ? skriver både blogg och artiklar, skulle själv vilja gå agillity för Fanny men hon håller till i Norge och Göteborg... Lite för långt.

www.valter.webb.se Cleos killes sida och hans matte också så klart

http://karinofalcon.blogg.se helt enkelt karin och falcons blogg

http://smultronrem.blogg.se Jonis blogg

www.selma.cybersite.se Selam och Majas sida kommer från samma kennel som yoga och de gillar att röjja tillsammans.

http://hem.bredband.net/b485884/ hoppas den adressen blev rätt... kan man följa Jessica och reija i deras framgångar!!! Reija ska även få vapar innom en kort framtid så den som letar efter en rottis med massa fart och arbetskapacite bör hålla ögonen öppna!!! (valparna kommer i kennel deleos regi)

Kollar massa andra sidor med med dessa är nog de jag besöker nästan dagligen!

här kommer lite hopp om sommaren!

image221

Men först ska det bli några riktigt snygga vinterbider!!!!

GOD JUL!!!!!

Stora stockholm

Yogas stora stockholm debut gick enligt mig jätte bra, en slät etta! Hon stod jätte fint och sprang lika fint, kritiken var bra tycker jag. Kanske skriver av den senare. 

Det var Madde som visade henne och det är faktiskt roligt att någon gång få se sin hund "på håll" . Tack för det!

Stora stockholm brukar betyda lite nya hundgrejjer för mig, och det blev det i år med. Yoga har fårr en fleace jacka och en ytterjacka som hör ihop (svindyra) så var det invigning av underjackan i förrgår eftresom det inte skule bli någon lek med andra hundar(ville ju inte att täcket skulle gå sönder på första promenaden) det gick bra nästan hela rundan tills matte tyckte att Yogisen började ta för stora svängar och gömde sig helt oförberätt i den snårigaste delen av skogn... Yoga fatta inget och fick lite småpanik, sprang fram och tillbaka på vägen men ingen matte hittad hon, så helt plötsligt kom det vind med matteukt från skogen och dit sprang hon fortast möjligt. STOPP, helt plötsigt bara tog det stopp, en gren hade fastnat i täcket och hunden satt fast, jag hörde ritchet, jaja där gick det sönder. I skogen såg jag bara att ett av karborrebanden hae gått av men sen när jag skulle visa mamma (skräddaren) så såg vi att det även gått en nästan decimeter lång reva på ena sidan och även ett av bandn var sönder... KÖP INGA DYRA TÄCKEN TILLL DIN GALNA DOBBIS (utan att ha en egen skräddare hihi) Ja i varje fall så kommer det gå att andvända i alla fall efter att mamma satt det i symaskinen. I dag kom också kappan som hörde till (den var slut på mässan så de fick skicka den till Yoga)

Fortfarande dåligt med hundträning, men jag tror att det är bra att i bland ta paus en kort period, det är som att det sjunker in och hundarna helt plötsligt förstår komandon som det tidigare inte förståt.

Efter fredag är det semester i mer en en vecka!!! Det ska bli riktigt skönt, jag ska försöka utnytja alla dagar så mycket jag bara kan! 

Kiropraktorn

Qarma va hos kiropraktorn i tisdags och det gick bra, hon hade två låsningar som hon fick hjälp med. Innan vi åkte dit haltade hon pytte lite på ett framben, men jag trodde att det var ör att henes ben hade somnat. Dagen efter haltade hon tydligt på benet :-( . Så vi får vell se hon får två veckor på sig att bli fri från hältan, blir hon inte det blir det strömsholm. Hon ska på återbesök efter jul hos kiropraktorn, om hon inte blir sämre för då bir det strömsholm bums.

Cleo har önkat sig en BRA agility kurs i julklapp och jag letar med ljus och lyckta, någon som vet nån bra. Ingen brukshundklubbs bara för det har vi redan testat, vill ha en lite mer modern hundträning. Skulle helst gå för Fanny Gott men det känns som ite överkurs att åka till göteborg eller Norge för att räna för henne. Vill gärna ha tips på någon som tränar liknande.

Yoga har varit lite strange under några dagar men nu verkar det som att det vänder, hon har inte ätit på några dagar men nu när Kim gav henne mat så slank det ner.

Nu blir det tv för oss!

Fler torg

I dag blev det ett tor i fruängen.

Jag bev så nöjd med mig själv när jag utan hjälp kunde tänka ut hur jag skulle göra för att få Yoga att inte pipa när jag ger henne ett komand!!! Det var bara att hålla fram godisen framför nosen på henne så hon kunde smaska lie samtidigt som hon gjorde rörelsen när hon hade gjort det typ två gåner kunde hon göra rörelsen igen utan godis och pip!!! SÅ STOLT ÖVER OSS BÅDA!

I morgon blir det kirporaktorn för Qarma! Hoppas hon inte har något allvarigt fel.

På onsdag ska jag nog igen till garaget och denna gången ska vi nog försöka vara med och träna, spännande. Jag tycker att det brukar vara så jäkla stressigt där. Så stressigt är det inte ens på de värst utstälningarna tycker jag. Men men det är kanske bra att träna på det värsta?

Tjingeing!

Slussen

Ni som åker tunnelbana och kanske har gått av vid slussen någon gång under rusningstid vet att det är ganska mycket folk i rörelse där, men det stoppar inte oss!!!

Jag och Johanna orkar inte alltid ta oss ut till brukshundklubbarna som ligger utanför stan då vi bor på typ precis motsatt håll från varandra, så då är det enklare att träffas i stan någon stans.

I går blev det slussen. Det finns ett jätte bra torg där.

Jag fick hjälp och fortsatte att träna mitt "anti skvaller" då jag kanske inte varit tydlig nog med när jg vill att hon ska skvallra. Så jag har fått lite  bieffekter i fotpossitionen, men det lilla geniet krävde tre träningstillfällen så var det löst! I tisdags när vi tränade och jag ine fick till det kom Johanna med ett jätte bra förslag (som det krävdes typ hundra förklaringar på innan jag fattade, plus att Tia fick demonstrera för mig hur det skule gå till TRÖÖÖÖG JAG E!!!) Jag började ju med att ha henne i fot possition och säga komandot, sen fick Johanna störa, gick hon på störningen gick jag bara ur fotpossition, behöll hon kontakten så blev det belöning. Detta gick inge bra då det tog för lång tid emellan repetitionerna och bev så struligt för jag gjorde okila hela tiden. Så till Johannas geniala förslag, att bara ha henne framför mig och börja där!!! (föstår ni hur det kunde ta typ 5 minuter för mig att förså??? Inte jag heller) i alla fall så gick det jätte bra! I onsdags bad jag mamma om hjäp att störa, hahahaha det var det roligaste på länge. Mamma lockade jätte försiktigt så Yoga typ inte ens märkte henne, då sa jag att hon måste störa lite mer, då skriker hon till så både Yoga och jag håller på att prutta i byxorna... Haha, typiskt min mamma, allt eller inget. Men det var bra för när mamma hade stört några gånger så kunde hon vara nästan hur vild som helst och Yoga bibehöll ändå kontakten med mig!!!

Åter till slussen träningen, Johanna tränar på raka stopp (ställande under gång) träningen går till så att vi ställer ut två matskållar eller två leksaker på kanske tio meters avstånd sn går man mellan skålarna och ger komandot, blir det bra belönas hon genom att hon får sprinag till antingen den skålen som är bakom henne eller den framför. Detta funkar jätte bra på Lovis och de fick till några jätte fina, sen blev det lite strul men så avslutade hon med tre perfekta!!!!

Ganska roligt att folk stannar och tittar det undrar nog va vi e för dvärgar som håller på med våra hundar mitt på torget. Men det var överlägset flest glada miner!!!

Har tagit till mig av Maddes råd ang yogisens ljud och nu ska jag träna under planerade former och resten av tiden så ska jag strunta i det! Tror det kommer försvinna bara jag slutar stressa mig så jäkligt över det! Det är ju även sant att hon bara är en liten skrutt i en bamsings kropp, man glömmer att hon bara är tio månader. Det roliga är ett efter jag läst maddes tips så känndes det genast mindre jobbigt. Tack för det!

Nu ska jag glutta på Idol! Yoga Qarma och Cleo med!!!

Motivation!

Motivattion är ju grunden i all hundträning, men vad gör man när ens egen motivation är som bortblåst???

Man vilar i en vecka och tvingar sig själv att INTE träna hund, inte ens det minsta lilla!!!

Resultat:  MOTIVATION!!!!

Jag vill lägga ut en stor begärna på HJÄLP!!!

Jag har ju som jag säkert tidigare skrivit vissa problem med pip, skulle gissa att det är frustartions pip. Jag har stora problem att för mig själv lägga upp en plan.
Min tanke hittils har varit att hon inget får göra när hon piper, och därav bode förstå att håll klaffen så händer det roliga saker piper man händer inget eller så får man inte vara med längre (timout). Har hållit på med detta nu i säker flera månader utan större resultat.

Min andra tanke är att vänta inte bara tills hon är tyst utan också i rätt sinnesstämning, försöka se till att hon aldrig hamnar i "fel" kännsloläge vilket är ganska svårt då fröken iband är laddad redan när man öppnar bakluckan...

Nu har jag börjat tvivla på mina metoder och undrar om det finns någon där ute i cyberspace som kanske också har dobermann eller annan "lätt nervös lagd ras" hihi, kanske inte nervös lagd men lite va ska man kalla det, "mycket" ras??? Nä hon e inte särskilt nervös men ibland får jag kännslan av att hon inte riktigt vet vad hon ska göra av sig själv och då kommer det piiiiiiiiiiiiiiiiip.

Att jag ska göra allt klart och tydligt för henne har jag ju förståt, hon älskar att veta vad som krävs av henne, det märks verkligen vad jag har tränat mycket på enda från att hon var liten, och de sakerna är hon mycket trygg med. Tex bilen. I dag när vi kom hem efter träningen så ville hon inte hoppa ur!!! superbra tycker jag att hon är sååå trygg i bilen att hon väljer att ligga kvar och vila när hon är trött. För det var verkligen det hon gjorde, luckan var öppen, burdörren var öppen men Yogi låg kvar och bara tittade på när jag gick ner och stängde grinden! (okej hon är jätte trött i dag också, men endå!)

Men min fråga är: Tror ni att pipet kommer "gå över" med tiden/åldern även om jag kanske inte övar det på något särskilt vis eller borde jaglägga all energi på att få henne i rätt "tränings stämning"?????

Nej nej, jag är inte alls nojjig och överanalyserande!!!! åhhhhhhhhh ni skulle bara veta vad som försigår i denna hjärnan... Psyket nästa!!! Närå men nästan!!!! Madde va har du sålt till för dåre!!! Undrar om man kan gå in någon stans och se eventuella valpköpares journal innan man säger ja till ett köp. Haha nä nu spårade jag ur!!

Qarma lillgumman får just nu en rimadylkur, har varit ovanligt sur mot de andra hundarna under en period så jag rådrågade andra Madde(Qarmas uppfödare) och vi kom fram till att hon skulle få en kur, blir hon inte bra så blire sjukan igen, hon ska också få träffa kiropraktorn nästa vecka, får vi se vad hon säger. Va ju inne med henne för kanske 1,5 år sen då hade hon en lite inflamation i ryggen pga att ryggen belastas anorluda efter opperationen(korbanden) och då sa de att om detta återkommer så kan man gå in och opperera detta, jag tycker att det låter läskigt men det avr tydligen inte alls något stort ingrepp. Vi håller tummarna att det räcker med rimadyl och kiropraktorn. Det känns som att rimadylet har gjort lite effek i alla fall, vist det är smärtstillande och hon svarade direkt efter typ första tabletten=någonstans har hon ont, men då vet jag i alla fall att hon inte håller på att bli en surkart utan har haft anledning till sina mindre trevliga uttalanden. Plus att då är det bara att se till att det onda försvinner! Det är inte helt lätt att bo med en galning heller, jag tror att Qarma längtar lite i smyg tills Y blir vuxen. Hon låtsas att hon orkar med men ibland ser jag på henne att hon tycker att det e ganska skönt när matte eller husse tar bort odågan från henne så hon kan vila! Ibland tror jag att Qarma i smyg sätter igång Yoga så att någon av oss ska komma och "rädda" henne! Smart tjej ni vet!

PUSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!

RSS 2.0