Bilder

image171

Fladderöron!

image172

Qarma min lilla bergsget!

image173

Liten går först eller?? Nä störst ska ju gå först!

image174

Crazy!

image175

Hon ska döpas om min Yoga hon ska få hete Maja the Pirraya!

image176

Galning!

image177

Inte lätt att hinna med med de korta benen, men snart kommer Cleo hem!!!

image178

Valter och Ronnyråtta!

image179

Värdens bästa leksak

image180

Snacka om avslöjad!!! Det roliga är att våra katter är inte så roliga att jaga, det är Cilla här på bilden. Kan ju vara för att de ibland tvärnitar och ger henne en ordentlig omgång!!! HAHAHA

image181

Min lilla bebeis!!! Så outstanding som Karin hade sagt!

image182

Söta Vater får bli den avslutande bilden!

Måste bara säga att jag skulle vilja att Yoga alltid var så trött som hon är i dag, sånt mysmångo får man leta efter!!!

Naala hela helgen!

I helgen har Naala varit här enda sedan söndag! Yoga har varit i paradiset! Qarma som är nykastrerad har bara fått vanka omkring på tomten och leta godis medan yrvädren vilat sig för nya tokrus. Qarma ville inte ens gå på tomten, tyckte nog att jag va taskig som inte lät henne vara med och leka. Men man vil ju inte riskera att hennes stygn går upp.. Sen är hon ju inte helt läkt innuti heller.

I går skulle vi baka bullar men det gick inte så bra, fick de inte att jäsa. Måste blivit knas med jästen, för i dag gjorde vi ett nytt försök och det blev helt perfekt! Ca 100 bullar blev det!

Nu har Naala åkt hem och snart kommer Malte igen! Malte är en rottis pojke som Yoga också gillar, Qarma med för den delen.

Yoga har varit ganska trött idag, måste vara efter löpet trötheten som kommer nu. Det är svårt det här att vara tjej, innan löpet har man mendvärk sen har man mens i 3 VECKOR sen bir man eftermens trött sen blir man skendräktig. Om jag inte hade högre ambitioner med Yogis så skulle jag inte tveka en sekund att kastrera henne, men man vet ju inte om det kanske blir en stjärna, för då kanske hon måste få barn. Det kan man ju inte veta än. Nästa gång kanske jag ska skaffa en deffekt valp som man vet att det inte finns något avelsvärde i så kan man ju kastrera den direkt!

Jag är ju en renrasig tik människa men har börjat tvivla lite, kanske blir en hane någon gång i framtiden. Men jag skulle inte kunna tänka mig en hane av någon matchoras typ rottis eller liknande, vill ju ha en vizsla men då har jag redan nästan bestämt mig att jag vill ha en tik. Ja ja både tik och hane har ju nackdelar och fördelar. Men som jag skrev innan, kastrerad tik är nog min favvo. Trist bara att man inte kan avla då, tror inte man får ut deras championat heller om de e kastrerade.

Hoppas att jag inte har allt för många trim denna veckan. Jag längtar lite tills eleverna har november lov, så man får lite rast.

Min pappa fyller år i veckan, och Johanna fylde år i går. Tror Sophie fyller den här månaden också, va det den 10:de

Hej hopp!

Länge sedan

Har inte känt för att blogga på ett tag men i dag bara öser det ner och jag e ledig så vad gör man!

Har varit på "läger" med Qarma och Yoga, har spårat nästan varje dag där. Så jäkla fin natur!!! Älskar sånna där skogar där man bara kan gå och gå och inte direkt komma fram någon stans. Härliga sandstigar som Yoga har kutat runt i som en galning, till och med Qarma fick tokspel och sprang så jag trodde att de båda skulle svimma! Känner att jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att få upp arbetsglädjen hos Qarma, ibland spårar hon som en liten ängel, men nästa gång kan hon vara helt kass. Vist det e en hund och inte en maskin men endå, förväntar mig endå att hon arbetar på och gör sitt bästa. Det där med spårkondition är lite av mitt dilemma, måste ju utmana henne man vill endå inte hamna i de där värsta svackorna när hon inte spårar alls.

Så här kan det vara:

Dag 1

400-500 m spår med 90 gradersvinklar och underlgsbyten, fem spårpinnar. Annan spår läggare. liggtid ca 1,5 timmar.

Spåret går perfekt alla vinklar går bra jobbar på superfint och tar alla pinnar utom en.

Dag 2

Liknande spår som dag ett men åter en ny spårläggare, kanske 100 m längre, byter ut två pinnar mot leksaker. Lite längre liggtid ca 2 timmar.

Spåret går katastrof dåligt, känns mest som fröken är ute på söndagspromenad. hittar inga pinnar fast jag kanske till och med ser att hon bara traskar rakt över den. 

Dag 3

LIknande spår som de andra dagarna fast jag lagt ut hennes spår själv. Kanske lite längre spår fats kortare liggtid, ca 1 timme.

Spåret går superfint bra motivation och säker i spårkärnan tar alla pinnar/leksaker utom kanske två.

Dag 4 

Vila

Dag 5 

Samma spårläggare som dag 2, ca 300m 

Spåret går sådär, följer spåret utan större entusiasm, plockat någon pinne. 

Detta är ett påhittat exempel men så här skulle det kunna se ut. Hon kan vara supertaggad efter en dags vila eller helt ointresserad, ibland kan hon spåra som bäst efter flera dagars svåra spår. Jag kan inte se något mönster i hennes "motivation" . Det som är mitt största "problem" är hur jag ska lägga upp träningen för att kunna öka hennes spårkondition utan att döda hennes motivation. 

Belöningarna

Qarmas belöning i spåret varierar, ibland använder jag hennes mat som belöning (kycklingvingar eller kycking halsar eller annat smanskigt) ibland är det gott godis som köttbullar korv eller leverpastej. Ibland blir det Cesar(burkmat) det brukar vara en hitt  men jag lämnar inga garantier!!! Leksaker som belöning funkar ganska sällan tyvärr inte ens på lydnadsplanen. Vissa dagar funkar lek super medans andra skulle jag kunna vrida kroppen ur led utan att hon skulle uppskatta mig...

Min fiosofi angående spår är ungefär såhär, jag har ingen plan som jag följer strikt utan byter strategi lite med tiden, men grundtanken är att jag bara vill att hon ska få gansk många olkia spår i bargaget, m a o kanske inte tillräckligt nogran med planeringen!?! Det där med att hon inte tar alla pinnar känner jag ingen större stress över just nu(det kanske kommer) det är bara det där med motivationen som jag skue vlja reda ut. 

Ja Yoga har spårat på bra under veckan, nu längtar vi till spår och uppletande helgen som kommer senare i höst!

På tisdag är det sista dagen för slyngelkursen :-(

Det possitiva med det är att vi återigen kan ta upp träningen på södertälje bk! Jag tycker det är synd att den är så sent men det är ju inte alla som får sluta kl15! (som om jag någonsin kommer från jobbet då)
 

Hon kan spåra!!!

I lördags var jag och la spår med Madde (Yogas uppfödare), men Yoga min lila stjärna ville inte visa upp sin talang för Madde, hon gick och lallade hoppade upp på stubbar och stenar, gnagde pinne och hade det trevligt som på en skogspromenad. När man till och med har äran att ha sin uppfödare som spårläggare så beter man sig sådär nonchalant. Men men hon har ju faktiskt precis hamnat i sitt första löp och är lite beng tänkte jag, kan vara några små kvalster som spökar också.

Trodde jag ja.

I dag la Jessica ett ganska så svårt spår till lilla fröken och tamejtusan va hon spårade. Vi hade i och för sig bytt spårpinnarna mot leksaker och det verkade som att det hjälpte för eftar hon hittat den första blev hon ennu mer motiverad att fortsätta. Får helt enket variera lite och göra spårpinnarna mer värdefulla!

Skönt att hon kan spåra endå, trode nästan hon tappat förmågan med tanke på hur kass hon va i lördags!!! Hihi

Qarma spårade jätte fint men sket blanka f..n i pinnarna, hon tog den första men sen så skulle man kunna säga att jag fick "tvinga" henne til att ta de andra. Vet inte riktigt hur jag ska göra där men det e vell ungefär samma som med Y bara göra pinnarna mer värdefulla helt enkelt!

I morgon får ni bilder jag lovar. Men i dag har jag inte ens tagit fram kameran.

Nu e det natt!

Marma

I morgon bär det av! Får se om jag kommer kunna blogga nu under veckan jag ska ju vara i skogen!!! Jag tar i alla fall med mig datorn och det trådlösa nätverket. Ska börja packa nu... Hur mycket saker ska man ha med sig egentigen, hoppas att jag får plats jag ska ju ha Malte med mig också. Undrara om jag ska klämma in honom och Qarma där bak, så får Yoga åka i sin bur eller om han ska åka i Yogas bur så får Qarma och Yoga åka bak??? Många frågetecken. Nä nu måste jag sätta igång med packningen annars blir det inte gjort. Hare så får vi se när vi syns nästa gång.

image163


Yoga och syrran Ina leker i sandtaget


image164

Pirrayan och Ina!!! Pirraya=Yoga

image165

Lika barn leka bäst!

image166

Mångo!

image167

Fladder flaggisch!

image168

image169

Malte bor hos oss ibland när hans husse jobbar eller gör något annat hundfritt!

image170

Malte igen!


Slyngelkurs

Tisdags var det första tillfället på Carinas slyngelkurs. Jag, Yoga, Karin och Falcon satte fart mot sumpan.  Theres och Ina skulle också komma! Alltid lika roligt att träffa syrran, synd bara att det inte direkt går att låta de leka under kursen hehe! Hade varit ganska skönt att bara lämna de i ett eget rum och bara sitta och fika!!! Nääääääää

Vi fick berätta vad vi ville öva på och jag hade tre saker som kändes viktiga, KOPPEL, UPPBINDNING, och INKALLNING VID LEK MED ANDRA HUNDAR.

Under först tilfället fick vi öva på koppelgående, vilket alltid går bra när man är fokuserad och vet vad man håller på med... Alltså inte går med alla sina hundar på en gång och tror att de inte ska utnytja situationen... Har verkligen insett att jag måste gå fler separata kvalitetspromenader med odjuren. Vi fick också tillfälle att öva på inkallning under lek, Yoga fick leka med en labbe flicka som heter Ronja, Ronja undrade nog va det var för slags dåre hon träffat... Fick inte riktigt till det där men vi får nog fler tillfällen, man e ju så knäpp vill liksom inte riktigt störa när de leker så bra.

Yoga var het slut efter kursen och vi åkte hem och sov.

Qarma och jag åkte in till stan på eftermiddagen och köpte en grej till min ipod. Det e så lustigt att Qarma inte har de minsta problem med människor som kommer jätte nära och bråkar när vi är ute och åker buss och liknande, hon kan ju annars ha en del problem med det, främlingar ska skällas ut så e det bara.

I onsdags så la jag och Ida ut ett varsitt spår till hundarna, Valter tog sitt spår som om han aldrig gjort annat... Medans mina "tränade" hundar faktiskt var helt kass...
Måste fråga Madde om råd ang hur jag ska göra med Yoga, hon jobbar på jätte bra men hon fladrar aldeles för mycket i spåret, hon tar stora lovar i hundra åtti och jag undrar om hon verkligen jobbar då, vill inte heller att hon ska lära in en dålig spårteknik. Ja ja jag får fråga någon av Maddarna så löser det sig säkert. Qarma däremot spårar ganska bra, men känns igen gansk omotiverad, trist. Hon fick upp ett viltspår och drog iväg(med ett ganska ordentligt ryck i linan stannade hon) men värdens fart, Jag kan i alla fal lätt se skilnad på när hon spårar mitt spår och viltspår!!! Det är en helt annan motivation när hon får upp viltspår... Hur ska man få henne lika motiverad att följa de spår jag ger henne??? Om jag lyckas med det så kommer inget kunna stoppa henne!!! Får sätta igång hjärnaverksamheten ang det.

I  torsdags var det Yogas tur att åka till stan, jag och Ida, Valter och Yoga tog tuben in/ut ti gärdet! Gick på cafe och smaskade morotskaka och äppelkaka MUMS!

Yoga är ganska bra på att åka komunalt nu hon har vant sig!!! Men snacka om att man får gratis stimulering om man inte har bil, Jag får flytta till stan så jag slipper "miljöträna" hundarna. Yoga är helt slut efter vi varit inna i stan!

I går (fredag) åkte jag hem efter jobbet och fick syn på en doberman med matte längst vägen, så såg jag att det va Annica och Nalaa. Plockade upp de och åkte till sandtaget. Y o N busade omkring som två tokar och det är roligt att se. Vi åkte sen hem och letade lite mat på tomten(här får man inget gratis!!! hehe taskig matte!) Nalaa som inte är så jätte van att vara tomthund vlle in först, sen kom de in en efter en! För att få lite lugn och ro fick hundarna varsit mergben!

I dag skule vi egentligen lagt spår men det bara regnar och regnar... Tror jag städar lite så åker jag och hämtar buren på City pet i stället.

Bilder från valpkursen kommer senare har kameran i bilen, Jag har för övrigt hittat den!!!!!!

image156

Koncentrerade på slyngelkurs

image157

Enu mer focus!

image158

Ronja labradoren!

image159

Karin, uttråkad? trött? eller bara djupt koncentrerad???

image160

En morgon när jag gick i skogen lyckads solen tränga sig ner till mossan, blev super läckert när vattnet förångades i solens ljus.

image161

Kan ni lokalisera Ida??? Jag vet ju vart hon e men ser ni??

image162

Men Valter ser ni vell!!!


Kantareller

I helgen har vi gått kantarellsökskurs, Qarma och Yoga var med i lördags och i dag hade jag bara Yoga med mig(så skönt med bara en hund). Det var roligt att kursa för Carina, kul med någon som lär ut samma tänk som man själv försöker följa. Snacka om att hundarna lär sig fört när de får använda sin egen hjärna i stället för att man ska locka och visa och fixa så himlans mycket!

Från att vara helt ovetande om vad en kantarell är har nu Yoga ganska godakunskaper innom området. Hon vet tex att champinjoner inte är kantareller, så kan hon nästan "markera" vart de står med en sittmarkering! Hon har även nästan slutat att äta upp svamparna vilket är ganska bra tycker jag!

Qarma ville ju självklart äta upp hittegodset hon också men det gick ganska fort att få henne att förså att man kunde få något bättre bara man visade de i stället! Gullungar.

Helt sut är hundarna nu i ala fall och jag också! Ska bli spännande med en ny vecka igen... Mitt "nya" jobb är ju både psykiskt och fysiskt mer ansträngande, fast på ett annat sett såklart. Det som är skönt är att det inte är samma fustration över cafe jobbet som det kan vara på dagis. Det e jäkligt skönt faktiskt.

Nu ska jag slappa! BAJ!

RSS 2.0