Badkar

Min hund som är av rasen dobermann förväntas INTE vara något bad freak, men det e hon. Nu är det nog egentligen inte själva badandet som hon gillar utan jagandet av vatten men endå. De flästa dobbisar jag känner skyr vatten.

Eftersom jag är en regelbunden läsare på klicker kloks hemsida och fick lite inspiration där ang träning av badkaret så tränades det här om dagen, och vad är bättre belöning än att få jaga lite vatten! Så Yoga fick hoppa i karet och då få jaga lite vatten, hoppa ur igen och sen i igen och jaga lite! Knäppisen!

Så nu när vi kommer hem rusar hon direkt in i badrummet och hoppar i karet!!!! Lilla gullisen! Synd bara att det har varit fryst nu i flera dagar. Jag har ju självklart spolat lite bara för att hon är så duktig som hoppar i. Nu ska jag bara lära henne att hon först måste låta sig sköljas lite innan man får leka vatten leken! Men man kanske skulle kunna nponera på någon med en hund som går direkt in i badrummet och dessutom hoppar i karet och står där och väntar på att man ska komma och skölja. (sen att det var typ super lätt att lära henne eftersom det typ är belöning i sig själv behöver man ju inte avslöja!)

Annars da? Jag hatar November har jag kommit på. Vilken skit månad, kallt, blöt, mörkt, och bara bläääääääää. Nu vill jag ha snö i massor så det blir ljust och rent ute! Julen är också välkommen, med alla roliga kalas och glögg fester.

Har även typ lagt hundarnas träning lite halvt på is, det e liksom inge kul att vara ute och frysa ihjäl. Jag är för stressad och det märks på voffarna direkt. Så jag ska ta det lite lugnt ett tag så får vi se när lusten kommer tillbaka(antagligen i morgon, det brukar vara så när jag tänker att jag ska ta det lugnt ett tag). Ska i alla fall koncentrara mig på vardagslydnaden igen mer. Det är ju trots allt vardag typ massa timmar.

Puss på er i november mörkter!

Ge mig tips på hur man lyser upp mörkret lite???

BIR

I dag bar det av till Skogås och inof utställning.

Yoga vann sin klass i hård konkurans :-)  Inga andra var där!

Jag hade tänkt ta med bur till henne för att öva men jag orkade inte släpa... Man vet ju aldrig hur långt ifrån man får parkera. Men jag kunde verkligen ha haft med den för man parkade precis vid ingången. Ja ja man kan inte alltid vara tränings narkoman. Men det var synd för det hade varir ett speciellt bra läge. Yoga hittade en Grandiskompis, de verkar ha en viss kärlek till grandisar mina hundar!!!! Men sen blev hon trött och ville vila och han respekerade inte det så då fick han ett litet nyp i snoken(piraya) jag är glad så länge hon faktiskt har tydliga signaler, sen att unga grandispojakr inte tar arga ögat på allvar är ju bara brist på erfarenhet!!!

I morgon betäller jag täckena så skynda skynda om ni vill vara med.

kyss

Hundtäcke !

Jag ska göra en beställning från ett företag som syr häst täcken och även hundtäcken, man kan få tex hundens namn broderat på täcket också!!!

Så alla Dobvoyage hundar som vill ha täcke, gå in på sidan www.exklusiv.se och titta ut va du vill ha. Maila mig sen storlek färg text osv så gör vi en stor beställning och får ite bättre pris!

Jag pratade med Madde och de som vil skulle kunna ha Team Dobvoyage på ena sidan och hundens namn på andra tex!

Jag ska beställa ett brunt med guld brodyr til Yoga!

Min mail är dogstore@hotmail.com

Till en normal stor tik passar ett täcke som är 65cm (dobbis då såklart)

Maila mig snarast, tänkte försöka skicka ordern den här veckan eller senast nästa. (om vi vile ha det säkert innan jul skulle vi skynda oss.

Mina guldklimpar

image216

Qarma och Yoga

image217

Alla tre, Cleo Qarma och Yoga(det var inte lätt att få de att sitta stilla och titta åt samma håll) 

image218

Q&Y

image219

Grisungen har fått filmjölk... Den lilla som man ser i kanten har också fått fil men hon ser inte ut så endå?

image220

Lilla grisen

on/off

I söndags åkte jag ut till södertälje bk för att titta på två av Reijas syskon som skulle koras, båda blev godkända!!! Även Tur ture från Daleos och Maddes Vix blev korade samma dag så vi stannade för att se de också! Alla blev godkända!!!

Så himlans irri, Åska (från Madde Dahlgren) korades också men den missade jag.  Men hon blev också godkänd!!!
Grattis grattis allihoppa!

I söndags träffade jag Johanna och vi åkte iväg till en park (försöker variera platserna man tränar på, har en tendens att alltid bli bk)

Eftersom fröken skurt har lite svårt med det här att kontrolera sin kropp(inte så konstigt kanske vid hennes ringa ålder) så gick hela passet i stort sett ut på on/off träning! Riktigt kul faktiskt.

Jag får känslan av att hon är lite överladdad precis i början av ett träningspass, och det är därför alla ljud kommer, fick jätte bra tips om att ändra hennes förväntningar runt bilen, eller platsen som "orsakar" pipen. Vi ska jobba på det under veckan och hoppas på underverk!!! Lilla hjärtat hon kommer undra vad som sker! Jag har ju fått för mig att jag ine skulle skapa för tydliga rutiner för att jag tänkte att det brukar resultera i höga förväntningar men med den här damne kanske jag måste tänka precis tvärt om, skapa tydliga rutiner och inte ge henne tillgång till det hon vill ha utan att hon ger mig det jag vil ha!!!  Ska hålla mig vid lite rutiner nu så får jag se om fröken fräken kan finna lugnet!

Tror ni att hundar kan komunisera på ett annat plan än att bara läsa kroppsspråk och känna av varandras kännslor osv? Det va så lustigt i dag, Yoga har ju varit med till skogen med dagishundarna medans Qarma har fått stanna på dagis för att hon har lite svårt för en av våra dagishundar men i dag var den hunden hemma så då tog jag med Qarma. Yoga har u blivit lite "mobbad" av en dagishund, eller snarare så tycker Yoga att han leker konstigt. Han springer efter henne och man får kännslan av att han bir lite galen för hon e så snabb så då biter han henne lite. Detta har Yoga i alla fall INTE uppskattat och tycker att han är allmänt obehaglig/läskig så hon har hållt sig till sina bästa polare Stella och Alice.

Så till poängen, i dag när vi åkte var det andra bananer. Qarma ville leka med Aron (det är han som Yoga tycker är läskig) och Aron tyckte att Qarma va läskig HAHA. Snacka om ombytta roller. Då passade Yoga på att jaga honom lite också!!! Det var som att tjejerna hade pratat i hop sig innan och Qarma sa typ - men hallå syrran det e ju bara en prickig pojke som försöker stöta på dig, honom fixar jag!!!

Det som var roligast av allt var att Aron försökte med det mästa fr att bi av med Qarma men hon är ju som en betongsugga... Han bet henne ganska ordentligt såg det ut som men hon bara stod där och iksom tänkte att jaha säg till när du är klar. En "vanlig" hund hade nog inte accepterat det beteendet, tror Qarmisen kände att den här killen vet inte rikigt hur man uppför sig runt tjejer!!!


Sen har vi porrisarna, säger bara en sak USCH va tråkigt att ha en hanhund som bara är intresserad av en sak... En av våra dagishundar väljer till och med bort köttbulle framför att få ukta på tjejerna som inte ens löper eller är i närheten av löp.

Tog lite bilder förra helgen får se senare om jag orkar lägga in de!

Yogas on/off träning går i alla fall just nu till såhär:

Någon får agera stolpe, och jag agerar störning eller tvärt om. Störaren är aktiv när Y är passiv, förblir hon passiv får hon springa dit genom att stolpen släpper henne, börjar hon pipa eller blir aktiv på annat sätt avtar störningen, när hon återigen är passiv börjar man om och om Y då förblir passiv får hon sin belöning = att springa dit.

Så jäkla effetktivt och hon förstod typ direkt, men det var endå inte helt lätt att kontrollera kroppen, men så får man ju inte heller glömma att hon e dobbis och bara 9 månader det e ju inte det lättaset att vara!!! Lilla gullise.

Vi gjorde flera liknande övningar och hon kommer sakta men säker förså konceptet sen kommer hon vara elithund på att behärska sin kropp!!! Det e ju inte illa! Jag har även kört lite koncentartionsövningar då jag egentligen kanske inte övar konentrationen utan belönar hennes attityd, jag vill under träning ha henne fokuserad på mig och "lagaom" aktiv. Det är såååååååååå roligt att träna med en hund som kan man kalla det "köper" mina tankar och metoder. Undrar om det skulle funka lika bra med alla eller om jag fått rätt hund för mig av ren ur! (och skickliget av uppfödaren förstås!!! om eller när jag ska ha en till dobbis så kommer den komma från Madde det e ju helt klart i alla fall! Hon ska vara svart och heta Satin hehe då kan jag kalla henne för satan när hon e jobbig!!! nä nu ballade jag ur) ((nu får inge sno det namnet bara)). 

Jag har en teori ang olika träningsmetoder, jag har fått för mig att det i allmänhet fungerar bättre generellt att träna genom att belöna önskade beteenden och ignorera oönskade beteenden. Alltså att de flästa hundar fungerar med den träningsmetoden medans den kanske mr traditionella kanske procentullet fungerar på färre hundar. Är det någon som förstår vad jag försöker få fram här???

Jag tro på att kontrollera hundens motivation, alltså det den vill ha, tex du får springa fram och lukta på den där fläcken MEN du måste gå fint i kopplet och vänta på ett varsågod för att få tillgång till den. Du får leka med ditt fynd i parken om du först rapporterar till mig att du hittat något, du kanske till och med får äta upp den halva korven med bröd som du hittat på gatan om du först låter bli och backar undan från den så jag kan se att den inte är allt för äcklig eller så får du en korvbit av mig eftersom du va så duktig!!! OSV OSV.  Vad vill din hund ha???  

Carina sa en bra sak vid uppbindningsträning, -Vad vill du att din hund ska ha för inkallningssignal på dig!!!  Det är helt rätt tänk tycker jag. Med andra ord vill hunden att man ska komma tillbak så måsten den betee sig på ett vist sett, sen att det inte alltid går att kontrolera sig och speciellt inte om man gör övningen för svår det är ju inte så svårt att för stå!

Med Qarma har jag den sista tiden bara tränat på attityd om man kan kalla det träning! Vi har bara belönat svansviftningar, hon kommer få slitage i svansleden!!! Har till och med fått till helkroppsviftningar!!! Det e inte dåligt! Men jag vet fktiskt inte hur jag tänkte innan, hur ska man kunna bygga ett hur utan en ordentllig grund??? Hur ska man kunna träna med en hund som inte förstått meningen med det hela???

I dag har jag även haft ett ordentligt snack med Qarmas husse, det e nu eller aldrig. Ta hand om din hund din drummel!!! Annars !!!! Annars skvallrar jag till Madde att du e en dålig husse och då får du med henne att göra!! Nä skämt å sido så blir det lite för mycket i bland med allt och dåligt samvete är det värsta jag vet. Inte för att jag egentligen ska behöva att ha det men endå, man vill ju vra så himla bra jämt och när man inte kan leva upp till sina egna förväntningr så kommer det.

I morgon ska vi träna igen med Johanna igen, då blir det mer on/off träning.
  


Baj!
 


Fasen det funka denna gången också

Att jag alltid ska ha en sån negativ inställning... Men det är ju tur att jag gång efter gång blir överbevisad!!! tack för det hundar!

Yoga den lilla ängeln har haft lite för höga förväntningar på livet den senaste tiden och jag har känt typ såhär : HJÄLP. Det har varit pip och gnäll så fort jag kommer ner i butiken och så fort hon ska ut ur bilen, tom när vi åker T-banan in till stan har hon börjat hålla på. (kan ju vara för att vi oftast har åkt och gjort något kul som att träffa Selma och Maja... Men paniken i mig började växa, jag vill INTE skapa en pipsill som alltid tror att det är kul på G. Eller snarare, hon får gärna ha höga förväntningar och tycka att allt e superkul men endå veta hur hon ska bete sig för att få tillgång på dessa om ni fattar vad jag menar.

Så till utvecklingen hör att vi har jobbat på med detta nu i några veckor o0ch jag har självklartr inte sett några som helst resultat, MEN i går!!! då kom det! Jag ville knapt ta ut fröken ur bilen på brukshundsklubben för att jag kände att det var kallt det kom snöblandat regn från skyn mitt tålamod kanske inte var det bästa. Men sen bestämde jag mig endå, och antingen förstod hon att det var bästa att vara snäll mot matte eller så har faktiskt träningen gett resultat! Jag hoppas stenhårt på den sista! Nu gäller det bara att endå fortsätta och inte tro att det är över bara för att det gick bra en gång.

I går fick vi influensa sprutan så i dag känns det som att jag har fått flunsan, har jag det blir jag ledsen i ögat, har ingen lusta att vara sjuk.

Ang passivitetsträningen hemma så finns det bara en sak för mig att säga! Fy på mig, vet inte varför jag trodde det men jag ahde hoppats på ett den skulle komma av sig själv på någe vis. Det har den inte... Men gu va fort det gick att träna in det med lite planering! Yoga och Qarma har tyckt att det varit superträning för varje gång man gått på toa eller duchat så har de rensat godisskålen! Även fats den har haft lock. Ja ja, tur att man använder ganska bra godis!

Nu ska jag fortsätta att inte göra något vettint på jobbet! Baj!

Fy för att känna sig så här trött och halvsjuk, undrar om man smittar när eller om man blivit sjuk av sprutan???

Utmaning X 2

Cleo är utmanad av Valter

1. Jag älskar Valter! När jag hör honom utanför jobbet på gatan så bra skriker jag av lycka!

2. Blås på mig och DÖ! Jag hatar när folk blåser på mig det är bara sååååå äckligt.

3. Kläder är för mesar, jag vill inte ha kläder på mig jag har ju päls.

4. Mat, det är ett spciellt kapittel. Jag äter bara det jag vill ha när jag vill ha det! Men just nu säger matte att jag inte får så mycket för jag e lite plufsig!

5. Jag pratar väldigt mycket...

6. När jag springer mitt snabbaste så ser det ut som ett sträck! hihi så snabb e jag!

Qarma är utmanad av Lovis( inte Johannas Lovis)

1. Jag är en stor bamsebjörn! Och en liten knähund i ett!

2. Ibland är jag galen och ibland nästan medvetslös! Är det de som kalla on/off?

3. En av mina favvo människor (förutom matte och husse) är Ida, med henne får man alltid göra något roligt.

4. Vid 22 varje kväll går jag demonstrativt in i sovrummet och lägger mig,

5. När jag får tokryck så ser min svans ut som en banan? eller ja va ska jag säga, den hålls superkul i alla fall i en lustig båge.

6. Om inte du vill kela med mig men jag vill kela med dig så ser jag till att få som jag vill genom att kanske nypa dig lite i rumpan eller i benet, om du försöker putta bort mig så håller jag mig fast i din hand! Så det e lika bra att bara klappa mig så slipper vi allt besvär!

Har varit på spår och uppletande kurs med Madde och Madde i helgen! Superkul, har fått med mig massa nya tankar och tips som jag ska börja praktisera omg!

Yoga är inne i jobbig fas nu, eller så e det matte som har en tålamodssvacka, Vem vet vem vet? All är ju beroende av hur man ser på saken!

Känner mig allmäny stressad och sjukt störd över att det e mörkt hela F..ing tiden, kladdigt och kallt. Kan det entingen bli kallare så det e torrt eller bara bli sommar igen... Sommarn får jag nog fortsätta att drömma om men det skulle för min skull inte göra nått om det blev sisådär 5 minus och förblev så. 5 minus och sol!

Jag skulle kunna betala ganska mycket för att ha en innomhus hall att träna i, någon annan som håller med mig??? Undra om man skulle kunna få något sådant att gå plus, Det man behöver är ju ett "husskal" med el så man kan ha lampor och kanske lite värme, skulle ju räcka om det va sådär 10-12 grader varmt. Viat ridhus är bättre än inget, men ibland orkar jag inte träna på annat än det jag vill ( annat=inte äta bajs träning) Känns ju liksom inte särskilt motiverande om man ska behöva "bråka" med annat när man vet vad man vill träna.

Det som jag tyvärr har insett är att det är just annat jag behöver lägga energin på nu. On/off knapp i olika miljöer. Aktivitet kontra passivitet. Johanna stålsätt dig inför onsdag! Du kommer få peppa mig det kan jag lova att jag behöver. Jag önskar att den där dagen kommer då lilla fröken fräken fattar att är man lugn och snäll och TYST då får man allt man vill ha! Men det ska hon få lära sig nu eller hur. Den morgonen jag vaknar och hennes polett har trillat ner då ska jag kyssa hennes Butt! hehe nä jag skojja!

Det är tur att hon har så många egenskaper och personligheter som jag bara älskar! Större gosmonster får man ju leta efter, sån jälla mattedresserare hon tycke att hon är! Man liksom ser på henne när hon gör vissa saker och sen tittar på mig och säger BARA SÅ DU VET SÅ KOSTAR DET ATT HA EN SÅ HÄR DUKTIGT HUND!!! GE HIT GODISET!

Kunde ju inte låta bli att skratta lite för mig själv på kursen i söndags, när Yoga ska leta saker då går det så fort så hon glömmer bort att koppla på näsan, efter en stund liksom ser man hur hon bara saktar in lite och trycker på on knappen på doftcentralen och då går det ju hur bra som helst! Speedo!

Åhhhhhhhhh jag har sån höst ångest, kan det inte bara bli kallare nu... Jag vill ha snö och jul och nyår (hos Philip och Camilla) och sen efter det det bästa av allt VÅR!

Någon som har bra tips på någon som tar sig an en seriöst satsande elev och hennes voff??? Jag skulle vilja ha en coch som jag kan träffa ca 2 ggr i  månaden som kan hjälpa mig med träningen. Vill ha någon som gärna tränar med klicker men framför allt har samma tänk som jag försöker ha.

I strora dra  vill jag träna såhär.

- Fånga rätt beteende eller shejpa fram rätt beteende
- Skit i "korrigering" utan ha ett fel komando eller att "kliva ur" tävlingspossition" som är lika med att det är rätt.
(som Madde sa - när kärringen är tyst så är det jätte bra! haha roligt sagt men helt rätt tycker jag)
- korta effektiva träningspass med "bra " planering
- var inte rädd för att göra fel, hunden lär sig minst lika mycket av "felen" som av rätten! haha
- stimulus kontroll, jag vill inte att min hund bara ska kunna utföra momenten på lydnadsplan.  Sitt betyder sitt, ligg betyder ligg, stanna betyder stanna osv. vill inte att det blir situations bundet.
- störningsträning (I love) löra hunden att fokusera på uppgiften även fast det händer kanske mer spännande saker runt omkring, om man är riktigt duktig kanske man ill och med kan få det som belöning(störningenasså)
- är man som hund riktigt nonchig då får man helt enkelt inte vara med= man missa chansen till belöning
- jag tycker att det är MYCKET viktigt att hunden är lugn när den tränas, med lugn menar jag inte seg och slö utan som Benny hade sagt-i balans. Inga pip inte massa fara omkring, man skulle kunna säga att de kan kontrolera sig och lägga energin på rätt saker.

jag har massa andra tankar också men nu är hjäenan trött och tom. Någon annan dag ska jag tänka lite mer noga och skriva lite bättre.

Men har du tipps på duktig, och trevlig tränare så får du gärna tipsa mig. Gärna med stor tävlingserfarenhet i de högre klasserna. Alla tips mottages gladeligen.

Ha det bra! 

Utmaningen är antagen!

1. Jag gör konstiga kullerbyttliknande klisaker på morgonen efter frukost och ibland annars också. Har hört att min mamma också gör så.

2. Jag är mycket klickerklok... till min mattes stora lycka och ibland sorg(då jag själv hittar på egna moment!)

3. Piplisa är ett passande smeknamn! Men det är något som min matte försöker "träna" bort, jag förstår inte varför!

4. Mina bästa lekpolare heter, Falcon, Naala, Selma och Ina. Qarma också förstås men henne bor jag ju med.

5. Mat!!! Det är GOTT! Och det är min matte glad för eftersom det kan vara ett jäkla fixande och trixande med det annars.

6. Min matte säger att jag ska bli tävlingshund men jag fattar inte hur det ska gå till, jag leker ju bara hela tiden!

Yoga utmanar:

Falcon
Lovis
Jill
Ina
Valter
Qinci

Utmaningen är att man ska skriva 6 saker om sig själv och sen utmana 6 nya! (genom att skriva i deras gästböcker)


RSS 2.0