Tjejhelg!

Igår lördag åkte jag in till stan och hämtade tjejrna. Camilla, Susanne och Lisa. Camillas hund Trasan också henne får jag inte glömma. Kim är i norrtälje hos sina gamla killkompisar. Så här hemma har det bara varit tjejer förutom Nisse dåra.  Senare på kvällen kom Annica hit också med sin hund Naala. Hon kommer från samma kennel som yoga fast hon har en annan mamma. Vi spelade spel och åt grillat. Det mysigaste med tjejkväll är nästan morgonen tycker jag. Man går upp och gör i ordning frukost. Snart kommer Kim hem och han har fått order om att köpa med sig hamburgare till lunch. Nästa vecka ska jag lämna in min kamera som vägrar att fungera och hoppas att de fixare den fort.

Hare!

Massa att skriva om!

I onsdags kväll bad jag jag kim gå ett spår till Qarma och beskrev lite snabbt vart jag ville att han skulle gå, när spåret legat en stund fick Kim beskriva vart han hade gått in och så gav vi oss iväg. Jag brukar i vanliga fall alltid vilja att den som gått spåret ska gå med så att man vet om om hunden går rätt eller är helt ute och cyklar, men jag får nog vara glad om jag lyckas få Kim att bara lägga spår. Nu till det vesentliga, Qarma tog upp spåret bra och följde det nogrant. Qarma stannade upp vid den första pinnen men var på väg att fortsätta så jag bromsade henne i linan (JAG VET MAN SKA INTE STYRA HUNDEN) och väntade några secunder för att se vad hon gjorde, och vet ni hon plockade den!!!!! Jag brukar ju alltid tjoa av glädje när hon hittar pinnarna och detta har resulterat i att hon inte plockar de förens jag tjoar... Kan ju tillägga att jag så fort hon plockade den och kom med den belönade som en tok. (Cesar i små förpackningar är suuuuuuperbelöning) Så åter till spåret igen, detta var första gången som jag medvetet hade två pinnar som skulle hittas, brukar ju alltid lägga ut en reserv pinne ifall man slulle missa den först. Men denna gång tänkte jag att vi måste ju avancera plus att jag ville se om min ändrade belönings teknik skulle ge resultat. Så jag gjorde om hela "spår påsläpps rutinen" och det var inga problem att gå på igen. Eftersom jag nu helt plötsligt tror att jag vet vart Kim har gått spåret och försöker ta mig ditåt (tack och lov utan att styra Qarma) trasslar jag totalt in mig i ett väldigt taggigt snår och medans jag försöker ta mig låss vad tror ni händer??? Jo min duktiga duktiga vovva hittar sin pinne och tar den och kommer med den i full fart! Hon e så duktig när matte har tänkt. Jo om ni undrar vad jag menar med tänkt så syftar jag på varför hon tidigare mer eller mindre disat pinnarna, hon har ju alltid hittad de men aldrig direkt fattat att de är dom vi letar efter. Jag är så snabb på att "hjälpa" och det blir ju ibland att jag skälper i stället. Mina grannar måste tro att jag är lite vrickad eftersom jag flera dagra i veckan den senaste tiden går efter min hund i lång lina i hagarna och så fort hon hittar en pinne blir helt galet glad.

I går torsdag åkte jag hemifrån vid 07:00 för jag skulle åka till Marma det är ett läger som anordnas varje år för rottisar. Jessica och Reija har varit där hela veckan och Jeanett och Troy(Daleos Qventin Qarmas helbror) Var också där. Jag var inte framme föens vid 10:00 eftersom jag stod i stan i nästan en timme...... Väl framme satte vi igång och vallade av uppletande rutan. Qarma fick gå ut först (glöm inte att rasta hunde VÄL innan den ska jobba) ommer inte ihåg exakt hur vi gjorde men jag tror att Jeanett la ut ett föremål först med synretning. Qarma har lite svårt att gå rakt ut direkt hela vägen men jag var endå nöjd. Sen satte hon sig och bajjade..... Dumma matte. Nästa omgång fick hon också se när Jeanett la ut föremålen och den härgången blev det två stycken. Skickar henne på det ena som hon hittar men totaldissar även fast när jag ser att hon är på äg därifrån säger åt henne att ta det så går hon bara därifrån, behöver motivera upp många olika föremål. Skickar henne på det andra som hon pockar klockrent konstigt nog eftersom i min värd är det ett "äckligare" föremål men det är ju inte jag som ska ha det i munnen. Efter jag belönat henne massor för föremålet sticker jag i väg och ska sno det andra föremålet som hon dissade. Qarma har lärt sig en sak väldigt bra under sitt liv och det är hur man får stopp på någon som försöker "rymma", ta något före henne, hinna först eller något annat liknande. Det finns flera sätt, antingen biter man de i rumpan ganska hårt då brukar de flästa stanna, men matte blir jätte arg då så henne fäller man i stället för då kan hon inte vända sig om och vara jätte arg... Så det här är säkert tredje eller fjärde gången hon fäller mig. Ja ja vi hade jäkligt kul i alla fall och jag han ta grejen innan henne i alla fall. Körde en kortis med Cleo också henne måste jag öva med andra människor för jag har bara tränat henne själv hemma, så när Jessica la ut grejer ville hon knapt gå ut och titta på den ens. Kan ju påpeka att även Cleo satte sig i rutan Matte får en ordentlig bakläxa där. Har i alla fall en plan till nästa gång jag får tillfälle att köra henne! Mer om det senare!

Lunch! Mums hungrig.

Spår, Jeanett la ut Qarmas jag la Reijas och Jessica la Troys. Jeanett la tre pinnar och några frollic i Q:s spår och det fick ligga lite över en timme! Jag skulle lägga 5pinnar till Reija och Jessica skulle lägga ett jätte klurigt till Troy. Vi gick Qarmas först och jag blir sååååå stolt hon tog upp det direkt och hittade den första pinnen jätte fint! Eftersom spåret var ganska långt för Qarma (jag är inte så bra på att ange mått) bestämde vi att hon bara skulle få ta en pinne till och hon följde spåret jätte bra förutom en liten bit då hon vindade men jag tror att hon fick vittring av pinnen för hon vindade åt precis rätt håll!! Ja ja det är ju inget jag vill ha men sämre resultat kan man ju få! Hittade andra pinnen också men det var med lite bromsning i linan(har jag för mig). Kommr faktiskt inte ihåg exakt men nöjd var jag i alla fall.

Dramatik! När vi var klara med alla spår kom det en man körandes och ropar till oss att vi skulle vara berädda att hjälpa till med skogsbrand... Vi fattade ingentig och eftersom han inte gav oss mer info beslutade vi oss för att åka tillbaka till de andra. Väl frame frågar vi om de hört något och då ringer telefonen och vi alla får bege oss. Fy fasen va det bran, har aldrig varit med om någon riktig brand men jag kan säga att när man var framme och skulle släck kändes det som att ögonbrynen skulle frätas bort. Höll på där ett bra tag tills gubbarna och faktiskt vi hade fått kontroll på branden. Borde få hederspris eller något.

Middag! Så jälla hungriga.

Vägen hem var inge kul jag luktade som en skogsbrand hundarna ville inte sitta mer i bilen och svidit i ögonen efter branden ville bra ha en latte och en choklad glass... Hemma vid 22:30 usch ville vara i säng vid 22:00 eftersom vi skulle till jobbet i dag, men man kan inte alltid få som man vill eller va e det jag brukar säga!

Jo en till jobbig grej MIN NYA FI`NA KAMERA E TRASIG hur f a n gick det till? Har alltid den i sitt fodral och nu bara e den trasig.... SKIT

I morse var det veterinären kl 09:00 med Yogas urinvägar, och recept på interceptor till Reija. Sen jobba. 12:00 kom min klipphund, Flisan är en dvärgpudel som jag klippt sen hon var liten och i vanliga fall kommer hon varannan vecka!!! Duktiga matten, kan ju vara för att hon fått den bästa dealen i stan. badar och tovutreder klpper klor och nos och tassar för en löjlig summa om hon kommer varannan vecka. Men i dag skulle flisan få vårfrissa. Eftersom jag varit ledig med valpen har dt hunnit gå mer än 2veckor sedan sist och herregud va tovig lilla fröken hunnit bli. Kunde inte ens grovklippa henne med maskinen med mitt längsta skär innan badet( känns ju onödigt att tvätta och framför allt föna päls som endå ska bort. När hon var färdigfönad dog våran el... Hittade rtt elutag inne på dagis som fungerade och började klippa henne där men insåg att om jag skulle klippa hela denna hund på det här settet kommer min kropp inte att existera mera! så jag grovklipte och fick lämna ut värdshistoriens sämst klipta hund. Tur att matten inte är kräsen. Får komma tillbaka nästa vecka och bli fin!

Nu e vi helt slut och måste kolla på tv OBS vi måste det! hehe!

Go natt!

Saccosäck och första doppet för i år!

När vi flyttade hit köpte vi en saccosäck, ja vet det låter lite ute med saccosäckar men den här e fin! Den är i beiget manchetster tyg och har en lite ficka som på ett par byxor, ja ja nog om säcken det jag skulle komma fram till var att våra katter var lite dissorienterade när vi flyttade och bestämde sig för att använda den som toalätt... Min fina nya saccosäck, vi tömde ut inehållet och tvättade tyget men glömde sedan bort den. Tog fram den i går och fylde den med kulor, vilken succè. Cleo hopadde direkt upp i den och "grävde" ett hål där hon sedan låg nästan hela kvällen, sen var det Yogas tur hon fan det lite svårt att röra sig i den men mysigt va det. I morse bestämde sig Qarma för att använda den på rätt sett så hon satte sig på den bara med rumpan. Efter en stund la hon sig såg jätte roligt ut eftersom rumpan hamnade högre en framkroppen...

image40

Q!


image41

Q!


image42

Vår bild!


image43

image45

Lite svårare att fånga denna lilla dam på bild


image44

Cleo gör sig alltid bra på bild hehe!!!

Qarma den lilla sälen fick sitt första dopp för i år! Henne behöver man verkligen inte sim träna hon är i själv och simmar bara för simmandets skull! Jag hoppas att Yoga också kommer gilla vatten det är ju så himlans bra motion. Qarma är ju näst intill galen i vatten så om det smittar blir jag glad sen vet jag att Yogas mamma också är en vatten hund! Här kommer lite bilder på Qarmas första dopp för i år!

image46

Plask!


image47

Är det en säl?


image48

Nepp det va en Qarma!

 

Första dagen för mycket!

I dag har vi fått strålande väder efter en morgon som såg minst sagt deprimerad ut. Yoga och Qarma har hjälpt mig at röjja plats i våran lilla bod där jag har tänkt att jag ska kunna lägga ut lite saker som man aldrig använder. Detta vara första dagen som Yoga varit ute "själv" med de stora hundarna, Cleo är ju inte så rolig förutom när hon får tokryck annars ligger hon mest och solar uppe på bordet. Men Qarma har visat yoga alla sina hål och pinnar och sina leksaker. Denna rottweiler måste ha ett tålamod av stål för Yoga plåga hänger efter henne hela tiden, ska Qarma tugga på en pinne är Yoga där och snor den ska Qarma gräva lite i något hål är Yoga där och hjälper till. De har också tydligen blivit ok för Qarma att vara i soffan??? Husse skulle bara veta ...  Qarma är en såndär hund som amn kan slänga tio godisar på tomten till sen letar hon tills hon hittat allt! Ganska lätt att aktivera i vanliga fall, men nu när jag har en liten valp som faktikskt kräver ganska mycket av mig då vill hon ha min uppmärksamhet hela tiden och har fått kola i öronen, om hon i vanliga fall lysnar andra gången man säger till henne så ligger vi just nu på typ 3 de eller 4 de tillsägelsen... Snacka om att de utnytjar situationen eller så kan man ju säga att jag har slappat till kig när det gäller träningen av de vuxna hundarna, känner mig ganska trött av att passa upp den lilla prinsessan hela tiden! De vuxna prinsessorna ska få något extra i dag.

image35

Brottningsmatch i soffan...

image36

Vilken liten padda hon e!


image37

Mera gos!


image38

Hur nära kan man ligga!?!


På eftermiddagen bar det av till brukshundsklubben för första gången för Yoga (första gången på Södra). Vi skulle ha en date med Eros som är en 14 veckor gammal Terrv men Yoga va lite osäker och Eros blev inte charmad av henne så de fick met bara sitta och titta på varandra. Det är ju väldigt nyttigt det med, inge kul med hundar som blir helt galet glada så fort de får syn på en annan hund då den förväntar sig bus och lek. Men jag vill ju gärna att hon blir en social individ och duktig på hundspråk. Jag passade på att klicka lite när jag bara hade Yoga framme och tror faktiskt att hon har fattat klickern nu. Vi har ju inte direkt lärt henne något en bara uppmuntrat trevligt beteende tex sitt och ögonkontakt. Ska se till att få lite mer egen tid med Yoga nu när jag börjar jobba igen, blir lite lättare då jag redan är i stan. Nu måste jag första ta mig in till stan tar ca 30 min sen ska man hitta parkering och sen ska man ta sig någon stans där det är mycket folk... Då blir det lättare att redan vara inne i stan och bara ta tuben till tex centralen eller liknande och få allt gjort på kanske en timme! Jag är ju lite av en tids faschist varje minut är värdefull kan inte slösa bort massa tid på att åka eller leta i onödan!!! På fredag ska jag in en sväng och klippa en hund så då får jag också ett perfekt tillfälle. På lördag ska vi ha tjej kalas här!!! Ska bli mysigt!
Glömde att säga att jag lämnade henne i bilen en stund i går (Yoga) tilsammans med Qarma, hon skrek. Hoppas att hon snabbt vänjer sig vid bilen, det e inte kul att lämna henne när hon blir sådär olycklig man tycker ju att hon borde känna viss trygghet i Qarma men nä det duger inte... Jag körde lite agillity med cleo när skrikisen och Qarma satt i bilen och hon hade fått nån liten knäpp hoppade ner från balensen hela tiden gick inte ens at locka henne med godis. Så jag tog halsbenadet och visade henne väge klickade när hon gjorde rätt och då minsan kom hon ihåg. Pucko! Har inte kört slalom så mycket tidigare men det kommer nog inte bli några problem för redan i går (första försöket) kändes det som at hon förstod att hon skulle in genom den första porten!!!

image39

Yoga!

TJO!

Länk till Yogas brorsas sida!

En länk till Yogas brorsa!

http://myzorro.se

Falcon och Karin har sovit över!

I går söndag åkte vi pendeln och mötte Karin och Falcon på Ulriksdals station, Det tog ca 25 minuter dit från Huddinge C, Yoga blir jätte trött av pendeltåg det e superjobbigt att åka. Så när vi kom fram i Ulriksdal hade hon somnat, märkte knapt att Falcon va där medans han blev jätteglad över att se sin tjej! Kim hämtade oss i Huddinge och så åkte vi hem för lunch.

Mina föräldar kom ut till oss på eftermiddagen och jag lyckades övertala min pappa att gå ett spår til Qarma. Superbra med olika spårläggare ofta, annars blir det ju bara jag som lägger till mina hundar... Trots största möjliga störning (mammas jätte roliga pudlar som röjer på våran tomt) Klarade Qarma sitt spår jätte bra, slarvar lite men näsan är närmare backen nu. Hon missade första apporten men jag lägger ju alltid en reserv och den hittade hon!!! Det är roligt när man ser att man gjoet framsteg!

Alla hundarna verkade nöjda på kvällen och natten var lugn, Yoga gnällde lite vid 06:00 men jag beslöt att strunta i henne och då sov vi till nästan 8!!! Falcon har jag inte hört ett enda litet pip från!

I morse körde vi in Karin och grabben till jobbet (det var självklart köer :-( ) Sen bar det av till Södertälje BK för en date med Face och Bijou det är Yogas syskon. Yoga var lite försiktig i ungefär 2 sekunder sen röjde de på rejält hon blev till och med lite sur en gång tror det va brorsan som bet för hårt...

image34

                                                                              Yoga, Face och Bijou

Tjingeling!

Lida friluftsområde!

Jag, Jessica och hundarna åkte till Lida i förmiddags för att gå en liten promenad som blev stor!!! I alla fall för mig som släpar runt på 8kg:s klumpen! Men åhhh va skönt det var att komma i väg. Har ju mest bara åkt buss och tunnelbana och pendeltåg känns det som den här veckan. Nu är hundarna helt slut, i alla fall Yoga, det är jobbigt att se så mycket nya saker och känna så många nya dofter. Man skulle kunna säga att hon slocknade i ryggan på vägen hem.

image28

                                                                                       En trött valp!


image30

                                                                                 Jessica och Reija!


image29

                                                                              Jag och mina tre!

Tror jag kommer bada Yoga i dag hon luktar inte ros direkt, blandning mellan hästbajs och smutsig valp. I morgon kommer i  och för sig Facon hit så det kanske inte är någon ide. Hoppas det blir fint väder så vi kan vara ute utan att blåsa bort och frysa ihjäl. Det har ju varit storm här i några dagar nu... Skitjobbigt för det känns som granen ska blåsa bort och taket ska flyga av.

Håller ju på och burtränar lillskrutten och Qarma försöker hjälpa till på sitt sett genom att demonstrera hur fantastiskt skönt det är att ligga i bur...

image31

                                                                             Qarma gillar buren!


image33

                                                                            Yoga lär sig att gilla buren!

Mina godingar!

image26

Värdens finaste Alexander!

Alex bor numera i Vallentuna hos familjen Jansson Pelicano och har det jätte bra han delar hage med en gammal nordis Olle och en schettis va det bellman han hette? Massa fårskallar och på gården finns det även kor. Carolina som rider och tränar honom nu är jätte duktig och i helgen var de i väg och tävlade både 90cm och 1m om jag försstod det hela rätt var det en hel del sstartande och gissa vilka som van!!! Jo det gorde dom DUKTIGA!
Grattis till er och keep upp the god work!

Måste också skriva lite om Stella i bloggen annars ere ju någonting som saknas.

image27

Twinq`s Basta

Stella som vi döpte henne till var våran första hund, vi kunde inte enas om någonannan ras så Dobermann fick det bli. Jag ville ha labrador eller Dobermann och kim ville ha Rotweiler så då fick vi kompromissa och ta en dobermann. Ja vet att det kanske var lite lustigt att välja mellan dobermann och labredor efersom det är två raser av helt olika användningsomroden men endå inte. Jag ville ha en hund att träna med och det kan man ju med alla (mer eller mindre lätt!!!) Ja ja jag han ju ångra mig tusen gånger om innan vi kom underfun med varandra. Med tanke på vad jag har här hemma i soffan nu så hade vi endå tur för Stella var en snäll valp/unghund/vuxen inga direkta problem i alla fall inga ohanterbara. Vist hade jag gjort massa saker anorlunda nu men det är alltid lätt att vara efterklok. Stella komme ralltid att vara nummer ett för mig, hon lärde oss massa och gav otroligt många skartt även ett antal tårar haha men det är ju inte lätt att uppskatta det possitiva om man aldrig har några motgångar...
Jag och Stella tävlade lydnand vi han aldrig få vårat LP1 innan hon blev sjuk och var tvungen att äta doping klassade mediciner. I mitten av januari i år (2007) blev hon dålig igen och på mindre en en vecka fick vi veta att det var cancer. Samma dag som vi fick beskedet var vi tvugna att ta bort henne för hon var så dålig. Det var nog en av de värsta händelserna i mitt liv hitills och jag hoppas att det tar lång tid innan vi kommer vara med om något sådant igen. Man får se det possitiva med det hela att hon inte behövde lida särskilt länge i alla fall.

Jag som säkert har sagt hundra gånger till min föredetta kollega Camilla (hon är också en av mina bästa vänner inte föredetta!!) att om jag någonsin får för mig att saffa en dobermann igen så måste ni stoppa mig och här sitter jag med min lilla pralin och skulle inte kunna tänka mig någon som passar mig bättre!!! Är ju otroligt intresserad av rasen Ungersk Vizsla också men det får bli i famtiden eller om husse kanske vill ha en till jakt!?!

Mina föräldrar kommer från ungern och vi har bra kontakt med en uppfödare. Kenneln heter Sugar Vizsla och jag har vå faorit tikar hos henne det är mamma och dotter så om jag inte hinner ta någon valp efter den äldre finns det ju enlite yngre variannt  att hoppas på också! Ska kolla upp adressen så skriver jag in en länk! Vi har haft storm

Under natten har det varit storm här.
Senast i går pratade Karin och jag om granen på våra tomt, att den vill amn ju inte ha över huset. Så i natt när de började blåsa sådär storm aktigt så jag på alvar blev lite orolig. Men den stod kvar!!!

Fortsatte klicka in lilla Yoga och har även börjat belöna spontana sättande och övat lite ögonkontakt, det är helt otroligt hur snabbt valpar förstår jag är så himla imponerad.

Vi gick till bussen och fick vänta en ganska lång stund eftersom jag inte är så haj på det där med det kommunala men då hade jag lite ensam tid med Yoga och kunde passa på med klickningen i en helt främmande miljö. Bussresan gick bra det var ingen större skillnad mot att åka bil bara lite mer folk. Tror inte buss kommer bli några problem däremot måste jag nog se till att öva ganska mycket på pendeln. Vi har ju semester hela nästa vecka också så det borde inte vara några problem. Just nu burteänar vi och dete  ingen favorit sysla!!! Men med lite mutor som tillexempel lite grisöra vilket är en ny possitiv upplevelse går det fin fint!

image23

Qarma och Reija(Qarmas kusin)
Kan ni gissa vem som e vem?

image24

Qarma och bebis Cleo!

image25

Liten och stor!

Pendeltåg och massa bus!

Gick en prommis med alla vovvarna efter frukost, och jag kan lova att jag blev förvånad när jag nästan krockar med två rådjur... Jag vifta och klappa med händerna för att skrämma iväg dom men nej nej dessa rådjur ville inte bli skrämda (motvind) stod bara och glodde på mig sen började de traska åt mitt håll. Eftersom Qarma inte sticker på synintryck och Cleo inte sticker från köttbullarna(!) så fortsatte jag emot rådjuren och när den fick vår doft i näsan stack de iväg med värdens fart. Qarma fick direkt upp deras spår när vi passerade där de hade sprungit, men hon är såååå duktig när hon är innom synhåll (suck) då lyssnar hon jätte bra, men det är när man inte har hökögonen på sig då stoppar hon in kottarna i öronen och man kan stå och skrika sig blå i ansiktet om man vill... Cleo den lila rackarn har aldrig dragit efter något någonsin förutom för ca tre veckor sedan och då kunde det gått illa, en grannkatt retade henne och sprang upp på stora vägen och Cleo efter även fast både husse och jag ropade på henne. När hon kom tillbaka viste hon så väl att vi inte var nöjda med henne för hon nästan kröp fram, lilla dumskalle. Sen dagen efter gjorde hon samma sak efter ett rådjur, men konstigt nog har detta inte upprepats fler gånger, har annars upplevt det som att om de "lyckats" någon gång så brukar det bara bli värre och värre men man vet ju aldrig hur de upplever situationen hon kanske inte såg någon vits med att fortsätta eftersom hon endå inte kunde springa ifatt varken katten eller rådjuren? För att vårat skäll skulle ha gett något resultat är jag skeptisk till.


Ja ja det var ju inte ens det jag skulle skriva om utan våran pendeltågs färd. Lämnade de vuxna hundarna hemma och satte mig och lillan i bilen, märkte att hon inte är van och åka utan de stora för hon var lite mer orolig mot vad hob varit de senaste gångerna. I Huddinge gick jag snabbt in och köpte en remsa och Y fick sitta utanför LÄSKIGT. Inte för mig utan för henne hon kunde se mig hela tiden men det var endå lebbigt blåste och regnade USCH. Pendeln va inte värre än tunnelbanan eller bilen. Vi mötte Valter och Ida på södra station och Karin och Falcon på tåget tillbaka, Falcon låg och sov och såg typ ut som att han inte kunde avgöra om det var en dröm när han fick se Yoga! Åkte och handlade lite lunch och sedan hem. Kasler i ugn med potatis blev det. det var en hel del röj medans vi lagade mat så när vi skulle äta stoppade vi valparna i varsin bur, vi fick byta bur på dom eftersom Yoga försökte göra utbrytningsförsök ur canvasburen... Medans Falcon bara accepterade läget. Sen var det dax för röj igen! Snacka om att valpar är fullt ös medvetslös. Vi tittade på två filmer Djävulen bär Prada och The Holliday istället föratt lägga spår som var planerat (ösregn). Under hela den tiden var valparna avsvimmade!

image17

Gos i soffan!


image18

Biter du mig biter jag dig!


image19

Tyst med dig din gammla rottweiler!

image20

Varför är inte jag uppe i soffan med dig?


image21

Fyra puckon(framför allt jag)sitter /står och glor på valparna!Spår & uppletande

Lyckades övertala Qarmas husse Kim att lägga ett spår till Qarma och så la jag ett själv också. Vi har spårat lite under veckan också men innan det var det super längesen Qarma spårade så det känns i stort sett som att spåra med en ny hund. Jag la ett rellativt rakt spår med godis i vart femte steg ungefär, som slut använde jag en spårpinne. Kim la ett u-spår också med godis i men lite mindre generöst en mig... Jag började med Kims spår och Qarma gjorde som hon har gjort hit tills tar upp spåret jätte bra men efter några meter tappar hon bort sig, men i dag stod hon stilla och ja tänkte när hon tappade bort sig? Inte vet jag men något är det som händer där uppe! Efter en stund börkjade hon nosa omkring igen men jag fick i stort sett leda henne genom första halvan. JAG VET, MAN SKA INTE STYRA HUNDEN bla bla bla. Helt plötsligt var det som att hon fick spåret i näsan igen och gick klockrent ända fram till pinnen!!! Hurra! Nästa spår vare inga frågeteken i så så himlans mycket skada kan det inte gjort att jag ledde henne på rätt väg på det första spåret. Hennes intresse för spårpinnarna ökar också för varje gång vi spårar det e superkul.
image15
Qarma

Vill också passa på att lägga in en länk till Yogas uppfödare, www.dobvoyage.se

Uppletande med Cleo är alltid lika spännande, detta är verkligen Cleos starka sida när hon har lust dvs och i dag hade hon massa lust!!! Ibland går hon inte ut ens medans andradagar sitter hon och skriker för att hon bara måste få leta, vissa dagar hittar hon saken direkt men struntar i den medans andra dagar hittar hon den och vägrar att komma in med den... Man vet liksom aldrig hur det ska gå. Sen har hon sådanna dagar som i dag, skärpt men motiverad, nogran och snabb, lyssnar på kommandot och kommer direkt in med föremålet. Det gick att skicka henne till samma ställe fler gånger också det brukar annars vara en stor svårighet att få henne att g¨till samma plats flera gånger. Med andra ord så är jag mycket nöjd med lillfröken plutt.
image16

Trött som bara den efter en dag med Ida i skolan!

Andra daten med Falcon och veterinär besök

Vaknade 2 minuter innan klockan ringde av att Yoga pep och gnällde, väntade tills hon blev tyst och tog sedan ut hundarna. För alla er som inte viste det har det regnat i Huddinge under natten... Jag som hade alla våra mattor ute på vädring. Ja ja de ska ju ändå tvättas eftersom Yoga har kissat lite på en av dom.  När vi var klara med morgonrutinerna lastade jag in alla hundarna i bilen och körde till jobbet. Inte för att jobba utan för att skriva på lite papper och sedan träffa Falcon och Karin.
image13

Bättre kudde kan ingen ha!


Karin och jag beslutade att passa på och träna valparna på att åka tunnelbana (eller snarare Yoga för Falcon har redan åkt tunnelbana flera gånger) Det gick över förväntan Yoga tittade mest bara efter alla människor som konstigt nog inte kom och hälsade på henne, Yoga tror nämligen att alla människor är till för henne bara henne! Tror och hoppas att tunnelbanan inte kommer vara några problem för Yoga i framtiden, i morgon ska vi titta på pendeltåg tror jag kanske åker någon station också vi får se hur det går. Undrar om jag behöver träna på att åka buss, bil och buss är ju så likt i min värd i alla fall. Men det e ju inte heller så jobbigt för mig att träna på eftersoom bussen går förbi här precis utanför och åker sen upp i fritidshusområdet och sen tillbaka ner vid mig så jag har ju inget at skylla på egentligen.

Efter vår tunnelbane färd gick vi tillbaka till jobbet och käkade lunch mmmmmm. Hundarna var helt slut och svimmade direkt i soffan. Jag ringde runt till lite olika veterinärer för att få en tid eftersom Nisse (katten) gav Yoga en smocka i går kväll och lyckades riva henne i tredje ögonlocket suck. I mrse när jag tittade var det lite rött och svullet så det var ju bara att åka in för att få salva. Eftersom det lilla odjuret även lyckades smaska i sig en fimp under förmiddagen fick hon också lite kol. Ögat var inte skadat (tack och lov) så lite salva i några dagar sen ska det vara bra. Kan ju tillägga att jag har klipt Nisses klor också! Vi fick också tillfälle att träffa våran favvo veterinär Tove!

På resan hem sov Yoga som en liten stock i bilen!
image14
 Trött!

Stor dag för Yoga!

Första daten med Falcon! Min kollega Karin har äntligen fått sin första valp efter nästan ett års väntan på valp, den första som föddes till henne saknade nämligen sina kulor. Men nu en dag innan Yoga föddes han liten och röd och söt! Den lilla Irlendska settern Falcon var mycket efterlängtad och nervositeten för att han skulle bli hel och frisk var stor. Enligt Yoga är det i alla fall inga fel på honom!!!

Vi träffades på jobbet och gick och handlade lite fika, satte oss i parken och tänkte ha en lugn stund medans valparna lekte men icke sa nicke.... Falcon drog i väg till närmaste lunchande par och Yoga efterhonom, när vi fångat valparna och bett om ursäkt var det dax igen så vi kopplade de små odjuren. Detta var också Yogas första gång i stan men det bekom henne inte, både bussar och lastbilar dundrade förbi bara några meter ifrån henne men som sagt det rörde inte henne i ryggen! På onsdag har vi våran nästa date! Då kanske vi ska gå till tunnelbanan eller åka lite buss, vi får vell se!

Jag och Johanna var iväg till kursen i går (jag går en klickerkurs på Canis hundskola i Västerås). Qarma var lite loj men Anna (instruktören) visade lite olika lekövningar som Q faktiskt uppskattade så nu ska vi öva lek!!! Det är en ganska rolig läxa tycker vi båda. I går var det apportering som stod på schemat och det har vi ju övat ganska mycket på senaste tiden så det gick jätte bra åste bara komma över tio seckunder gränsen det visade sig att jag nog har hållit mig där, jag har ju inte räknat utan bara gått på känsla. Ju mer jag jobbar med klicker ju mer gillar jag den, jag som var den där som sa att klicker är ingenting för mig jag kan lika väl använda mig av ett BRA!

Nu har jag deffenitivt en helt annan inställing till klickern så när jag är färdig här med mitt inlägg blir det påbörjan av inklickning av valp! Enligt min klicker instruktör kan man göra det redan vid 6 veckors ålder och Yoga är ju 9 vecor nu så det är ju bara att sätta igång! Längtar lite för det blir så mycket lättare att träna då på något vis.

Yoga fick också följa med och jag kan li säga att det var med lite skräck blandad förtjusning som jag tog med henne hon har ju lite tendenser att sjunga när hon inte får som hon vill. Hon var såååååå duktig gnälde lite bara sen var hon tyst hela vägen! Anna som håller i kursen hade en leksak gjord av fårull som Yoga blev helt galen i så vi köpte med oss två sånna hem! Det e som en tuss med en läderrem och vista har hon visat stort inresse för föremål redan innan men denna var helt exeptionell!

Efter en stund somnade Yoga på sin filt i Johannas knä medans vi klckade med de vuxana hundarn. Innan vi åkte hem fick hon sin mat. Hon åt upp den utan problem, hoppas att det fortsätter såhär med maten det e så jobbigt med en valp/unghund som inte äter. Hon åt lite sämre de första dagarna men nu har hon ätit mer än hon ska, jag tycker i och för sig ändå att hon ser lite åt det smala hållet ut. Alla (nästan) som har haft bara en hund av rasen dobermann vet ju att det kan vara jäkligt svårt att få i dom mat, om det inte finns någon konkurens.

Just nu sover hon som en liten ängel, när hon vaknar ska vi gå upp till stallet och titta på hästarna. Min kamera är för tillfället förlagd så tills jag hittar den blir det inga nya bilder... 


I går Blev Qarma Korad!

I går morse åkte vi i väg för att kora Qarma. Korningen var på Vällingby bk och anordnades av Rottweiler klubben. Efter en hel del väntan var det äntligen Qarmas tur. Qarma kan ju ha problem med vissa män och ytterst få kvinnor. Tyvärr visade det sig att testledaren var en av dessa... Hon har svårt för personer som är det minsta lilla osäkra, det räcker med att de är lite tafliga med händerna eller liknande så märker hon det direkt. 

Så det första momentet börjar hon med att skälla ut den stakars mannen efter noter... Ja ja jag viste rean detta innan för jag gick med den första hunden som testades och såg hur han hantersde hundarna och hur han lekte. Tråkigt bara men rätt på något sett, hade varit spännande att se henne  med någon annan också och sett skillnaden men det är ju inte så det ska gå till och inte det man testar.

Andra momentet står man precis framför gruppen och så kommer det en ensam människa utifrån och hälsar på mig, jag var helnöjd med Qarmas reaktion vilken var lung hon stod och tittade på personen tog en sniff och lät mig sköta resten.

Jaga en gammal trasa var det dax för sen, Q var sprang iväg men intresserade sig mer för banans teknik än för själva trasan. Tror inte ens hon var framme och nosade på den. Ibland tror jag att just detta test blir så himlans fel för vi har ju övat sen hon var liten att INTE förfölja saker som rör sig, vi har tex arangerat med tex trasa och liknande som dragits iväg och lärt henne hur hon ska bete sig så det blir nog lite konflikt i frökens hjärna det såg nästan ut som att hon tänkte Aha de försöker lura mig att göra fel!!!! Det kan ni fet glömma att jag går på!!!!

"Haren" som försvinner ner i hålet var lite mer intressant och där kommer min förra tanke igen för den har Q aldrig sett innan så där var hon framme och undrade när den skule komma ut på andra sidan egentligen och när den aldrig kom torg hon tag i linan i stället, tror hon försökte dra ut den!!

Kommer inte riktigt ihåg ordningen men jag tror att det var vippgubben och den läskiga armen (raden av gubbar) efter det. Det här momentet blev så himlans struligt för efter jag sprungit började testledaren att dirigera om mig så väntan för Q blev ännu längre. Vet inte riktigt vad hon gjorde eftersom jag inget såg, men de sa att hon spang förbi vippgubben utan att bry sig men att raden med gubbar blev för läskig, jag fick ropa en gång och då sprang hon runt gubbarna.

Dumpen(oveall som flyget upp till ett utspännt läge. Q var frame på en gång och nosade och skälde å den fula gubben.

Skramlet, återigen lite tekninskt krångel, skramlet ska låta precis när man passerar men lät precis innan vi passerade. Q skällde till men så fort jag lockade på henne så var hon frame och nosade.

Social gubben, en person kommer ut från skogen längre fram å stigen på ett lekfullt sett ( måste säga att jag trodde att Q skulle skälla ut denna gubbe eftersom den är klädd i ett stort lakan och jag kan inte påstå att lekinviterna va helt hot lösa.....
Men nu förvånade hon mig och pändlade i och för sig mellan lekinviter och lite skäll och morr men jag hade ju trott något helt annat så här blev jag mycket possitivt överaskad.

Slädgubben, Detta är en hotfull gubbe som man dra snabbt/sakta mot hunden. Q förvånade återigen genom att faktiskt stå på sig även när gubben kom nära. Hon stod längst fram o kopplet och förklarade att hit kommer du INTE. Fram och nosdae på den ganska omgående när jag gått fram.

Skotten var inga problem men det viste jag också från innan.

Jag kan ju tillägga att jag nästan trampade på en huggorm på banan också. Om jag skrivit momenten i fel ordning så ber jag om ursäkt eller om jag glömt något så fixar jag det sen ska senare titta på videon så blir allt rätt sen!

I förgår kväll var jag och Jesica ute och la spår Q har inte spårat på evigheters evigheter så hon fattade inte mycket men jag ar endå nöjd för i går gjorde vi det igen med helt nya resultat hon tog upp spåret direkt men blev lite för ivrig och tappade bort sig... Hon var i alla fall med på vad hon skulle göra!

Nä nog med tex nu, nu ska jag åka till jobbet och skola in en vikarie, detta blir Yogas första resa till Dogstore!

I morse fick jag sova till 06:30!!!

Man ska aldrig ta ut segern i förskott men man kan ju få tro att man är på väg åt rätt håll i alla fall! Somnade snabbt igår och har kanske vaknat någon yttepytte gång under natten även fast jag gått på toa typ två ggr (så går det när man dricker mängder med te sent på kvällen).

I går va mina föräldrar här på kvällen och käkade midda och gluttade på underverket, min mamma älskade Yogas mjuka lena mage. Den är ju nästan helt hårlös och otroligt mysig.

Det var förövrigt årets första grillat!!! SUPERGOTT! Grillat är verkligen något jag aldrig kommer tröttna på.

Nä nu måste jag passa på och göra lite nytta när knyttet sover, har en lååååång lista jag ska försöka hinna med.


Rygga runda med Ida, Valter och Alice!

image11
Söta skitungen!
Som med allt annat som har med denna lilla fröken att göra går första försöket bra, men nästa gång då ska man protestera. Inte så farliga protester men endå. Tur att hon e söt. Den här dagen har annars flytit på bra, inga innomhus olyckor, inget onödigt gnäll, äter och sover som hon ska. Så jag får nog sluta gnälla över gnället!!!

Qarma tyckte om Alice i alla fall, Alice är en 9 1/2 år ung labrador flicka med massa humor tycker Qarma. De har samma humor... Bada i alla äckliga diken, tjärr, vattenpölar osv. En annan gemensam passion de har är korv!

Tänk om man alltid kunde få vara ledig när man ville och bara leka med hundarna.

Här kommer en till bild på gullisen.

image12

Yoga lånar Cleos tröja!!!

Vi har åkt bil!

När vi hämtade Yoga "sjöng" hon ju nästan hela vägen hem så när jag lovat att hämta Ida i Huddinge (det tar ca 10 min hemmifrån) Var jag lite orolig över hur det skulle gå, bestämde i alla fall att ja inte skulle ha henne där bak utan att hon skulle få sitta fram med mig. Det var nog ett bra val för lite läskigt var det ju allt att sitta i den stooora skramliga bussen. Jag har en buss med burar i som vi använder när vi kör dagishundarna till skogen. Men det gick bra pep bara någon gång men inga tarsan vrål i alla fall!

Ida har en liten blandraskille som heter Valter och det är Cleos kille. Han är blandning mellan Chihuahua och Malteser. Vill ni se mer av Valter kan ni besöka hans hemsida. www.valter.webb.se

Nu ska vi försöka oss på skogen med valp i rygga igen, kan ju avslöja att jag är lite öm i ryggen efter att ryggsäcken skavt mot mig hon väger endel det lilla djuret! Jag raporterar sen hur det gick det är i alla fall superväder i dag nästan 20 grader varmt!

Här kommer en bild på våran ena katt Cilla!

image10
                                                                 
Cilla


 


Tredje natten!!!

Vill börja med att säga TACK JONIS, i natt har vi återigen fått sova! Jag hade ju tänkt enbart köra ignorerings metoden då valpen var i bur.... Men den metoden funkade inge vidare varken för mitt tålamod eller för min nya valp då hennes skrik/skall bara eskalerade. Så jag hade redan tagit beslutet i går när vi gick och la oss att jag skulle bryta henne när hon satte igång. Detta fungerade jätte bra, fick "säga till henne" 3ggr sen sov hon som en stock. Vaknade en gång i natt och gnydde lite men somnade om.
Hur jag bröt beteende va tyvärr ingen possitiv inlärning men i detta läget effektivt, skakade helt enkelt en burk med "oljud" i när hon lät och slutade direkt när hon blev tyst. Hoppas att jag inte kommer behöva upprepa detta men risken finns ju, har ju märkt att korrigeringar oftast inte ger några långvariga resultat vilket däremot förstärkning av rätt beteende gör! Med andra ord är det om en viktigare att jag belönar henne när hon är tyst och snäll i buren!

Försöker fota denna lilla dam men det är inte så lätt att få till några bra bilder eftersom hon antingen sover eller så är det fullt ös medvetslös. Däremot fick jag en riktigt rolig bild på Cleo, och en ganska fin!

image8

                                                        
Galen Cleo!

image9

Mindre galen!!

Cleo!

Cleo den lilla papiplutten har varit i Ungern! Qarma var också me såklart! Men det var Cleopåld som tog hem storsegern! Helt utan förväntningar åkte vi till en utställning i Ungern, eller snarare med ganska höga förhoppningar om att rottisen skulle kamma hem hela tävlingen men hon fick bara ett skruttigt hp. Däremot Cleo som bara blev anmäld eftersom vi endå skulle åka fick både cert och cacib hon blev bim, men inte nog med det så var denna utställningen Crafts kvalificerande! Så se nästa år alla ni som ska ställa papillot för Cleo will be there!!! Haha! Va säger ni ser detta ut som en blivande champion! Vil bara tillägga att förstapriset för den som van hela utställningen var en fölunge!!! Hade blivit lite svårt att ta med sig hem!
image7
                                                             
Galen Cleo, taren om du törs!

Låna husses jakt rygga och drog till skogen!

Efter att ha bott i husvagn i nästan 7 dagar med tre hundar (Qarma, Cleo och faraohunden Bruno) en mamma en pojkvänn och Marita (Brunos matte) kände jag ett stort behov av att ge mig ut i "min" skog själv.

Eftersom Yoga inte får gå promenader och deffenitivt inte vill bli lämnad själv vr det bara att packa ner valpen i ryggan och släpa med henne. Det gick över förväntan, bara bnågra pip och ett utbrytnings försök där jag måste säga att jag va smidig fångade henne liksom i fallet!

Cleo och Qarma kutade som galningar och lerade ner sig i alla diken, Yoga kommer nog också bli en vattenhund, hon klampade rakt över ett dike utan att ens reagera över vatnet! Bra för jag älskar vattenhundar! Yogas mamma ska också vara förtjust i vatten så man får hoppas att det är genetiskt!

Måste skryta lite också när jag endå håller på, jag har tränat "skvallertäning" med både rottisen och papilutten sen de var små och självlart har jag haft fördelar av detta men när man träffar galna damer i skogen med stavar halvspringandes (min skog för övrigt) är man ju inte direkt bered plus att vi träffar kanske tre fyra personer om året i skogen det e ju inte direkt så att man får många träningstillfällen. Men båda mina små änglar viste precis va de skulle göra för att få lite ta del av sin privilegier!!! Snacka om att jag blev stolt! Däremot den galna valpen sprang rakt fram och bet i tantens stavar (hihi) hon e vädigt social i alla fall, det ska jag försöka att ta tilvarar på!

Jag väntar på några riktigt bra bilder på Cleo från igår när jag fått de lovar jag att lägga upp bilder på henne tillsvidare får ni hålla till godo med med litte rottisbilder!
image5

                    
Valp bild på Daleos Qarma!

image6
 
Daleos Qarma vintern 06-07

Hon är ju söt när hon sover!

image3
Andra natten är avklarad! Ja vad ska jag säga, hon har sovit lite! Jag hade räknat med att inte andra natten skulle gå lika smärtfritt som den första men hade nog hoppats på lite mer sömn en då! Stackars Kim som var tvungen att åka till jobbet i morse efter en att som denna. Tror han kommer sova i gästrummet i kväll... Nä i dag ska jag planera bättre och se till att hon är trött på kvällen. Igår sov hon en lång stund under eftermiddagen och kvällen och då är det ju inte så konstigt om man inte är trött.
image4

Nu har lilla Yoga anlänt!

Igår sent på kvällen hämtade vi henne! Liten brun och otroligt söt. Men vilken röst hon har, hon skrek hela vägen hem (nästan, förutom de sista 10 min). Jag hade blivt varnad för att just denna valp hade en ganska stark pipa men ska man ha en brun så ska man....
Yoga heter egentligen Dobvoyage Benedicte, hon är uppför av Madelene Dahlgren på Väster Kumla gård i Nykvarn. Ja i nuläget är det bara vardagsgrejer inplanerade på Yogas schema, men så fort hon blir lite större och säkrare ska vi sätta igång med annan träning detta ska nämligen bli min tävlingshund! Jag har stora förhoppningar och det äna som kan stoppa oss är min brist på fantasi och klurighet i träningen men det har jag ju träningskompisarna till!  Detta ska bli superspännande och den här bloggen kommer handla till största delen om mina hundar och deras liv tillsammans med mig!

Förutom Yoga bor också Rotweilern Qarma hos oss, Qarma är född 2004 så nu är hon 3 år. Lilla Cleo bor också hos oss hon är född 2005 och är en Papillon. Vi har också två hus katter, Nisse och Cilla.

Första dagen hemma

Första dagen hemma

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0