Oljekyld.seNästa gång vi åker till Per ska jag ha med mig lite mer ateraljer, typ en nalle, någon annan gullig leksak, hennes gå vagn om hon inte kan gå då och nått mer roligt som jag kommit på tills dess!

Sen ska jag se till att ungen inte e snorig!!! Det av fler bilder som va super fina men då har hon dreggel och snor i halva ansiktet... Orutinerad mamma...

Jag och min mamma köpte en tomte dräkt till Elin i dag som vi ska försöka fota henne i. Hon fick också en outfit som hon ev får ha på julafton även fast det egentligen är mer en nyårs blåsa!

Gillar ni Pers bilder finns det möjlighet att komma till honom i sin studio i Bromma och bli fotad! Kolla in hans sida!

Nu ska vi käka middag och efter det ska jag fortsätta sura för denna dagen har verkligen inte varit någon höjdar dag...

Rekord!

Hoppsan sa!

Har vist slagit rekord!

Asså inte jag utan bloggen!

I dag har vi haft nära 300 unika besökare!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ok det kanske inte är så mycket i storbloggarnas värld men i min är det mycket!!!

Kan ju vara för att Ann-Louise länkade till oss men det låssas vi inte om så noga!

Nu ska jag försöka få en fin bild på Cleo med nappen också!

Kanske blir nytt rekord då!

Här kommer det lite bilder från vår visit i Budapest!Vi kollar på animationer på datorn! Det va en stor höjdare!Trollungen på resturang!

Elin med sin kusin Amarilla!Man måste hålla tunga rätt i munnen när man över sig på att gå!


Till Annlouise!Bild tagen av Ida Filipson

Stella!Hittade en valpbild på Stella från uppfödaren!
Gulligaste slickbesatta torrnos!


Snart 1 år!!!

Hur snabbt har inte tiden gått?????

Från att varit ett helt hjälplöst knytte till att nästan gå och ta värden med storm.

Hon har 8 tänder, säger flera ord bland annat säger hon titta helt klart. Säger tyst till Cleo och några ord till.

Jag som tänkte att hon säkert kommer vara helt likgiltig till djur eftersom hon har dom runt sig hela tiden har fått inse att jag haft fel, hon ÄLSKAR djuren! Pussar på dom på sitt egna lilla vis så fort hon får chansen.

Hon har vuxit från storlek 50 till storlek 80.

Från 3 kg till nästan 10 kg.

Från 48 cm till 75 cm.

Hon är helt besatt av sin lär gå vagn, just nu vill hon dock mest klätra i den...

Pojk leksaker är mycket mer intressant än så kallade tjej grejjer (asså bilar och sånt).

Skåpet i badrummet ligger risigt till om man glömt dörre öppen...

Åka bil gör man oftast sovande.

Nu när hon bara har några kilo kvar tills hon är för tung har hon börjat uppskatta sin "bebis" gunga!

Mat är jätte gott, men välling är GODAST!

Qarma e den bästa hunden, henne får man klätra på, och ibland rida på. (ja, jag har stenkoll när hon "trakaserar" hundarna.) Kan ju vara för att Qarma går med på det mesta om det leder till en köttbulle! Så Qarma "gillar" (står ut med) barn trerrorn eftersom hon vet va man kan få då!

Trasan (Camillas hund) brukar göra kvävningsförsök på Elin med hund pussar... Hon är även den största Elin hålla koll på aren! Undrar om det är av nästan samma anledning som Qarma fats hon går steget längre och snor Elins smaksiga saker. Hjälper även henne med sitt yttre. Menar hon kan ju inte ha skräp i ansiktet eller på händerna!

Zimba och Nisse är de bästa katterna! Båda går nämligen med på Elin kel! Cilla blev utsatt i går men i dag såg jag att hon gick en omväg förbi Elin så den kärleken är nog INTE besvarad.

Hund vatten är det godaste... Inga kommentarer behövs...

Napp, NEJ TACK!

Hon är en riktig flask snobb. Vi (ok jag) har köpit de flesta olika sorter tills hon bestämde sig för MAM flaskorna med ventil. Nu är det den enda hon kan tänka sig att drick välling ur. Tar man en utan ventil blir hon vansinnig. Bra där, att veta vad man vill ha!

Hon har två sov kanniner. Köpte en extra om den ena skulle dö av någon anledning.

Hon har bytt från Babyskyddet till "riktig" bilbarnstol!

Hunnit med några vagnar! Men våra favvisar är Urban Jungeln och den gamla Emmaljungan som vi fick av Kina!

Fått sänka sängen till det lägsta. Va riktigt läskigt när vi insåg att det va dax, det hade säkert varit dax tidigare men det går ju så fort det där från orörlig till klängväxt!

Hon har fått in rutinen sov 19.00 vakna 07:00. På dagtid kan jag erkänna att vi fortfarande inte har någon perfekt rutin... Jag måste ju kunna ha ett liv också så det blir lite tokigt ibland men hon klagar inte!

Elins rum är fortfarande bebott av hundarna, men till våren/sommaren ska vi fixa det. Jag orkar inte ha smutsiga hund tassar i hela huset och jag orkar inte torka så nu får dom ha kvar rummet under vintern. Vi kan ju släppa in de där från altanen så får de vara där tills de torkat, sparar massa tasstorknings tid för min del!!!

Det har ju såklart hänt tusentals saker till men det va i alla fall ett litet utkast av Elins först år.

Nu är det alltså mindre än 1 månad kvar!

17 december smäller det!

På söndagen ska vi ha kalas! (den 20 de e det va?)

Kom förbi vettja!

Alla Elins vänner är hjärtligt välkomna!!!Kram på er!


Hos Per!I ett ögonblick av bus!
Bilder

Elin med gulligaste hund hårspännet!

Ge hit kameran, NU!

Yoggiyoggi-yooo

Va i ridhuset i dag och tränade!

Så skönt att träna innomhus!

Har kommit på ett sätt att få Yoga att inte använda tassarna över huvudet taget i apporteringen. Ska försöka hjärntvätta henne ett tag så och sedan lååååångsamt försvåra. Just nu lägger jag apporten precis vid henns tassar vilket gör att hon nästan hoppar bakåt för att få tag på apporten. Detta fungerade bar både då hon satt mot mig och ifrån mig. När jag ökade avståndet glömde hon apporten en gång men förstod andra försöket!

I fotgåendet skulle jag behöva en spegel för att få snabbare rump "korrigeringar" när hon stickr ut rumpan tar jag steg till höger för att påminna förken om att hon glömt rumpan. Just nu är hon lite frustrerad i vad det är jag vill så pip förekommer... Därför skulle jag vilja kunna bli snabbare med höger stegen så det ska bli mer klart för henne vad det är jag inte är nöjd med.

Sitt från ligg som tydligen inte alls va så himla självklart och lätt på håll börjar lossna. Det behöver störningstränas massa. Momentet fungerar 70% iget om jag lägger belöningen bakom henne men om jag ändrar belöningsplaceringen eller helt enkelt inte lägger ut den då är det typ 100% misslyckat. Så störningsträning står på schemat.

Krypet gjorde jag en riktig pucko grej med i dag.... IDIOT!

Blev irriterad och fortsatte..... Inga kommentarer på det.

Ja ja, vi löste det i alla fall till slut med några lyckade men min kännsla va fortfarande inte helt bra så det blir till att ta tag i nästa träningspass.

I morgon hoppas jag på lite uppletande med Madde och Maja. Måste hitta det bästa sättet för att få redan det först skicket att vara i fokus och utan spring. Hon blir ju jätte duktig efter några skick men så vill jag INTE ha det.
Om det är lite mer vind så ska jag göra vind övningar i morgon och fortsätta med dirigeringsövningarna. Tror den kombon kanske kan få bra effekt. Styrningen från dirrigeringsövningarna och nosen från vindövningarn! Måste ju i alla fall prova min teori. Ska vara extra noga med OLIKA avstånd också eftersom jag e kass på det... Min hund letar jätte bra på mattes kast avstånd tex.

Nu ska jag maila ridhusen som ligger här nära och kolla om man kan få låna dom och vad det skulle kosta!

I LOVE INNOMHUS TRÄNING!


Iblan asså...

Åkte till BVC i dag IGEN.

Hade med mig prov som skulle lämnas in.

Hade såklart med mig fel papper.

Klantigt?

Nja, eftersom alla säger olika hela tiden där så vet jag ju inte hur de vill att jag ska göra.

Får åka i morgon igen och lämna in alla prover samtidigt så som de förra veckan sa att man INTE fick göra.

Med andra ord kunde jag ha lämnat in proverna då och redan fått svar och eventuell medicin...

Så i morgon då jäklar vägrar jag bli informerad om något nytt för då kommer jag dampa (hahaha nytt uttryck jag hörde på fejja i dag).

Till något betydligt roligare:

Har varit i stallet!!! Red ut med Linda och det va som vanligt super kul.

Han är så go den där hästen.

Elin håller på att få sin 7:de och 8:de tand!

Just nu är hon inne i en gald ålder, vilket är extremt kul! Hon garvar åt hundarna och åt mig och ja åt det mesta! Gullunge!

Jag ska ev åka och fota hene på onsdag. Hoppas att det blir något bra foto men det borde det ju bli hon e ju en skönhet ;-)

Ska försöka fota lite själv också men det e så trist ljus hela tiden nu och jag e ju inte så proffsig så jag kan få till det riktigt utan rätt ljus!

Brrr...

I dag är det kallt.

Vi ska åka till stallet tidigt i dag! Jenny ska följá med och vakta Elin när jag riden, för nu är det inte passa längre utan vakta så hon inte hittar på bus.

Va hemma hos Sonja och Andreas i går på Ekerö, dom bodde verkligen jätte fint! Jag skulle också vilja bo i slutet av en väg med massa skog runt om. (vet iofs inte om det va så för det va kol svart men det kändes så)

Gulliga Viktor ville bara visa sitt rum så fort som möjligt, då måste man ha lyckats ganska bra med inredningen som förälder! Lille Elias tykte nog att Elin (ligistungen) va lite väl närgången då hon hela tiden bara ville klännga på honom. Tror även hon försökte bita honom en gång....

Jag har merkt ett nytt ord Elin säger, undrar om det kan vara så att jag säger det ganska ofta utan att egentligen tänka på det...

När Cleo skäller säger hon TYST... HAHAHAHAHAHA jaja, det va ju inte särskilt oväntat.

Nu ska jag duscha så man luktar ros igen.

BY BY

Det snöar...

SMÅSPIK!!!!!!!!

Måste man gå ut i det här vädret???

Varför är alla mina intressen utomhus??????????????????

Säger bara en sak RIDHUS.

I går var det full storm och i dag snöar det blött och iskallt.

Jag älskar ju snö men inte den här sorten, det ska vara den som är kritvit och mjuk och ligger kvar och gör att det blir ljust och rent.

Hundarna är i någon form av varannandags träning, ena dagen bilen nästa dag både motion och lydnad... I går va det bilen i dag måste jag gå lång långis med dom!

På måndag börjar det en ny tjej på jobbet, spännande ska det bli och jag hoppas att det blir lyckat!

Elin har ju kommit i den åldern när hon inte är så lätt att ha med på hundträningen, hon sover ju inte så mycket som tidigare och när hon är vaken vill hon inte sitta i vagnen hon vill gå omkring eller krypa.

Hon verkar i alla fall ha kommit ur den där hysteriska mammigheten hon va i för bara någon vecka sedan! Sönt som sjutton så jag utan dåligt samvete kan lämna henne med andra!


Tid...

Tid är en dyrbar vara.

Jag skulle önska att dygnet hade några fler timmar.

I dag skulle jag behöva göra:

Bvc kl 10:15

Dammsuga och skura både uppe och nere

Plocka i och ur diskmaskinen

Plocka undan hundra gånger efter Elin

Motionera hundarna

Träna med Yoga, gärna nått som verkligen aktiverar både kropp och själ typ spår.

Tvätta bilen in och utvändigt

Åka till biltema och kolla efter något varmt överdrag till mitt iskalla skin säte

Göra något roligt med Elin

Annica fyller år så hon ska ha kalas i kväll

Rensa kattlådan

Åka och köpa kattmat, bajspåsar och tuggben. (allstå borde jag åka till jobbet men det får bli i morgon när jag endå ska dit)

Sen är det säkert minst hundra saker till jag borde göra men som jag förträngt...

Tror jag åker och fikar med grannen i stället!

Tänker skratta alla måsten och borden i ansiktet hahahahahhahahahahhahahahahahahahah

Nä nu har ungen bajjat, så baj baj! MOHAHAHAHHAHAAHAHHAHAHAAAAA


RSS 2.0