Valpar, träning och bus!

I går var jag och Maja och fotade Inez senaste kull, jag fick direkt en favvo... Men jag ska INTE ha någon ny valp, så ä det bara. Maja fick nog också en favvis tur att hon var såld för då behöver man inte ens fundera!

Blev tyvärr ganska mycket suddiga bilder men några blev ganska bra! Inte det lättaset att fota galna valpisar som inte vill stå stilla.

Men först får ni lite bilder från buset med Selma i dag!

image337


Yoga har ett ordentligt grepp i Selmurt


image338

Muskulösa baklår!

image339

Två loonisar!

image340

Ett två tre... Bus!

image341

image342

image343

Asgarvar!

image344

image345

Selmas galnaste min?

image346

image347

image348

image349

image350

Eller e det den här som hennes galnaste?

image351

Eller den här? hihihihihihih

Här kommer alla valpisar!

image352

image353

image354

image355

image356

MIN FAVVO!

image357

image358

image359

image360

MAJAS FAVVO

image361

image362

image363

image364

image365

Under träningen i dag kom vi fram till en del bra saker i alla fall:

Planera och förbered!!! Ingen planerinsbok = ingen träning och bakläxa!!!

Nu fick jag hjärnsläpp och glömde resten men det va bra saker i ala fall!!!

I morgon ska jag försöka övertala husse att lägga lite spår och sen på söndag e det "spår kurs" med appellydnandgänget!!!

Trevlig helg allesammans!


Naalhurt och Yoghurt

image315

image316

image317

image318

image319

image320

image321

image322

image323

image324

image325

image326

image327

image329

image330

image331

image332

image333

image334

image335

image336

Lilla stockholm

Yoga kom p 6:e plats, lter kanske konstigt att säga att jag e nöjd men det är jag. Hon uppförde sig jätte bra och nu vet jag vad vi ska öva på sen ni då blir hon farlig!

TACK HELENA FÖR ATT DU VISADE YOGA S FINT!!!

Det blev inte s jätte bra bilder då vi inte har någon blixt bara den som sitter på kameran. Men här kommer de bästa.

image308

image309

image310

image311

image312

image313

image314

Fler bilder

Kurre!

image291


image292

image293

image294

image295

Åska

image296

image297

image298

image299

image300

image301

Face!

image302

image303

image304

Yoga

image305

image306

Selma

image307

Spår och ZTP

I lördags spårade vi och det gick bra, Yoga var lite trött på slutet och det vsade sig i att hon inte hittade slutet. Men sen när jag och Maja gick där så hittade Maja bollen hon missat så hennes älskade boll är inte förlorad endå!!!

I söndags var det ZTP träning, man skulle vilja träna detta oftare så det händer mer. Denna gången fick han i alla fall ur henne några skall, det trodde jag aldrig eftersom hon ALDRIG får nått för det i vanliga fall då jag HATAR skälliga hundar. (stackars Cleo tänk om hon hörde det där)((tur att hon e så sjukt söt när hon sover!!!))

image274

Selma och Yoga, kolla in snyggöronen!

image275

Galningar!

image276

Två andra galningar!!!

image277

Yoga biter i trasan.

image278

Ge mig den!!!

image279

Selmurt får bita i kudden!

image280

Så duktig!

image281

Vad menar du Maja, vad svårt att f henne med dig!!!

image282

Håll i!!!

image283

Jag kommer och tar dig!!!

image284

Attack!

image286

Den e min!!!

image287

Vet inte va denna hunden heter men det blev en rolig bild!!! Det är i alla fall en diragos hund ur I kullen!

image288

Samma hund, cool bild!

image289

Samma hund igen.

image290

Samma igen!

Nu har det låssnat rejät!

I trosdags fick jag sluta tidigare!!! Ida och jag åkte med ilfart till första bästa äng och Ida la ut ett spår till Yoga och jag la ut ett till Qarma.

Vi tog Qarmas först eftersom det var ett kortare spår med lite godis i och leksaker. Qarma brukar kunna tycka att det blir tråkigt att spåra om hon får göra det för ofta därför tänkte jag pigga upp spåret lite med lite godis depåer och leksaker i stälet för pinnar. Spåret gick jätte bra!

Yoga spår gick sååå himla bra! Jag har inte haft annan spårläggare på länge men Ida e ju ingen främling. Hon tog upp spåret direkt men blev störd av en häst som kom gåendes, tror hästen bev minst lika störd av henne! Fick vänta lite tills hästen passerat men sen va det bara raka spåret. Ida gick med så hon kunde säga om det var rät eller fel, men det behövdes knapt då Yoga var mycket inponerande!!!

Jag fick i aa fall en tanke ställare som jag ska fråga Madde om, ang störning i spåret. Tycker personligen att det är för tidigt för störningar i spåret (då menar jag yttre störning tex hästar) . Någon gång i framiden måste ju lite olika störningar komma in i spåret så hon kan hålla i det även om något annat lockar hennes uppmärksamhet!

I morgon e det spår igen med Maja!

Kanske blir lite bilder, annars blir det nog det på söndag för då e det ztp träning igen!

BAJ och god natt!

Jaha, då va det dax för...

Lilla Yoga har i mina ögon varit en ganska vältalig vovva, då menar jag hundspråk och inte pip och gnäll. Vist kan hon vara hårdhänt och burdus men hon har förstått när andra hundar säger ifrån vilket sett de än valt att tala på. Tex Qarma som fräser när hon fått nog eller Lovis som ignorera henne tills galningen uppför sig städat.

I dag i butiken när Yogas bästa lekkompis på dagis kom ut tänkte jag att de skulle få hälsa eftersom de inte få vara i samma rum numera men då va Yoga en riktig liten suris. Kan vait för att Stella som labbe flickan heter baa rusade ut och var helt stökig men endå look whos talking. Ja ja efter lite nosande så ville hon leka med henne.

Mötte Maje och åkte till klubben, allt var fid och fröjde men så kom det två HUNDAR PÅ BRUKSHUNDSKULBBEN!!! TÄNKA SIG. PÅ YOGAS KLUBB!!! Herre gu de gick även väldigt nära Majas täningsväska. Hon tänkte springa fam och skälla ut dom. Jag fick chok. Vist har hon kunnat skälla på andra hundar men inte såhär. HAHA.

Hon ska ju börja löpa snart och jag håller ju inte med de som säger att hunda INTE har olika perioder. Yoga har i alla fall det, eller så har hon blivit personlighets förändrad efter 1 år? Ja ja, är inte så orolig över detta men tycker att jag tränat såååååååååå mycket förebyggande för att detta inte skulle inträffa, men får vell se det som att om jag inte hade tränat så kanske det skulle varit mycket värre.

Annars gick träningen myket bra! Tack för fransyskan!

Det blev ingen röntgen i dag men nästa måndag smäller det! Har iofs redan bestämt att Yoga har A höfter, ingen av mina anda hundar har ju det så en kan vell i alla fall få det! SNÄLLA!

Strömpan i morgon för Qarma!

GO NATT! 

Mycket har hänt

Helgen har varit händelserik med lite tråkigt och lite kul.

I fredags yckades flickorna (Qarma och Yoga) leka Yoga till en liten fin skada i sidan.  Efter en stunds lek var Qarma trött och orkade inte jaga efter Yoga och då gjorde hon sina vallningar ala rottis style! Ja Naala vet ju hur det känns...

In till sjukan och sy, 3200kr fattigare och en rolig utstälning som blev instäld...

Deppade hela lördagen, men fick höra att det gått superbra för Madde och Åska så då blev man ju genast lite gladre!

I dag träffades jag och maja för att spåra trots det usla vädret. Kim följde också med!!!!!!!! Vi la ut massa spår. Johanna och Tia kom lite senare.

Bara några minuter innan vi skulle ta spren kommer det en hundägare med lös hundoch knallar rak genom våra spår.... Typ mitt i Selmas spår.... Ja vad ska man göra..... Vi äger ju inte ängarna men det ÄR irriterande.

Så vi konstaterade att det inte skulle bli särskilt lätt för vovvarna och det egentligen bara var att ta et som det är.

Jag är mycket nöjd med Yogas insats, hon viste vad det var hon skulle göra och jag tycker att hon gjorde sitt bästa då jag återigen la ett aldeles för långt och enligt mig kanske lite väl svårt spår. Men Yoga löste det riktigt bra, några gånger virrade hon men hon löser det mesta själv och "springet" tycker jag har blivit mycket bättre. Vist springer hon men det är mycket mer kontrollerat och det känns som att hon vet vad hon gör och inte bara springer. Hon blir lite trött också det märks genom att hon blir lite mindre nogrann. Yoga fick också vittring på ett av de andra spåren och var helt bestämd över att det va dit vi skulle, så betsämd att hon till slut när hon inte fick gå dit satte sig och tittade åt det hållet! HIHI Så gullig, jag ledde henne till rätt spår och då kunde hon släppa det andra spåret vilket jag också tycker är en stor bedrift med tanke på att det brukar vara svårt för henne att släppa saker och ting!

Summan= Övning ger färdighet!

Nu jällar måste vi försöka att spåra i alla fall två/fyra spår i veckan, behöver ju fakrtiskt inte vara dödarspår!

Nu e det sängen för mig!

Yogas fina mamma!

Här kommer en bild på Yogas fina mamma! Ser ni några likheter?Inte ett dugg lika va!

image273

Yoga ! Dobvoyage Benedicte

Hej hopp i hegen blir det spår och utstälning!

Spår!

Nya tag och några erfarenheter rikare igen.

Jag och Maja åkte iväg till ängarna vid Glömsta. Vi la ut varsit spår och eftersom det började komma härligt snöblandat regn från skyn satte vi stadsbor oss i bilen och väntade. Eller först gick vi en pytte sväng med Qarma och Cleo eftersom de inte får vara med och röjja när Selma och Yoga med tanke på att Qarmisen inte är helt hundra i kroppen och Cleo vill bara överleva.

Jag la ett spår till Yoga som gick både på åker och "skog". Skogen var egentligen ganska likt underlag som åkern bara att det fanns träd där! Fyra pinnar och några sträckor av godis i stegen och några godis depåer! Jag tycker att detta fungerar bättre och bättre. Nu plockar hon de flästa godbitarna och blir mer centrerad i spårkärnan. Jag är inte ute efter att träna eller tävla IPO spår men jag tycker personligen att det bir ganska bra resultat när man belönar i spårkärnan. Vi får vell se, jag kör på såhär nu under en period och kommer med en utvärdering sen!

Summan av kardemumman så är jag jätte nöjd med Yogas arbetsinsats i dag! Hon kändes samlad och koncentrerad!

En tankeställare som jag fick var att jag antagligen hela tiden står vänd mot det håll som spåret går, för när jag vände mig och tittade åt ett annat håll så letade hon ganska omgående där efter spåret. Så min uppgift igen är SLUTA PÅVERKA HENNE I SITT SPÅRARBETE!!! Dumma jag! HIHI

Ska försöka fortsätta att spåra mins två gånger i veckan men nu när det fortfarande är mörkt på kvällarna så blir det lite svårt. Man får satsa på ydnaden på vardagarna och spår på helger och lediga dagar.

Nästa sak som jag måste börja lägga in igen är nya spårläggare. Jag lägger mina egna spår till 99% och det spear ju ingen roll till appellen men vi har ju förhoppningsvis lite högre mål en så!

Hej svej! I veckan är det massa lydnadsträning inplanerad som kompensation för förra veckans slarv.

RSS 2.0