Bra träningspass!

I går åkte jag hem vid tre tiden och raka vägen till sjön, Yoga måste ju öva sig på att simma hon kan ju bli mobbad annrs.

Qarma och Yoga simmade och sen kom husse och tog med sig Qarma till Västerås där han har sina jaktmarker.

Yoga ville också följa med och hoppade snabbt som f...n in i bilen men hon skulle med mig hem för lite vila och sen skulle vi hämta upp Maja.

Vi åkte till södra och jag började med lite burträning ( man måste ju öva inför Fanny Gott kursen) . Yoga är ganska duktig på burlekar och jag ror att om jag bara övar lite kontinuerligt så kommer det bli en jätte bra hjälp i träningen.

Vi övar också fotpossition med störning, vilket gick jäte bra tycker jag. Det som e svårt e ju att vara konsekvent med mitt sätt att belöna/fela jag gör typ likadant både om hon gör fel och när det blir rätt... Hur ska hon då kunna veta vad jag vill???

Jag bestämde hur jag skulle göra men min kropp gjorde endå inte som jag ville...

Ja ja jag får torrövamig på detta, kanske kan övertala Maja att agera hund hihihihihihi

Jag var i alla fall jätte nöjd med träningen, övade även platsliggning med störning och det gick super!

Jag tycker att Maja och Semas träning gicksuper också, vi var båda jätte duktiga på att inte hålla på i hundra år utan körde en övning ca 3-5 gånger!!! Ganska lagaom tycker jag!  Duktiga vi!!! HIHIHIHI

Det är typ omöjligt att störa Selma men jag ska nog komma på något så jag lyckas!!! Hehe!

Nu ska vi iväg och spåra, sen hoppas jag på att få till lite lydnadsträning senare också!

Ha det!

Simma

Kommer inte ihåg om Yoga simmade någon gång förra sommaren men jag tror inte det. (borde ha kommit ihåg det)

I dag simmade hon i alla fall HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Herregud va hon e kass! Men hon gör sitt bästa och försöker ju i alla fall.  Nästa gång vi går till sjön ska jag ta med mig kameran jag lovar.

Hon hämtade in kongen från flera meters håll, utåt simmar hon ganska bra men innåt så plaskar hon bara och det står typ sill, ser ut som att hon ska välta baklänges. Ja, ja övning ger färdighet.

Gick en runda i skogen efteråt så hundarna skulle torka, när vi kom hem plockade jag 5 fästingar av Cleo så nu blir det halsband på så mycket hon bara kan. Hon har ju fått reaktioner på det men frontline verkr ju inte fungera. Jag ska ha på det på dagarna och ta av det på nätterna så kanske hon vänjr sig! Plockade ju 12 fästingar på hene på två dar fförra gången det va varmt.

Det e sommarvarmt här i dag sååååå skönt, det enda som e jobbigt är att jag inte har tillräckligt bra solglasögon. De är bra men jag behöver ett par som e mycket mörkare och täcker större yta av anssiktet! Hihi skidglasögon kanske!

Ska se om jag pallar att åka och lydnadsträna senare, man måste ju pejja tular då och det e jag inte så sugen på...


BILDER


Valter balanserar
Yogas hoppteknik?Selma hopparSelma drar i kongenA hindret, gäller att hålla tungan rätt i munnen.


Cleo hopparBalans bommen

Bilderna är tagna av Ida Filipson!

Gull Malte

Malte har varit här i veckan och åkte hem i går. Han ta några gulliga bilder på hoom och Yoga när Yoga tvångsmyser med honom i soffan.

229799-384

Yoga tvångsgosar med Malte, han börjar sakta men säkert att vänja sig vid hennes närgångna sovstil. Yoga har ju en tendens att vilja flytta närmare och närmare, flyttar man ifrån makar hon efter... Qarma gillar inte detta då hon tycker att det blir för varmt efter ungefär 30 sekunder, så där har fröken i stort sett gett upp. Men Malte vet nog inte riktigt vad han har gett sig in i då ha de första gångerna tyckte att hon var obehaglig men nu har förståt att det inte e värre en såhär. Det han inte vet är ett det blir bara värre... Snart vil hon att de ska ligga under samma täcke också!!!!

Lydnandsträningen håller vi på och försöker få ordning på, det som känns viktigast just nu är frökens och min attityd, det tränar vi jätte mycket vilket känns som det redan nu har blivit bättre, platsliggningen gör om helt och det har också börjat låssna, hon ville ju lägga sig på skinkan med ena tasen invikt från början men nu ligger hon rakt som jag vill, jag har inte laggt henne några längre stunder än men det kommer bara hon blir säker på HUR hon ska ligga känns inte tiden som något problem, ska också börja störningsträna platsliggningen gankas omgående! Jag älskar att ha en plan och då går ju min träning oftast ganska bra också. Att jag bara inte kan lära mig detta och ALLTID ha en plan... Jaja man e ju inte mer än människa.

Nu har ju den härliga hundsesongen dragit igång på allvar också, vist det e inte sommar varmt men det tycker ju jag personligen är skönt(hundträningsmässigt) det e ljust ända till halv elve på kvällarna och man kan lägga hur mycket spår man vill, under den här sesongen skulle jag kunna ha tre hundar att träna hårt med för det e så kul medans sen höst, vinter och tidig vår undrar man varför man bor i skogen och dessutom åste gå ut... Tur att jag jobbar i stan annars hade jag ju fått någon form av mörkersjuka... Men inte tänak på det nu för nu e det VÅR!!!!!

I morgon ska jag och Maja ut i spåret igen, vi har lite brist på bra ängsmark, någon som har nått tips? Hur e det egentligen? Vart får man vara, hur lyder allemansräten? Vi lägger ju bara personspår och är mycket ordentliga av oss(lämnar inge skräp osv) . Skogsmark finns det ju gott om men äng tycker jag e svårt att hitta.

Ha det gott!

Fever, fever, fever...

Lördag = feber
Söndag = feber

Måndag = feber, men hade bokade trim och av princip bokar jag inte av samma dag om jag inte är döende.
Tisdag = antagligen ingen feber men så mycket snooor, och almänlydnads kurre på kvällen (avslutningen)
Onsdag = HEMMA!!! Fattar inte hr det gick till men jag sov till typ 10, släppte ut hundarna och gav de mat (leta torrisar ute) satte mig i soffan och där sitter jag så risken/chansen att jag blir frisk ska vara stor!!! I morgon har jag trim och de ska jag i alla fall orka med.

Denna vecka är det många som fyler år, Misha har redan fyllt, i morgon fyller Camilla och på Söndag fyller Susanne. Nästa månad är det inte färre, jag och Kim, min mamma och Ida. Va det juni eller Juli Helena fyller år??? Ja ja jag har ju lite tid på mig att kolla upp det!

Har i alla fall en jätte rolig pressent till Mich som han verkligen kommer ÄLSKA ahhahahahahaahahhah ore not!

Hoppas det blir mycket tårta i veckan!!!

Hundträningen har ju legat lite på is (bara lite), jag har inte tränat så mycket men vissa dagar känns fröken på G igen medans andra så är det potatismos hjärna... Men hon e gulligast i alla fall! Det e helt sjukt hur man bara blir mer och mer tighta, från att ha fått hem den lilla valpen som visserligen va sjukt söt men gu vilka vassa tänder och vilket konstant kissande och bajjande... Till att ha en voff som oftast i alla fall vet vad som gäller och man kan komunicera med, kommer alltid att ha en dobbis så e det bara, helt sjukt, jag som va helt bestämt och sa till alla när Stella va i den här ålderna att ALDRIG låta mig skaffa en till... Men men man lär sig, och Yoga är ju väldigt lik Stella men också extremt olik!

Nu var det över ett år sedan Stella var tvungen att lämna jordelivet och vist känns det fortfarande om man låter det men jag kan också se tillbaka och glädjas åt tiden med henne, saknar henne otroligt mycket i tävlingslydnaden, vi hade liksom kommit över endel av de där magiska gränserna. Men men den tiden kommer med Yoga också!

Nu ska jag slappa vidare i soffan och samla nya krafter till framtiden (hihihihihi usch va det lät seriöst) .

Tjingeling!

Back on track!

Äntligen börjar jag känna mig som en människa igen!!! Tror att det märks också, det känns i alla fall. Jag tror att den som uppskattar det mäst är Yoga, hon gillar INTE när jag är "konstig" hon vill ha sin vanliga matte. Samtidigt har det nog varit bra för henne att få känna på lite "real life" också. Man kan ju ite alltid vara på topp när man tränar/tävlar och det är ju något hon måste vänja sig vid.

I går spårade vi, la sammanlagt tre spårupptag två som hade slut ganska omg och ett som fortsatte i ett appespår. Alla tre spårupptagen gick i stort sett som jag vill!!! Hon tog rätt håll direkt. Men herre gu va det e svårt att lägga spårupptag bra, man försöker se vart ma ska släppa på och vart man gått men sen när man går så ser det helt annorlunda ut. Kim gick ut det ena och det var betydligt lättare att komma rätt eftersom jag såg när han la ut det. Yoggi spårade i alla fall precis som jag vill att hon ska spåra ca 90% av spåret vilket är mvg tycker jag. Det var vid en vinkel som hon virrade lite, men med tanke på harbeståndet på ängen så är jag otroigt nöjd. Mitt under spåret är det en harjävle som ställer sig på bakbenen och spanar ut över ängen...Som tur va såg eller kände inte Yoga den, jag kan ju inte hantera situationer som jag inte har en plan för och jag kan ju ätt erkänna att jag hade blivit aningens irri om Yoga hade fått syn på haren och däefter inte spårat vidare även fast jag vet att detta var en jätte svår störning. Ska tänka ut en plan till detta då det säkert kommer hända någon gång.

Spåret i dag ängnade jag bara åt upptag och i dag gick det sådär, jag la u tre stycken. Det första ville hon kolla av lite för mycket åt fel håll tycker jag men sen tog hon det jätte fint rätt utan att jag tror jag styrde. Andra upptaget var det samma visa men denna gången snöade hon totalt in åt fel håll, jag har gjort så att jag bara står och håller i tills hon tar rätt, då håller jag också emot men när hon "kämpar" åt rätt håll går jag med. Tredje tog hon direkt åt rätt håll!!!

Selma spåread också och det är tycker jag stor skilnad från först gången jag såg henne på äng. Vist vill hon kryssa aningens mycket men det bara att hon fått upp ett ordentligt intresse gör ju hela processen betydligt lättare!!! Duktiga och AMBITIÖSA Maja kommer ge Selma massa tilfällen att slipa sin spårteknik så jag e inte ett dugg orolig inör appelen!!!

Vi tränade lite lydnad i dag också och vist känns hon fortfarande lite som en potatismos hjärna men det känns endå som at jag kan se ljuset i tunneln plus att jag läste i niina och kenths bok där det står om just "könsmognad/unghunden" att det inte är helt ovanligt att de hamnar i perioder då de känns svårtränade och lite trötta, lägg till en skendräktighet på det så kanske man kan förstå varför fröken har varit som hon är, dessutom en matte som inte riktigt har alla häsarna hemma så blir det ju inte direkt något vinnande konsept.

Jag har ju gjort om Yogas platsliggning då jag tror att hon fått för sig att platsen på det "gamla" sättet har fått dåliga/fel assosoationer, för mycket har hänt under platsen på för kort tid (hundar som rest sig/rusat iväg/gått fram mm plus att hon blev ordentligt skrämd också av den där sablans hunden som rusade ut från skogen bakaom henne med en ännu galnare matte...  Så nu blir det ny platsliggning, jag har tidigare tränat den som ett passivt moment, Yoga har fått ligga som hon ville bara hon låg(på ena skinkan och med ena tassen invikt) men nu ska jag efter tips från Niina träna henne aktivt och belöningen får INTE komma från mig. Det ska alltid vara en extärn belöning. (Maja, påminn mig om jag skulle få för mig att ändra på detta) Nu gäller det bara att träna in ett bättre läggande vid sidan så hon ligger som jag vill. Jag har ju typ bara tränat ligg från stå, haha undrar om det var för det va det som va svårast att få till med Stella. Snacka om att vara livrädd för att få samma problem iigen men inte komma ihåg att också träan det som gick lätt med den förra hunden (typiskt mig).

Vi testade också en lite tyngre apport, tror den väger 1 eller 2 kg, det var vid första försöket liiite svårt men efter att hon burit runt den lite var det inga som hels problem!!! Duktiga Skurt!

Nä nu tar jag kväll det är ju en dag i morgon också!!!

Puss på er!

Efter regn...

Nu är cafet sålt!!!!!!!

Och som ett brev på poste känner jag mig sjuk, hur kommer det sig att man alltid blir sjuk när man ska få vara "ledig"???

Just nu sitter jag inklämd i soffan mellan Rotisen och Dobbisen, det e bara lillskiten som saknas. Hon står vid dörre och vill bli utsläppt. (det är för övrigt hennes nya grej, ställer sig vid dörren, blir utsläppt, efter 2min skäller hon och vill in, blir insläppt och så håller vi på)

Var och tränade i dag, tog ut Yoga ur bilen med en bra plan som jag tyvärr fick ändra direkt för fröken var på sit allravärsta piphumör... Tror faktiskt att hon fattatde vad det var jag inte gillade för efter några "fel" komandon så var blev hon tyst!!! Däremot förstod hon i dag inte vad varsågod betyder??? Hur kommer det sig, kan det varit för hon märkte att jag blev aningens irri tidigare när hon tjöt...

Kännsliga lilla fröken, mitt nya motto ät bra planering och endast possitiva kännslor från mig annars får matte ta paus och skärpa sig.

Har tänkt som en galning ang skendräktigheten, frågat alla jag känner mm och min slutsats är att jag kommer få anpassa träningen efter hennes status under skendräktigheten. Jag anser inte att jag kan få henne att utföra momenten med samma glädja som i vanliga fall, vist hon gör det men hur kul e det att ha en hund som gör momenten halft döende??? Hur blir det resultatet??? Näää inget för mig, kastrering eller anpassa träningen är mina altrenativ, och eftersom jag just nu inte vill kastrera så blir det att anpassa träningen.

Skönt att ha tagit ett beslut.

Har ju fått tipset att ställa krav på henne att hon måste utföra det jag ber henne om och det köper jag, men jag kan inte få henne att göra det med glädje vilket jag tycker är jätte viktigt speciellt vid inlärning. Sen måste jag ju tillägga att det där med "krav" träning inte rikigt är min melodi, jag tycker det är svårt att få till. Yoga är ju van vid att behöva göra "som jag säger" men mer i vardagen, däremot under lydnadsträningen har jag inte riktigt bestämtmig hur "kraven" ska vara vilket resulterat i att vi inte riktigt har en såndär skärp dig knapp, men jag ska tänka lite på det.  Ähhh nu bara svamlar jag.


Ska i varje fall anmäla til fler tävlingar så få vi se om jag går in och bara kör några moment eller hela programmet.

I torsdags "tävlade" vi ju på haninge igen, eller vi gick in körde två moment sen ut till bilen och belöningen!!!! Fotgående var katastrofdåligt men läggandet under gång var toppenbra!!!! Tror han satten en 9 eller till och med en 10 på det!!!!  Så efter läggandet tackade vi för oss och jag gav Yoga frikomandot så hon rusade ut till bilen och tog sin belöning (hon rusade faktiskt så mycket så det var folk som började skrika om att det var en lös hund... HAHA det va ju bara Yogi!!!!

Jag längtar såååååååå mycket tills fröken kommer ur skendräktigheten så jag får se om det är det som ställer till det för oss på tävling eller om det är så att fröken behöver dras upp lite mer i drift!!!! (hihihihihihi)

I morgon ska jag och Maja ut och spåra (eller Yoga och Selma), sist vi spårade så märktes det tydligt att naturen har ändrat sig och att det hela tiden handlar om att man måste öva på alla underlag, det är ju så mycket torrare nu än för bara någon vecka sedan. Detta märktes tydligt sist vi spårade. Det var ganska svårt för Yogi att föja spåret. Men hon brukar ju lära sig snabbt( mitt lilla spårgeni) en gång på nytt underlag brukar göra att nästa gång så e det inga konstigheter!!! Vi får vell se i morgon. Tror jag ska be Maja lägga ut spåret!

Go natt!


RSS 2.0