Forts spår läger!

image105


image106


image107

                                                                                          Stortassen!

I dag blev det mestadels Yoga som fick jobba eftersom Qarmisen verkade lite hängig i dag och jag vill ine jobba henne när hon inte är pigg.

Det blev tre spår för lillan, det första var bara rakt med både godis och leksak om slut. Just det jag hade en annan spårläggare också, alltså jag gick inte ut spåret själv och det var första gången för Yoga. Hon var lite skeptisk till att följa spåret till en början men efter några meter gick det bättre. Det roligaste med det första spåret var att vid slutet valde hon att ta leksaken och inte godiset först!!! Så jag kunde belöna henne med godiset för at hon tog leksaken. Nu blev det rörigt.

De två andra spåren var lite längre och med en liten böj (sväng), hon var så duktig på båda de andra spåren!!! Lilla bebben, jag fick i alla fall tipset att inte spåra för mycket nu så jag inte tar bort hennes spårglädje så det blir kanske en gång i veckan eller liknande framöver.

Sur Cleo fick också ett spår, men det regnade när jag skulle gå det med henne så hon ville inte ens gå frammåt... Jag fick i stort sett fösa henne framför mig. Ja ja hon blev ju glad när jag föste fram henne till sina apporter i alla fall. Lydnaden kändes lite hattig i ag men det var nog mestadels för att jag inte riktigt har bestämt mig när det gäller vissa saker hur jag vill träna in de. Om jag vill träna med klickern eller mer traditionelt eller kanske ett litet mellanting.

image108

Jessica får instruktioner av Lena

image109

Yoga övar fotpossition!

image110

Så ska det se ut ju!

image111

Galning
image112

Annica och Nalaa får instruktioner!

image113

Seriöst att träna på i detta väder!!! Men vad är det man säger, inget dåligt väder bara fel kläder?

Hoppas på bättre väder i morgon så kanske det kan finnas en möjlighet till lite me kort! Just nu ligger Yoga och ladar inför morgondagen. det står uppletande och lydnad på schemat! Ska bli kul! Nu måste jag slagga! Baj!

Spårläger på Gålö!

Nu är andra dagen avklarad och jag är så stolt över mina små djur! Qarma kämpar sig igenom spåren även fast hon fortfarande är lite hostig, Yoga gör jätte stora framsteg både i spåret och på lydnaden (bara jag gör rätt) och lilla förhoppningsvis gravida Cleo är som ett litet skott när hon ska ut på "uppletande". Cleo har ett special uppletande, det är som ett vanligt fast med mindre ruta och så har hon spårpinnar i stället för andra föremål! Tränar ju inte henne tävlings mässigt utan bara för att det e så kul!

I morse på Yogas första spår var hon lite disträ under första halvan men den andra halvan gick bättre, det var också henne första spår utan godis i själva spåret. Som slut har hon en matskål med godis inlidad i en bajspåse så vi hjälps åt att ta fram godiset när hon hittat det. Det andra spåret gick nästan perfekt (nu skryter jag), hon var med på noterna nästan direkt och följde spåret utan större utsvävningar. Jag är så nöjd!!!

Lydnanden, där övar vi på fot possitionen, fortfarande mest bara ingången. Jag ska ge godiset på ett annat sätt mot vad jag gjort tidigar. Fot under gång kände jag också att jag fick bra tips på för att få till possitionen bra. Inkallningen övades och lite ställanden. 

Qarmas spår i förmiddags var med flera 90graders vinklar och en så kallad T vinkel. Med tanke på Qarmisens tillstånd så är jag jätte nöjd med hennes insatts. Alla apporter hittades och efter lite trix fixade hon även T vinkeln! 

I morgon blire mer spår med Q och Y igen hoppas på att det går lika bra för Yoga som det gjorde i dag!!! Om hon gör såhär stora framsteg varje dag kan vi ju tävla i slutet av sommaren!!! (Skojja bara)

I morgon eller på söndag blire bilder!!! (Blir ni nöjda då!)

Pöss, kyss, kram!!! 

Hallå!!!!! Jag glömde ju att skriva det typ viktigaste som har hänt!

VI SKA ÅKA TILL KROATIEN OCH HÄLSA PÅ LISA OCH JURE!!! DET ROLIGASTE AV ALLT ÄR ATT PHILIP OCH CAMILLA OCKSÅ SKA MED! SKA BLI SÅ HILMANS ROLIGT!!! LÄNGTAR SOM F..N!!!

Hård vecka!!!

Nu har jag varit förkyld i typ 1,5 vecka, är så less på det nu så jag har bestämt att i morgon är jag helt frisk! Yoga har ju fått kennelhostan hon med(asså det e inte den jag har!!!!haha va rolig ma kan va) och jag är lite orolig att Qarmisen också ska bli sjuk med tanke på att vi ska på läger från och med torsdag och ända fram till söndag. Vore tråkigt att inte kuna vara med. Tillbaka till min förkylning. Jag har ju fått en ipod som jag tankat med massa bra musik och är sjukt sugen på att använda den på riktigt! Då menar jag i spåret (spring spåret) kul och se om den ger något resultat! Jag vet ju hur jag är med musik!!! Kroppen rörsig nästan av sig själv till de takter jag gillar! Ok jag säger inte att den rör sig bra!!! men gärna i alla fall, fråga Kim om det! Ja ja det som är mest intressant är om det även fungerar som motivation i spåret. Lite orolig för att hörlurara inte kommer vilja sitta i... Nu ska jag tanka mer musik! I dag får ni nöja er med en bild på Yoga! Puss!
image104

Tror att något stuckigt henne på näsan för hon kliade sig såhär jätte länge!

Bilder

image88

Pippilotta!

image89

Galen Yoga!

image90

Stackars gula flodhäst.


Lite riktig hundträning har vi också hunnit med denna veckan, jag Jessica, Mika, Ida och Kim var på södra och körde igenom några lydnandsmonent. Kolla in hur rött hår man kan ha!!! Helt galet!

image91

Mika och Kila tränar fritt följ

image92

Jessica hjälper till att formam fram perfekta momnet!!! 

Det är superviktigt med bra träningskompisar som hjälper till och kan se vad som kan bli bättre men också vad som är bra. Man vill ju kunna bolla ideer och tankar fram och tillbaka så ommer man oftast underfyúnd med något som passar just dig och din hund bäst.

image93

Vi håller på att lära in framför gåendet.

image94

FÖRE!(kolla in det RÖDA håret)

Det har ju varit midsommar också! Inget firande utan kameran, här under kommer ett litet urplock av alla bildr jag tog! Tror nämlign att jag satt rekord! Hade säkert tre kameror att leka med!

image95

Susanne!

image96

Philip!

image97

Vad är det som är sådär långt Kim, undrar Rille?

image98

Såhär lång?

image99

Fnitteranfall!

image100

Alltid lika glad!

image101

Camilla!

image102

Micha!

image103

Tobbe!

Nu är det dax att vila upp sig lite efter gårdagens bravader! Trist att vara paparatzi för det blir ju aldrig några biler på mig! Alla som inte fick vara med på bild här, det finns en anledning. Jag tog bara med pepresentabla bilder!

 

Ny uppdatering

Orkar egentligen inte skriva nu men jag kan ju i alla fall säga att det kommer (för hoppningsvis) en lite längre på söndag kanske med lite bilder då också! Men nu e det sängen som kallar! Blev ingen valpkurs för oss eftyersom Falcon har fått kennelhostan och Yoga och han har ju umgåts de senste dagarana så risken att hon också är smittad är ju ganska stor. I morgon bär det av till Ingarö för midsommar kalas!

God natt!


Rött linne med vita prickar!

Mina snälla tjejkompisar har hittat det jag saknat! I går kom Susanne, Camilla, Philip, Lisa, Jure, Danne, Patrick och Kim va ju såklart här också, för att fira min födelsedag. Det blev bara en enkel grillning med hamburgare och korv, vi skulle ha gåt ut och ätit men med både värkande huvud och hals (ev. lite feber med) så kändes det inte så lockande. Tror vi hade det mysigare här!!! Men en sak är säker vi är aldeles för mycket tävlings människor allihoppa för att spela spel... Vi höll nästan på att bli osams över "reglerna" hehe men det e bra man ska ha lite jävlar annama.

Tillbaka till min finaste pressent (för jag fick massa) både jag och mamma har letat över hela stan efter ett snyggt rött linne med vita prickar eller åt minstånne et rött med rätt nyans. Men det behövde vi inte för usanne den bästa shopparen jag känner hade gjort det! Ett armband hade de också fast det var glömt hemma! Vill igen säga ett stort TACK för pressenterna! Puss på er gullisar!

I dag har jag Annika och Maja varit på Dobvoyage träff! Alltid lika kul att träffa alla syskon, eller i allla fall allla som var där! Jag har ju lyxen att träffa tre av de på torsdagra eftersom vi går samma valpkurs! Men de andra har jag inte sett sedan de var typ åtte veckor. Vi fick lägga ett bebisspår till valparna och de som hade unghundar från den förra kullen fick lägga mer avancerade spår till sina. Yogi viste inte alls va det handlade om och hon tyckte nog att det var lite svårt med al störning runt omkring men efter lite tid så hade hon med hjälp av godis i spåret tagit sig fram till leksaken och plockade faktiskt upp den men släppte den när jag berömde, dete  lustigt det där för jag berömmer ju alltid när jag tycker hon gör något bra och ibland får hon godis och ibland lek och ibland bara själva berömet, altså rösten och denna gången hade jag en plan, tänkte att när hon griper leksaken så skulle jag berömma med rösten och när hon då vände sig om med leksaken i munnen så skulle jag ta fram den likadana leksaken jag hade i fickan för att locka tillbaka henne mot mig med den hittade leksaken i munnen men det blir ju inte riktigt som man tänkt sig... Tycker ändå att det blev bra för nu när jag leker med Yoga så kommer hon oftare och oftare tillbaka med leksaken för att leka med mig! Det är ju ofta ett problem hos dobermann och självklart andra raser också att det gärna vill ha grejerna för sig själva! Men jag har försökt att alltid ha två likadana leksaker när vi leker och hela tiden byta med henne, när hon lärde sig det så väntade jag tills hon självman vände upp mot mig och drog fram leksaken först då(lekak nummer två alltså) detta har fungerat jätte bra på min papillon och det fungerar än så länge på Yoga också! I alla fal hade vi en lång lekstund efter spåret så jag tror nästan att hon han glömma vad det var jag belönade!!!! Pucko jag e ! Ja ja det kommer hinnas med en massa spår nu snart e det ju semester och Qarma måste ju sluta löpa snart! Bara hon inte blir skendräktig och mer mångo än hon varit under löpet... Då blir det svält och sjukt mycket motion!!! Hehe!

Glömde säga vad jag fått av mina föräldrar! En aldeles egen och fin Ipod! Tjoho! Och en hållare till så nu jäklar! Han ju springa några gånger innan jag fick min årliga sommar förkylning och nu längtar jag bara efter att bli frisk så jag kan göra skogarna osäkra igen! Behöver bara massa bra musik nu! Men det e tur att alla våra vänner e musikfantaster! Lisa och Jure kommer bli plågade nästa vecka när jag kommer och behöver hjälp med att lara mig hur det hela fungerar! Varning! Det kommer vara tålamodskrävande! Jag e inte snabb när det gäller datorer!

Nä den här veckans mission är att fortsätta med Yogas fot träning så måste vi öva inkallning herre gud det har jag liksom helt glömt bort efterso jag tränar så mycket följsamhet så behöver jag nästan aldrig kalla in henne och det är ju både jätte bra och jätte korkat eftersom det har lett till att jag helt glömt bort at öva det. Så sitt stanna kvar och inklallning kanske blir veckan mission i stället!
Baj nu har jag skrivkramp! Alla stavfel och uteblivna/extra bokstäver bjuder jag på (detta gäller alla inlägg!!!!!!)Cleo är parad

I tisdags och i torsdags parades Cleo md en papillon hane som heter Disel, kommer inte ihåg vilken kennel det var men jag ska kolla det så kan jag lägga in en länk. Hoppas det blir fina friska valpar, jag gissar på 4 stycken! Någon annan som vill vara med och gissa!!!

Kim och jag har fått en lite ipod!!! Skulle precis instalera ett program som man behöver till den men det gick såklart inte, men snart kommer dator experterna hit och de kan för hoppningsvis fixa det. Nu är det bara till att fixa massa bra musik. Tur att man känner en hel bunt med musik älskare som har hur mycket musik som helst. Såg i affären att man kunde köpa en grej till ipoden som fungerade som en stegräknare, är lite sugen på den men vet inte som vanligt om det är någon ide, jag brukar ju inte vara särskilt bra på att använda extragrejer!

Jag har ju tagit undan alla mator här hemma eftersom vi har lila läckaget Yoga här, men i dag efter damsugning och skurning chansade jag och la fram några, ja ni förstår ju själva hur det gick... Som tur var så hände den lilla olyckan på hallmattan som är den minsta. Den kan jag slänga in i tvättmaskinen här hemma.

I eftermiddag kommer några av våra vänner hit och vi ska grilla! Vi skulle egentligen ha gått ut och ätit men som vanligt vid min födelsedag så blir jag rejält förkyld, feber och allt. Förra året var både jag och karin sjuka vid den här tiden ch året innan hade Doktor Dan förgiftat mig med morfin, Hostmedicin som jag inte tålde. Mamma som hade köpt tårta från chokladfabriken och jag kunde inte få ner en endast bit för jag va så dålig. Tur at man fyler år fler gånger!

Just nu är mina hundar änglar, Qarma och Yoga ligger i samma bia bädd och snarkar och Cleo ligger här bredvid mig i soffan och slaggar! Det jag tycker e jobbigt med hundarna ärnär de inte kommer till ro, vankar omkring och inte kan slapna av. med tanke på hur mycket de är akiva borde de ju bara svimma av därefter, men som jag skrivit tidigare har Yoga kommit in i någon form av galen period!

Nya bilder kommer snart men jag har varit dålig på att fota, vet faktiskt inte ens vart min kamera är sådär på rak arm.. Kanske ska ta och leta upp den nu!
BAJ BAJ!

Husses födelsedag!

I dag är det födelsedag!!! Husse har blivit ett år äldre. Kims föräldrar och mormor och faster Eva kom vid halv 2, sen kom mina föräldrar sen kom Annakarin och Peter sen kom Marita och Kalle! Juste Susanne kom förbi i morse också! Det har varit fullt hus här med andra ord. Kul! Kim fick en rakapparat av mig och jag trodde att han skule tycka att det var en ganska tråkig present men antingen är han bra på att låtsas bli glad och ljuga eftersom jag också frågade eller så är det sanning att killar är prylgalna...

I går var jag och Patrick upp till sjön och badade aller hundarna badade och vi kastade boll och pinne till de. Yoga den rackaren har kommit på att man kan ta sig ur sin vagn... Så jag fick spänna fast henne hehe bråka inte med Fanny för då spänner hon fast dig!!! Cleo vile begå självmord hon med och hoppade ur cykelkorgen men överlevde, men men det kan ju inte alltid gå smärtfritt. På vägen hem var de inga större problem i alla fall förutom att Yoga var sur och satt och tjöt för att hon satt fast.

Just nu ligger Yoga halft över datorn så det är lite svårt att skriva vidare!

Qarma!

Nu löper Qarma och då har jag haft turen att Ida kan ta henne! Vilket underlättar otroligt för mig då hon annars får ligga inne i badrummet på jobbet, vilket känns ganska tråkigt. Men som sagt så har hon sluppit det och i stället varit på massa spännande äventyr med Ida!!! Ida är även en mycket duktig fotograf och man får alltid en hel hög med fina bilder efter att hon haft ens hundar och det är ju alltid uppskattat. Här kommer några smakprover!

image84

Bada bada bada!

image85

Att man aldrig får nog av vatten!

image86

Lilla gris Valter!

image87

Blickar ut över vattnet!

Jämförelsevis

Jag har ju haft en dobermann tidigare och kommer ihåg att hon var OTROLIGT jobbig från ca 8 månader och framåt. Så jag räknade med att ungefär samma sak skulle ske med denna lilla prinsessa... Men hallå förra veckan hände det, jag trodde att det bara va tillfälligt med överskottsenergi men icke sa nicke det håller i sig.
Hon e galen på dagis och så ska vi inte snacka om kvällarna, helt crazy. Idag har hon haft någon form av ätardag också, frukost, lunch, mellis, middag och ett kyklingskrov om hon inte har grävt ner det!!! Nä jag gav det till Qarma som bara tittade på det och nästan fnös så kom Yoga fram och grabbade tag i det och kutade iväg ut på tomten. Hon låg och gnagde i sig det i nästan 30minuter!
Jag är ju supersugen på att köra barf men fy va jobbigt, det kan vell inte vara dåligt att ge de lite både och? Så klart att det är bättre att göra antingen eller men jag vet att jag inte kommer vilja ge de skrov och sånt innomhus.
Ja tillbaka till galenslapen, det är ju på sätt och vis lättare att hantera en galen liten unghund än en stor unghund, hoppas att få lite bättre koll på henne just eftersom jag tycker det är SÅ mycket lättare att skapa goda vanor ju yngre de är men vissa saker är det ju svårt att skapa goda vanor på om de inte sker, ehh det va en jätte konstig mening men ni kanske fattar.
Det jag menar är ju att om de inte tex jagar katter/rådjur när de e små för att de inte vågar/inte har utvrcklat intresset så är det ju jätte bekvämt men också förädiskt då man säkert inte tar tag i den träningen eftersom det inte är något "problem" men om valpen/ unghunden gör dumheter så fixar man ju till dom direkt. Med andra or får hon gärna vara grönjävlig nu så jag anstränger mig och tränar så kommer framtiden förhoppningsvis bli behaglig! Eller så är man sådär duktig som Jonis och tränar förebyggande på allt!!! (Puss påre)

När jag och Kim var ute på en kvällsrunda förra helgen så kunde man inte ana att Kim faktiskt jobbat på hunddagis i nästan ett år...

image83

Trassel!

God natt!

Veterinären

I dag på lurren smet jag och Karin iväg och passade på att få våra "små" odjur vaccinerade mot rabiec. Jag hoppas ju på att Yoga kommer få en strålande kariär som utställning hund!!! Passade också på att väga henne, 16,4kg tung. Inte konstigt att det börjar kännas när man lyftter henne. Jag som tycker att hon äter så dåligt, det kan ju inte riktigt stämma med tanke på at hon ökar ordentligt i vikt hela tiden. Hon väger två kg mer än Falcon och han är ju två dagar äldre(iofs av en annan ras men endå).

Annars da? Nä inget särskilt, man är ju ledig i morgon så det kan nog hända något kul i alla fall. Min egen träning den här veckan har vell varit katastrof men det är ju bara tisdag en så länge. I morgon är det åter igen dax för valpkurs med Carina och på torsdag är det kurre med Madde, på fredag tar Ida studenten. Ibland önskar jag bara att jag kunde vara hund fri (Läs inte det här Madde) och bara dra iväg på massa spännande äventyr utan att hela tiden behöva tänka på om hundarna har det bra, åak utaomlands LÄÄÄÄÄNNNNGE kanske till flera olika länder men jag vet hur jag är om jag varit borta en vecka får jag hemlängtan och blir stressad över hur hundarna har det... Skyll mig själv, samtidigt finns det inge roligare än när man når framgångar med vovvarna, man får något moment at stämma eller märker att poletten trillat ner, helt enkelt när komuniktionen stämmer!!! Jag behöver miljöträna Yoga mer i stan, hon blir ganska osäker och stressig när det är mycket människor( med mycket menar jag typ centralen mycket) och det är stojjigt. Kan ju också bero på att jag också blir stressad av det :-)

Håller på att läsa en bok nu och den är nästan slut, det är det värsta med böcker jag hatar när de är slut känns nästan som en separation, HUR KNÄPP E JAG? Ja om den är bra förstås.

Yoga fick lite vom i sin middag i dag, ohhhh herre guuuuuu va det va gott tror inte jag sett henne äta så snabbt och så konsentrerat någon gång tidigare. Det är ju bra att vet och ha som backupp om hon kommer in i en såndär vill inte ätaperiod som endel Dobbisar verkar göra. (hihi eller när man har brottom!)

Vi var i lägenheten i går med värden och fick den besiktigad... Att de alltid ska hitta på något. Vi har ju renoverat köket för flera år dedan och självklart fick vi ritningarna godkända av värden då. Men nej det räknas inte, nu vill han att vi ska öppna upp ett hål i väggen (ventilations hål) spm det sitter ett köksskåp över SUCK!!! Ja ja det e bara att görat! Vi får vell se när kontraktet är skrivet vad som händer då. Kanske en 1:a på söder!!!! Eller en 1:a i årsta om mina vänner får bestämma!?! Eller vad vet jag, tiden visar det! Skulle vara kul med ett sådant projekt igen, eller inte det brukar ju tyvärr kosta pengar... 

Nu har jag fått nog av mig själ ska återigen sjunka in i boken!

BAJ! 

Sommar!

image79

Asgarvar hela dagrana!

image80

Sen åker man hem och glassar på altanen!

image81

Denna plats var inte tänkt till denna person...

image82

Bevismaterial!!!

Yoga är en liten busunge som precis hade ätit/rivit sönder en tidning, det gör inget egentligen förutom att det är såååååå himla jobbigta att städa undan en hel tidning som inte längre är hel utan i tusen bitar...

Allt för idag, trist inlägg från en trist tjej!

Röd med vita prickar!

De e mina! De är röda med vita prickar, precis lagom höga klackar och perfekt form! Mina nya skor! Ska omg ta kort på de och lägga in här för hela värden måste få möjlighet att se dessa underverk! Har letat i veckor efter skor i denna modell, iofs svarta men vadå hittar man de sötaste man sett måste man ha re! Jag Susanne och Karin var i sickla köpkvarter och handlade lite, hittade även att par andra skor som jag fick för en hundring!!! En t-tröjja och ett par nya jeans (Susanne tvingade mig att ta en storlek mindre än jag ville TAJT) lite nya underkläder och så såg jag ett par brillor som jag skulle kunna tänka mig måste bara prova de lite nogrannare och bestämma om jag vill h de i brunt eller svart. Gina är en bra affär, man hittar alltid något man vill ha där.

Jag och Yoga var på våran nya valpkurre i går, det är hennes uppfödare som har den och den är lite mer tävlings inriktad än den kursen jag gick för Eva. Men det e ju bara bra. Yoga har glivit galen, het vild har tokryck flera gånger om dagen eller hela tiden skule man kunna säga. Ja vad hade jag förväntat mig... Det är ju trots allt en Dobermann!!! Det e ju det jag vill ha! CRAZY!

Qarma började löpa i går, usch. Jag har ju det stora problemet om jag ska kastrera eller inte. De finns ju många fördelar och också endel nackdelar och jag kan i bestämma mig så då gör jag inget. Men det är lika jobbigt varje gång hon börjar löpa, får ju inte ha henne på jobbet då... Nästa vecka får hon vara i badrummet och på onsdag är man ju ledig, veckan efter det kunde Ida ha henne! Tack för det det underlättar en hel del!

Cleo har däremot nte börjat löpa än och det trode jag ju att hon skulle, men det kommer nog snart det brukar ju smitta! I dag har Tokyo varit på dagis och Cleo har försökt leka med honom på sitt egna lila sett, så som hon leker med Valter. Men dete  inte alla hundar som tycker att den leken e så speciellt kul tror nog att Valter mest bara går med på det bara för att vara snäll och sen få som han vill!!! = nosa Cleo i baken, hundar...

Nästa vecka blir kul tror jag, Tisdag middag med Jonis och Karin, onsdag valpkurs hos Carina, torsdag valpkurs med Madde, det kommer bli en tuff och rolig vecka.

Angående mina mål som jag skrev om i förra inlägget så kan jag avslöja att jag är ganska nöjd med mig själv, planen var att varje dag under veckan göra något fysiskt ansträngande, Och det har jag faktiskt gjort mer eller mindre. Den andra planen var att "dieta" lite inför beach 2007. Nä inte riktigt men för att känna sig lite mer fit. Den biten har jag följt till punkt och prick!!! En vecka till minst ska jag hålla ut så får vi se om det ger något resultat. Har fått med mig Helena och Karin också på en veckas hälsoliv ska bli skönt att inte vara själv, specielt vid lunch tid! Ska bli spännande att se deras resultat också! I morgon är planen att jag innan jag åker hemmifrån ska gå en riktig powerwalk med hundarna på morgonen, hoppas att jag e duktig.


Nu orkar vi inte vara vid medvetandet längre! God natt! Puss på er!!!


RSS 2.0