En ny vecka!

En ny vecka och allt kan hända! Har ganska stora planer för den här veckan och nästa! Har åter igen tagit tag i mitt liv, hihi. Asså inte så seriöst som det kanske lät och inte för att det gått utför direkt mer bara att jag älskar att ha en plan och det har jag!

Etersom jag inte är så bra på att följa mina planer vill jag inte riktigt avslöja de innan jag vet att jag har kommit igång på riktigt men jag lovar väntan blir inte lång!

En av Yogas vuxentänder har börjat kika fram den ser jätte fånig ut, stor som bara den jämfört med de andra och jämfört med hennes lilla ansikte. Längtar verkligen tills de vassa hörntänderna trillar ut.

Jag har fått låna en locktång och värmespolar av Bea och tänkte experimentera lite med de senare, så hoppas att jag inte gör några totala misstag så jag får behålla håret! Nä det borde inte vara några problem... Jag har fått ganska nogranna instruktioner det enda jag inte vet är hur länga spolarna ska vara på värmen. Men antar att det händer något då de e klara, typ någon lampa som slocknar eller tänds eller liknande. Har ju lockigt hår av mig själv men det vore kul att kunna syra lite över burret!


1/2 timme senare, nu har jag provat med spolarna. Det blev ascoolt, ska deffenitivt göra om det här nästa gång jag ska ut! Kul att variera sig lite jag plattar ju alltid håret när jag vill känna mig fin, men det e ju trista tt alltid se likadan ut. Skulle vara coolt at göra på någon med riktigt långt hår. Snacka om att jg fick mjölksyra i armarna det tog ju en stund. Man kanske får smöra för någon så man får hjälp.


Nä nu e det duschen som väntar måste få ut all spray och mousse ur håret. Så går det när man leker hår lekar måste man städa upp efter sig! Men först blire "middag".


Go kväll!


Personlig hälsning bara till dig!

Hej!
Detta inlägg är tillängnat dig och bara dig! Du vet vem du är! Pöss på dig! Ses i morgon vid 5! Jag längtar redan! Blir tidigt för mig i morgon... Rasmästerskap i Örebro, gnällbältet. Kankse blir gnällig som fn på kvällen! Hare och glöm inte bort att DU fick ett helt eget inlägg!!!

Nu ere sängen nästa för mig, hoppas på att svimma av snabbt. Min nya grej är ju att inte kunna soman utan ligga och vrida mig sjuttio varv, irri som bara den. Har tusen tankar just nu och därför tror jag att jag ä för uppe i varv vilket leder till sömnsvårihgeter.

God natt sov snabbt!

Gaddar, gropar och bollar!


Yoghurt har tappat två tänder!

image65

image66

Ja nu är det dax, äntligen ska hajtänderna ut!!! Snart ryker nålarna på sidorna också!!! Det ska bli sååååå skönt att kunna umgås med valpen utan att bli punkterad hela tiden.

Om man undrar vart Yoga är så har jag kommit på ett sätt att hitta henne och det slår aldrig fel!

Följ bara spåren!

image67

image68

image69

image70

image71

Och här kommer skaparen av de olika konstverken!

I dag har det varait något av en boll mani dag, Qarma har ju alltid boll mani men i dag har det varait värre än vanligt. Tror att hon och Yoga lekte i typ 1 timme i morse med en och samma tennisboll. Sen har Qarma gått runt här på tomten och samlat ihopp alla bollar hon hittat. När hon hittat tillräckligt många ligger hon bredvid de och ser almänt nöjd ut!

image72

Cleo och Yoga har även hunnit med att röjja av sig rejält, måste röjja om man är pappiplutt och choklad pralin!

image73

Cleo ser helt crazy ut!

image76

image74

Cleos dryga min!

image75

Hur lång tunga kan man ha?

Tänk om alla kunde ha det som vi har det på jobbet! Får man ingen kärlek någon annan stans kan man alltid komma förbi Dogstore där finns det alltid någon som har lite att bjuda på!!!!

image77

image78

Puss puss!

Tjejer!

Denna blogg har ju mestadels handlat om mina hundar och deras bravader, nu är det dax att skriva om lite annat också eller hur. Är ju inte helt besatt av odjuren!!! Bara nästan!

Igår var det tjejkväll! Jag San och Milla var ute och åt! Mums filli babba! Oxfille med rödvins sky och potäter! Mumma!!! Det är så mysigt att gå ut sådär mitt i veckan och göra något annat än vardags grejer... Borde görat mycket oftare. Massa skitsnack och trevligt sällskap kan det bli bättre! Måste nog säga tjejjer att promenaden hem ändå var nästan det roligaste... Några glas vin och vi blir som vi blir!!! I LOVE!

From Paris to Berlin...!!!

Tur att det fortfarnade finns lite födelsedagar kvar att fira och annat! Då blir vi ju tvungna att kalas lite till!!!

Lis om du läser det här vill jag bara säga att jag e så glad för dig!!! Hihi!!!(undrara hur det kommer sig att man får längt attacker sådär ibland)

Och Suzzzzzzzzz, vi ska ut på den där walken, du kan inte banga länge till då kanske jag måste komma och släpa med dig! Vi tar med Cam också... Speciellt med tanke på va vi förtärde i går!!!

Inga bilder, kameran är hel och funktionsduglig men den fick inte följa med i går, vill ju inte få nått nördigt smeknamn.

Ja ja, nu har jag gjort privata saker på arbetstid igen, måste städa lite här så mina anstäld tror att jag jobbar!

Katjing!

Dåligt väder!

Men kameran har ändå fått göra sitt, däremot blev det ingen bra bild direkt. En ganska rolig på Yoga där man ser allt henes extra skin. Kommer här:

image64

Hur mycket extra skin behöver man?!?

I dag har jag jobbat extra på Cafet några timmar, har konstaterat att det "sköna" med att jobba där förutom att man inte bara träffar hund och katt människor är att arbetsuppgifterna är så självklara, man behöver inte ta några direkta beslut utan det är bara att ta beställningar och servera, får man en secund över plockar man undan och laddar disken, plockar disk, och sen rullar det så hela tiden. Man behöver liksom inte tänka ska jag göra det nu eller sen, det e bara att ta tag i allt direkt så fort man bara kan hälst! Har hunnit baka lite kakor i dag också (baka ut färdig deg som Ulrika hade gjort). På cafet finns det två olika sorters kaos, antingen kommer kunderna i klungor om ca 20 pers åt gången så man inte hinne röjja någonting utan bara ta beställningar och serera eller så kommer de i en jämn ström hela tiden så hinner man kanske precis plocka undan men absolut inte ladda maskinen och hinner man ladda den hinner man deffenitivt inte plocka ur... Men det e kul att det går så bra! Snacka om att stället hade nått botten innan det blev ny ägare! Bra jobbat!

Ja, annars da? Inget särskilt, det roligaste som händer i dag är vell D H W, lite deppig kanske??? Nä ryck upp mig f..fn. Måste skaffa en antensladd till tv:n.

Jo nu kom jag ju på något kul som händer, där ser ja när man bara tänker till lite så är det ju massa skoj på G!!! I morgon ska Karin och jag åka till Nykvarn och gå på showroom (hur det nu stavas?) Ska bli super roligt, de säljer sånna kläder som jag gillar, hehe asså outdoor kläder! Behöver nya bra tröjor och kanske några bra brallor. Blir dyrt.

Undrar varför vi tjejer ska drabbas av en "motivations" svacka varje månad...

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och slappa eller ska jag dra ett pass? Va tror ni är mest uppigande, hehe! Tror tyvärr att det är det sistnämnda som fungerar bäst, svårt bara att få arsleni ur vagnen. Jag får raportera senare om jag varit duktig eller dålig!

Tjong!

Halleluja!

Kameran är lagad! Ere fint väder i morgon tycker jag synd om min omgivning!!!

Paparatzi=jag!

Nästa vecka börjar nästa valpkurs!!! Denna gången är det för Yogas uppfödare Maddelene Dahlgren, ska bli superkul.

Lilla Yoga börjar bli stor nu, 13,5kg vägde hon i dag när vi var hos vet och vägde henne. Hon fick kennelhosta spruta i dag också eftersom jag hade för lite pengar med mig när hon fick sprutor förra gången...
Det e kul att se att hon inte ens reagerar när hon får sprutan. Nu ska matte bara vara duktig och åka och få alla Yogas papper ifyllda, hur kan man vara så slarvig som jag? Ja ja det var en dum fråga som jag kommer få äta upp! Bjuder på den! Driv med mig bara, gört, gört!!!

Börjar få ordnig i lägenheten nu, eller va man nu ska kalla det. Man skulle kunna kalla den ganska spartansk. Inte särskilt jobbig att städa i alla fall, drog en rusch i söndags, tog typ 30 min att dammsuga dammtorka och skura. Han även sanera toalätten, det där lät inte bra, men den är inte städad sen Jenny flyttade ut i januari. I och för sig inte använd heller men endå.

Blir du glad nu Karin att jag uppdaterar! Bara för din skull!

Jag Suz och Cam gick en liten runda nu efter jobbet med alla hundarna, måste sätt ut som något hunddagis som va ute, hihi! Men det va bara vi, Qarma och Trasan tog sig ett svalkande dopp, det hade jag också behövt. Men jag höll mig på land denna gången! Yoga träffade en ny polare men han ville inte leka med henne, inte så konstigt eftersom hon körde sina rugby tacklingar på honom... Hon fick leka men storebrorasan i stället, en nio månader gammal BorderCollie kille!

Tjolän!

Valpkurs x 2

I onsdags var det dax igen för valpkurs. Denna gången övade vi på att "skvallra" och lite andra följsamhets övningar. Fick också lite konkreta tips ang Yogas skällande och hur jag ska göra när hon jagar våra katter. Det är alltid lättare när man får konkreta tips som man också känner att man vill följa.

På em följde jag igen med på Karin och falcons valpkurs och det är riktigt bra att gå bredvid, men gu va rött jag va. Skönt att vara ledig i dag.

Hoppas att min kamera kommer vara klar nästa  vecka för nu tycker jag att den har varit inlämnad jätte länge.

Tjong!

Tunnel!

image61

Qarma!image62

Lilla bus!


image63

Fotografen hänger inte med!

Jag har fått en cykel!

Äntligen!

Jag har önskat mig en cykel i nästan ett år och i går när jag kom hem stod det en inanför ytterdörren, röd och fin precis en sån som jag ville ha! Nu måste Yoga bli stor så hon också kan få följa med! Cleo har fått en egen korg där framme. Vi kollade på cykelkärror på nätet och Kim har åkt til biltema för att se om den vi hittade var något att ha. Då kan Yoga åka med där tills hon blir stor nog att springa med!
Det är lite mäckigt att ha tre hundar ibland men man får gör det bästa av situationen! Sen är jag ju extrem med att vilja ha med mig alla hela tiden... Så klart Yoghurt ska ha en egen kärra, den kan man ju även använda i sommar och packa badkläder och fika i när man ska på utflyckt eller hur?!? Nej då jag försöker inte sälja in kärran!

image55

Provar sin nya kärra


image56

Provsmakar sin nya kärra!


image57

                                                                         
Cleo kan ju inte vara sämreI går var vi och tittade på utställningen i Österbybruk, massa hundar och människor... Vissa av skks regler förstår jag inte, varför får inte valpar under 4 månader vara på utställningsplatsen? Jag förstår att de ska ha fått 12 veckors vaccinationen och att det kanske ska ha gått en vecka eller så efter det men sen borde det ju vara fritt fram. Alla hundar som är på utställningen SKA ju vara fullt friska. Jag tycker annars att det är ett perfrkt tillfälle att miljöträna med massa hysteriska människor och uttråkade hundar!!! Närå! Det var trevligt sällskap och fina hundar, träffade en hel del mer och minder kända människor(kända för mig) Båda Maddarna! (Daleo, Qarmas uppfödare och Dahlgren, Yogas uppfödare) Erika och Henrik( Haddock, Bulten och Leija husse och matte) Kina (Bijou och Kurres matte) alla Faraohundsmänniskor och många fler!

I går kväll firade vi Camilla och Mischa på födelsedagarna, var på ett ställe som heter Galway eller något liknande. God mat och sen drog vi vidare och skakade rump! I dag vill jag inte skak rumpa... Smällar man får ta. Tror att jag är en looser och skiter i träningen i dag. DÅLIGT! Ja ja man ska ju lysna på kroppen eller hur va det??? Och kroppen säger NEJ! Marit kommer inte bli glad, den lilla nykteristen.

Yoga kom just och hånglades, hn e en riktig liten pussgurka synd bara att man svider i hela ansiktet efter hårdhänt hångel, eller ska man kalla det hårdtandat hångel.

image58

                                                  
Så vitt jag vet får man inte vara på vardagsrums bordetimage59

                                                                          
Ja ja hon är ju inte rädd av sig i alla fall!


Tjingeling!

image60

Pucko 1 och 2!

Fortfarande ingen kamera...

Kameran är fortfarande på lagning... Vill bara ha tillbaka den nu. Tur att Ida finns som fotar hela tiden! Jag har fått lite bider av henne som jag tänker låna.

image52

Liten börjar bli stor!

Vi har varit på valpkurs för Eva Bodfält, det var i går hela dagen. Vi var helt slut efteråt eller snarare så somnade Yoga på kursen och var oväckbar. Vi har fått massa bra övningar att träna på och en hel del speciella rastips också som jag inte har täkt på. Jag ska genast sätta igång med tex uppbindnings träning vid träd, och fortsätta att miljöträna en massa. Måste träna mer i stökiga miljöer tex bland mycket folk (centralen) bland "galna" barn (tex skolgårdar) stadsmiljö(innerstan). Ja det är en hel del mer men ganska mycket kommer genom vanlig vardag men jag kommer behöva planera in kvalitativ träning också. Det blir ju lättare och lättare eftersom vädret blir finare. Man kan vara ute utan att frysa ihjäl om man är en halvnaken parvel.

image53

Älskar actionbilder! Observera Cleos svans till vänster i bilden!


På eftermiddagen i går följde jag med Karin på sin valpkurs och tittade det var jätte kul att se alla söta valpar. Lilla Jill var också med, det e Helenas lilla ursöta bordercollie valp! Ibland kan man ju fråga sig varför man inte bara satsar på en sånär liten och behändig hund... Jo juste jag har ju en ! Hehe! Synd bara att det e hon som gör mest väsen av sig av alla... 

Eftersom jag inte tränar särskilt mycket med Yoga(då menar jag typ sitt och ligg) utan bara håller på med vardagsträningen så har hon ju inte lärt sig att tex sitta på kommando men däremot har hon lärt sig att sätta sig i olika situationer! Snacka om att det e effektivt att låta hundarna tänka själva det blir så himlans mycket bättre resultat och sammarbetet blir helt annat! Det e också mycket lättare att ha en hund som tänker själv i stället för att man ska behöva säga till hela tiden. Hoppas att det håller i sig och att hon kommer tycka att det e roligt att "lura" mig att ge henne godis ofta! Har lite mer med koppelgåendet som jag vill ska fungera och mitt lilla problem ang det är att här hemma går vi ju alltid lösa och därför behöver jag nästan planera in koppelträning, det kommer ju inte spontant på promenaderna.

Har även varit duktig denna vecka och tränat mig själv, två gånger. I tisdags körde jag med Marita och det blev en hel del ben vilket känns ganska rejält. I dag blev det mest mage, rygg och armar men som vanligt när man tränar med Marit (Marita har många namn kommer ni märka om ni läser här regelbundet). Det e så lustigt vilken energi man får av att träna, precis efter passet tror jag jämt att jag ska dö men så går det 30 min och man käkar sen e man ju som en ny människa. Har anmält mig till ett aerobox pass på söndag, får se om jag pallar. Det e ganska värdelösta att träna på helgen tycker jag då vill jag vara ledig, inte ha något planerat utan ha träning och sånt avklarat på vardagarna. Ja ja, jag raporterar om det blev nått.

Tjingeling!


Uppdatering!

Tjejerna och jag hade bokat bord på Faros en grekisk restaurang på söder. Supergod mat och trevligt sällskap.
 
I lördags hade jag bestämt date med Karin och Falcon, vi åkte till hunden och kattens dag i solna men det var inte särskilt mycket där men endå bra träning för Yoga den lilla lant lottan.  När vi kom tillbaka till Dogstor fick jag hjälpa Ulrika med hennes catering. Äntligen hemma drog jag och Ida iväg till sjön med alla hundarna (hundvakt till Kasper och Linus två sheltie killar från dagis). Till och med Cleo var i en liten sväng självklart bara upp till magen men endå! Kasper halkade i men bara med rumpan och magen.

I dag har vi haft en riktig slappardag(borde fått ha det i går) gått en prommis med hundarna och bara tagit det lugnt!

Snart får jag tillbaka min kamera!

BAJ!

Om 10 dagar!!!

Kameran är inlämnad! Får den för hoppningsvis om 10 dagar. Hoppas, hoppas, hoppas det brukar ju kunna dra ut på tiden såntdär.

Vi kom precis in efter en tripp upp till stallet, tog med mig alla hundarna och ja det blir ju alltid lite struligt att gå med alla tre i koppel sammtidigt nu när Yoga är med. Hon har liksom ingen koll på nått. Men vi baxade upp oss på lektaren och tittade på hästarna. Jag blir så himlans sugen att börja rida igen. Qarma träffade en ny kompis, Amigo. En 9 månader gammal korthårig collie. Amigo ville följa med oss hem(vi bor bara över kullen från stallet) så jag fick gå tillbaka och säga till så de tog in honom. Qarma hade nog gärna tagit med honom hem. Yoga var väldigt fashinerad av hästarna och följde alla deras rörelser. Det roliga med valpar tycker jag är att först är alt jätte nytt men efter 5 sekunder är det som att hon alltid har varit i stallet. Häst bajs är för övrigt jätte gott... Om man är hund dvs.

I går var vi på middag hemma hos karin och Falcon. Johanna och Lovis var också där. Man kan nog säga att jag bjöd in mig själv... Det är ju så sällan vi kan ses alla tre, vi jobbar ju jämt och när vi inte jobbar bor vi ju på totalt olika håll. Tack så mycket Karin för mumsig mat. Hoppas vi kan göra om det snart igen!

Nästa vecka är det dax för valpkurs, vi längtar jätte mycket. Känns som att det var hundra år sedan jag hade valp senast, kommer knapt ihåg hur man lär in sitt och ligg. En sak som är säker är att om jag ska lyckas med koppelträningen så kan jag INTE gå med alla tre på en gång.

Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna göra massa saker med valpen på semestern men jag kan inte förstå vart tiden tog vägen. Hade bland annat tänkt att jag skulle åka till solna och titta på kanniner, men det har jag inte gjort, skulle gå på massa läskiga ställen som jag inte har gjort, och en massa andra saker. Min tidsplanering är inte den bästa.

TJO!

www.dogstore.se

Länk till mitt jobb!

www.dogstore.se

Säg gärna till om ni hittar något fel eller konstigt på sidan.

Fortfarande ingen kamera...

Så jälla irri, fick låna min mammas kamera. Först va batterierna slut, sen när jag äntligen laddat den tar jag massa bilder men icke sa nicke, alla bilderna blev som om jag hade haft någon konstig film för linsen. Så synf dör det blev en hel del coola action bilder.

Naala var här i dag och hon och Qarma röjde rumporna av sig! Jag gillar verkligen Naalas attityd, snäll men inte feg frammåt men har endå tid att lyssna på de andra hundarna. Gullig!

Eftersom min kamera inte vill funka har jag fåt låna en jätte fin bild av Ida. Ida är Valters matte, Valter är Cleos kille.

image49

Valter


Hur söt kan man vara? Valter har ett litet underbett och det gör ju honom bara ännu sötare. Eftersom Valter är äldst av "våra" hundar om jag räknar in honom i mina(hehe) Ida får bli inräknad också som familjemedlem, så har han fått utstå många valpar och den han gilat bäst måste ju vara Cleo! Konstigt va!!! Den enda som inte total mosat honom.

image51

Vinka


Har spårat med Qarma i dag, det gick sådär... Det blev lite struligt, men hon hittade den första pinnen utan problem men den andra gick hon bara över, jag stoppade i selen men det tog en bra stund innan hon plockade den. Ja ja det kan ju inte gå bra varje gång!

image50

Lipa betyder kärlekspipa!

RSS 2.0