Första natten...

Elin har sovit sin första natt i egen säng!!!

Så skönt för mig som legat som en likstel ( enligt Camilla ser jag ut som en död när jag sover...) utan att röra mig på hela natten så var det otroligt befriande att kunna röra sig och byta possition under natten. Plus att jag haft typ en halv 90cm säng att ligga på då Kim absolut inte kan ha någon på sin sida för då kan han inte sova. Med andra ord så har jag, Elin, Cleo och Zimba sovit på min del av sängen...

Hon verkade i alla fall inte bry sig ett skvatt om att hon inte sov i vår säng.

Anledningen från början var ju att hon inte riktigt kunde hålla sin egen värma, när jag plockade upp henne ur sin säng förra gången jag provade var hon ju iskall(det va när hon var bara några dagar). Jag blev livrädd och vågade inte prova det igen. Men nu var det hur lugnt som helst.

Så nu är min säng återigen min!

Ang mitt förra inlägg så ville jag inte skrämma någon däremot poentera att man ska inte acceptera att det bara e så att det gör svinont. ite ont får man räkna med men inte ångestont/gråta tio minuter innan för att det kommer göra satans ont ont. Då kan man lösa det på andra sätt tills eventuelle sår mm läkt. Stå inte ut i massa dagar för att va duktig utan sök hjälp. Så finn dig inte i alla du får stå ut och smörj med bröstmjölk utan kräv att få mer hjälp. Behöver du pumpa rekomenderar jag Medela bröstpump. Kim köpte en sån tillmig vilket va tur då jag höll på att få tennisarmbåge av den som man pumpar själv. Blev ett jäkla pumpande för att få ut all mjölk. Han stod nog inte ut att se mig "lida" mer haha! Vist va den dyr men den har varit värd vart enda öre!

Till något helt annat, Yogas träning!

Tränade med Maja i dag! Yoga känns verkligen på topp på träningen. Hjärnan e verkligen påslagen och det underlättar ju. Däremot har vi hamnat i ofas hemma... I går hoppade Yoga över mig i soffan, eftersom jag inte vill att hon håller på så (nästa gång e det Elin hon hoppar över) så gick jag efter henne med bestämda steg och sa att hon inte fick göra så (nä inte särskilt pedagågiskt, ja jag handlade i stridens hetta, nä hon lärde sig nog inte ett skit av vad jag försökte förklara, jaja) hon tykte i alla fall att jag va extremt obehaglig och därför måste hon leka kakellacka... ( maja du hajjar va jag menar) jaja det går över.

Nu ska jag rensa kattlådan så glamoröst!
Summan av kardemumman

Men hur har det gåt med amningen?

Har ju tidigare nämt att det inte var helt kul att mata bebisen...

Elin hade ju inga som helst problem redan från födseln med att "hitta" bröstet. Hon sög sig fast som en igel vilket resulterade i att jag fick sår direkt. Även fast hon åt med "rätt" teknik gjorde detta fruktansvärt ont. Såren blev bara större och större och till slut gjorde det så ont att jag bara jag tänkte på at jag snart skulle behöva amma bara ville dö. Som tur va fick jag till slut rådet att pumpa ur med en brsöstpump och låta brösten vila från den lilla fästingen! Det tog flera dagar innan jag vågade försöka igen och då pumpade jag igång brösten först innan tjejen fick äta. Så efter mycket lidande insåg jag att jag fått svamp i brösten (hur äckligt låter inte det). Fick massa bra tips (och enkla) om vad man kan göra hemma själv. Bikarbonatvatten lättade symptomen massa men till slut behövde jag riktig medicin. Symptomen som jag fick var röda svidande brännande bröstvårtor och vårtgård, smärta i bröstet och ända bak på ryggen. Nu när jag har  fått ordning på allt detta kan jag ju tillägga att svampen gör att såren inte ville läka.

Nu har i alla fall allt löst sig med amningen och jag är glad att jag kämpade på! Säger till alla som är i "kämpar perioden" att det går över, det blir bättre! Jag lovar.

MEN, nöj dig inte med bvc´s vanliga råd. Har man superont finns det alternativ. Pumpa och ge på flaska en period, kolla upp att du inte har fått någor "fel" som svamp, mjölkstockning, bröstböld eller annat. Smörj brösten med Bephanten salva eller annan inte bara bröstmjölk som de rekomenderar.

Elin äter fortfarande som en fästing och häromdagen lyckades hon under ett obevakat ögonblick göra ett ordentligt sugmärke på mitt ena bröst...

Sen har jag ju även fast hon går upp i vikt jätte fint oroat mig över att jag inte skulle ha tillräckligt med mjölk. Men den oron får jag ju lägga ner.

Mitt sista tips är att försöka amma ofta. Eller så ofta bebisen vill äta. De där 4 timmarna som de rekomenderade förr e ju bara helt fel tycker jag. Ge ungen mat när den vill ha.

Elin äter ofta på morgonen och på kvällen. Så har hon ett längre uppehåll på natten och ett mitt på dagen! Fungerar super tycker jag! Hon somnar kl23 och vaknar ca 5 igen, äter sen sover vi till typ 8 halv 9.

Juste, mitt absolut största misstag och tips till er andra är att se till att sova så fort du får chansen i början. Det gör mycket ondare när man är trött. MYCKET ONDARE. Pappan får passa upp på en de där första 10 dagarna. Man behöver återhämta sig efter förlossning oavsett hur bra den gick. Det kräver också en hel del energi av kroppen att ställa om sig. Så alltså SOV SOV SOV, med gott samvete. Be om hjälp med saker som måste göras tex hundpromenader mm så samvetet inte tyngs av sånt. Kan vara bra att redan innan bebisen kommit planera in att någon kan hjälpa till med hunden/hundarna mm. Jag hade dåligt samveta för hundarna hela första tiden och det gjorde ju inte livet lättare direkt.

Gör inte saker som du inte vill. Åka runt och visa upp bebben mm. Vill folk träffa bebisen får de faktiskt komma till er. Kanske ta med fika/ mat för att underlätta.

Jaja, första gången gör man ju alla misstag och om det blir någon nästa gång så bvet man bättre!

Nu tycker jag att det gått ganska smidigt trots allt, det enda som egentligen tyngt den första tiden var ju att amningen inte riktigt ville fungera. Men tjockskallig som jag är så löste det sig. Ibland lönar det sig att vara jag! hahahahahah

Tränade med Yoga i går i hästhagen.
Skulle öva fot... Det var ju ett tag sedan sist... Vad är fot undrade Yoga... Inga kommentarer.
Annars har hon en härlig attityd att träna nu = överladdad
Saktagåendet går framåt i alla fall!

Nu måste jag dra, ska till bvc kl15 väga mäta mm!

BY BY

Eilert!Nä hon har inte vuxit 40kg och blivit hårig men den här flickan ville också vara med på bild.Den här också!Mormor har sytt det bästa täcket, dock inte det snyggaste kanske...(tyget asså)Nerbäddad och redo för prommis! Guld åkpåse så klart!Pappa har fixat frillanBusungeDär Elin är är alltid något djur också! Tror inte de litar på att jag har koll.Finaste bodyn från Erika!Zimba med sin katt kong! Han e så snabb så han inte fastnar på bild!!!

Missade det fina vädret...

En viss bebis har lagt om sin dygnsrytm. I dag har hon varit vaken hela morgonen/förmiddagen. Nu somnade hon typ för första gången och klockan var då 14.

Ska bli spännande att se om hon kommer vara extra tröt i kväll i stället då?

I går gick jag och hundarna i hästhagen och jag passade på att "träna" lite med Yoga! Några saktagåenden och lite rutan. Gick sådär kan jag säga. Men hon har nästan alltid lite svårt första gången på "ny" plats. I går var det ju på ett ställe som hon absolut inte har tränings förväntningar på. Sen gjorde vi lite leta övningar. Ska fråga någon som vet om det är så smart att göra som jag gjorde.

Såhär gjorde jag. La ut 6 leksaker och släpte iväg hundarna het utan kommando, vill ju inte att hon blandarihop det med uppletandet som jag vill dirigera henne på. Jag tror att hon kommer kunna ha svårt att förstå att man kan bli skickad fler gånger på det tävlingsmässiga uppletandet. Därför tänkte jag att jag kunde göra sådär att jag la ut fler under helt andra omständigheter.  Altså det jag ska undra är om jag förstör hennes dirigeringstänk när jag gör den där andra övningen???

Jaja, en gång är ju ingen om det nu var osmart!

Här kommer lite bilder:Nerbäddad för utevistelse!Moggisarna!Lillfia i sängen väntande på mat!Nybadad och rena kläder!


Finweiler! (snodda bilder från Ida)
Värdens finaste!

Värdens ffinaste Alexander!!!!!!!!!!!!!

Tack Karin för de fina bilderna!

Julmust...

Ett het tips till alla som ammar. Drik INTE julmust! Jag undrade va det ar jag ätit som fått Elins mage att reagera och av en ren slump sa en på kursen till mig att hennes son reagerat jätte starkt på julmust. Haha hade kvällen innan för första gången på hundra år druktigt julmust. Ja ja, nu vet jag det också.

I dag har el Gunnar varit här och fixat med stora tvättmaskinen!!!!!!!!!!!!!!!! Snart fungerar den!!!!!!!!!!!!!! Jippie!!!!!!!!!!!! Inge mer hundhår på våra kläder och så kan jag tvätta mattor mm hemma!!!!!!!!!!!!

Jag hundarna och Elin gick en skogis i dag! Var lite nervös för om jag skulle rka släpa runt bebisen hela rundan men det gick hur lätt som helst. Vist var jag svettig när vi kom hem men vad gör det! Elin gillar babybjörnen och efersom det inte e så kalt nu så fungerar det riktig bra!

Nu e hundarna nöjda som sjutton och i kväll ska vi träna på Yoggis kryp och fjärr för det gör vi innomhus! Jag har altså inget att skylla på. Det svåra är att jag ska hålla tungan rätt i munen och göra rätt., vet precis hur jag ska göra sen gäller det ju bara att gör att det också!

Nu ska vi värma mat! Baj baj!

Lite för...

Händelserik helg!

I lördags åkte jag och Maja och tränade lydnad med Madde, Kina kom också en stund på slutet och berättade om härliga bröst bölder mm. Jag som redan e helt uppskrämd om alla komplikationer man kan få med amningen.. Men det ska gå bra nu det har jag bestämt!

Efter lydnaden åkte vi och körde skydd med båda hundarna! Elin bestämde sig för att vakna lagom till det va dax för Selam att köra men jag tankade henne i bilen så jag samtidigt kunde se Maja och Selma köra!

Söndagen var det kurs för Pia!!! Jag gick återigen genom rutan. Nu ska jag köra stenhårt som hon sa och som Eva också sagt så ska nog den där lösa sig! Får inte tragla den för ofta bara.

I dag var det Eva träning som både jag och Maja hade glömt av. Tur att vi kom på det i går kväll annars hade vi missat den helt. Jag körde krypet och fjärren. Nu ska den också köras då den kan göras inne så jag har inget att skylla på!

I morgon ska jag SOVA, känner verkligen att det blivit för mycket de senatse dagarna men men va e vell en bal på slottet! Roligt har det varit även om jag varit ett levande lik på kvällarna och bara velat sova.

I går gjorde jag för övrigt veckans goda gärning. På väg till kursen tog jag nynäsvägen i stället för huddongevägen som jag brukar. Längst länna vägn var det en gammal farbror som gick och liftade, ingen av bilarna framfö mig stannade. Jag gjorde en snabb bedömning och kontaterade att gubben var ofarlig. Typ 100 år och skröplig. Han blev så glad över att jag stannade, helt genomfryst var han också.

lite bilder


Fullt påklädd och redo för hundpromenad
Nybadad!Kunde inte låta bli att ta kort på föttern!Superfin napplåda som jag såg på en annan blogg!


Vilket väder...

Planering är A O nu kan jag lova. Bara att komma ut på en runda med hundarna kräver precision i planeringen. Inga detaljer får missas. Vagnen låg i bilen där det är typ 10 minusgrader. Alltså ta in vagnen, så den inte är iskall när bebis ska ligga där. På med alla kläder på mig, tanka upp bebis och klä på henne. på med hundarnas kläder och ta godis i fickan. Inte glömma koppel. När allt är klart är det bara att njuta av ca 2 timmar av lugn tills det är dax för nästa tankning av bebis!

Vädret är underbart och jag tog inte med kameran... DUMSKALLE

Vi gick en runda till sjön och även ut på den frysta sjön så fint!

Skulle kunnat ta tusentals fina bilder men men...

Nu är det tankningsdax igen!

BAJ BAJ!

Nybadad

Elin ha fått sitt första riktiga bad! Det roligaste med det hela var att hon fick bada i samma balja som jag badade i när jag va ny.  Jag ska försöka få in de gamla bilderna på mig på datorn så kan vi lägga upp bild på Elin också i samma balja!

Hon var i vilket fall som hels jätte duktig på att bada! Verkade tycka att det va ganska mysigt. Kim tvättade hennes hår och gjorde fin frisyr...

I morgon ska vi till BVC igen. Då ska hon vägas igen. Men med tanke på hur hon äte så skulle jag bli förvånad om hon inte gå upp i vikt. Men det känns ju lite osäkert med amningen, man har ju ingen aning om hur mycket de får i sig. Skulle inte ha något emot att slippa om jag ska vara ärlig. Hade föreställt mig det som en mysig stund men oj va fel jag hade. Ingen har ens nämt att det kan vaa såhär med amningen. Alla har hela tiden bara snackat om förlossningen och hur ont det kommer göra. Jag skulle kunna föda barn vaje dag bara jag sedan slapp amma.

Men men, det kan ju ta 3-4 veckor innan man får ordning på det hela så jag få vell inte ge upp innan det i alla fall. Det är så svårt att tro som det känns nu att det kommer vara helt smärtfritt. Kim har köpt värsta mjälkmaskinen till mig (tusen tack jag hade på allvar avlidigt annars), hade en såndä handpump från appoteket som jag satt och pumpade med först men herregud jag fick ju träningsverk i både armen och ryggen plus att jag satt som ett mongo vilket resulterade i värsta brännande väken. Har liksom nog med ont av brösten utan att jag behöver ge mig själv mer ont.

Ska ladda bilder starxt så vänta bara så kommer det!

En ren bebis!

RSS 2.0